Webmail

Gratis wifi voor klanten: veilig?

Free wifi sign
22 september 2023 - 5 min

Of je nu een horecazaak, wachtzaal of receptie runt: klanten die ergens moeten wachten, verwachten wifi. Dat gaf 88% van Vlaamse consumenten expliciet aan*. Liefst via een veilig, stabiel en snel netwerk. Een gratis internetconnectie voor je klanten is dus een must en goed voor het imago van je zaak. Bang dat zo’n verbinding een gevaar vormt voor zakelijke gegevens? Of dat het je internet vertraagt? Dan kunnen wij je geruststellen.

 

1: Apart wachtwoord voor bezoekers

Wat als je al je klanten een sleutel zou geven van je voordeur? Zou je nog rustig slapen? Met het wachtwoord van je wifi-netwerk is dat net hetzelfde: iedereen kan binnen. Voor elke hacker is dat een open deur, met toegang tot alles wat op je netwerk aangesloten is.

 

Tenzij je kiest voor een aparte toegang voor je bezoekers. Strikt gescheiden van je eigen netwerk. Dat is één van de grote voordelen van klantenwifi. Want met een aparte internetverbinding voor je bezoekers zijn je eigen wachtwoord én je zaak beschermd. Je bezoekers krijgen een apart wachtwoord om op een apart netwerk te surfen. Ingewikkeld? Nee hoor! Het is heel makkelijk om wifi voor je bezoekers aan je modem toe te voegen.

2: Surf aan topsnelheid

Met een aparte internetverbinding voor je bezoekers hoef je ook niet bang te zijn dat je eigen wifi trager wordt: je houdt voor jezelf zoveel bandbreedte vrij als je nodig hebt voor je eigen zaak. Want laten we eerlijk zijn: als ondernemer wil jij graag efficiënt surfen en er is weinig zo frustrerend als trage wifi. Door je bezoekers op een apart netwerk te laten surfen, werken al jouw apparaten probleemloos aan topsnelheid. En je klanten? Ook zij surfen op snel en superstabiel internet tot in alle uithoeken van je zaak.

3: Hou de touwtjes in handen

Je kan je bezoekers vragen om in te loggen wanneer ze van je wifi gebruik willen maken. (Daar zijn verschillende manieren voor, die elk hun voordeel hebben én je zaak meer zichtbaarheid opleveren.) Een gecontroleerde toegang tot jouw wifi biedt heel wat voordelen.

 

Zo voorkom je niet alleen ongewenst bezoek, je kan ook het wifiverbruik monitoren: zowel dat van je zaak als dat van je klanten. Je ziet welke toestellen je netwerk gebruiken. Jij bepaalt via de instellingen wat je bezoekers zoal op jouw wifi-netwerk mogen doen. Zo kan je bepaalde websites blokkeren of een limiet zetten op de bandbreedte voor je klanten. En je kan zelfs de toegang tot je wifi blokkeren, mocht dat nodig zijn. Kortom: jij behoudt de controle.

Serveer straffe wifi bij de koffie

Wifi Business van Telenet Business is een slimme oplossing om je klanten toegang te bieden tot een veilige, stabiele internetverbinding. Want omdat Wifi Business werkt op basis van supersnel Fibernet, kan je zorgeloos al je bezoekers tegelijk een prettige online-ervaring bezorgen. Zo zorg je voor tevreden klanten, krijg je extra zichtbaarheid en slaap je op je twee oren. Win-win!

Nog meer inspiratie

Artikel

Met glasvezel en coax naar de toekomst
Digitalisering biedt veel kansen voor bedrijven. We werken steeds meer online, altijd en overal.

Artikel

4G Internet Back-up
Dankzij Internet Back-up (ook wel ‘4G Back-up’) blijft je zaak draaien tijdens een internetpanne. Je internet schakelt vanzelf van het vaste netwerk over op 4G.

Artikel

B&B Living in Brûsel scoort hoger dankzij snel en stabiel internet
Bij Caroline Kerremans en Pieter De Mey logeer je in stijl. Niet alleen slaap je in heerlijke luxebedden en geniet je van verse kwaliteitsproducten, je bent ook altijd gecoverd door optimaal internet en tv.

Artikel

Onderneem in Brussel met ultrasnel internet
Brussel is een bruisende stad vol ondernemers. Die willen allemaal de beste service bieden én hun personeel motiveren tot productiviteit. Daarbij hoort ultrasnel, zakelijk internet.

Artikel

KLIK voor Studio Mustique: da’s maatwerk voor maatwerk
Een geboortekaartje, trouwkaart of compleet nieuwe branding voor je zaak? Wie zoekt naar een fraai ontwerp dat perfect bij jouw verhaal past, is bij Studio Mustique aan het juiste adres.

Artikel

Jouw KLIK perfect op maat
KLIK sluit nu nog beter aan bij je professionele noden: straf internet en mobiele telefonie. Voeg zelf de extraatjes toe die je wilt: televisie, vaste telefonie, een website of webshop, … Handig!

Artikel

Gratis wifi voor klanten: veilig?
Of je nu een horecazaak, wachtzaal of receptie runt: klanten die ergens moeten wachten, verwachten wifi. Dat gaf 88% van Vlaamse consumenten expliciet aan*. Liefst via een veilig, stabiel en snel netwerk.

Artikel

Moodmaker
Een teambuilding organiseer je voor ’t plezier en om de teamspirit te bevorderen. Maar als je aanklopt bij Yves en Sofie van Moodmaker mag je nog méér verwachten. Fun is er gegarandeerd.

Artikel

5 apps om kosten te beheren
Apps-aankopen, gsm-abonnementen, streamingdiensten, … Je kosten kunnen nogal eens oplopen. Gelukkig bestaan er apps die jouw kosten in kaart brengen zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Artikel

Versterk je wifi-signaal met slimme wifi-pods
Vergeet oude wifi-boosters en routers. Met de nieuwe slimme wifi-pods van Telenet versterk je het wifi-signaal in je zaak in 1 2 3. Zo geniet je in elk hoekje van feilloos internet.

Artikel

Heb je een router nodig voor de wifi in je zaak?
De nieuwste wifi-technologie van Telenet maakt wifi-boosters overbodig. Ontdek onze wifi-pods en hoe je ze al dan niet combineert met je eigen router.

Artikel

Contactloos betalen met back up
Contactloos betalen is volledig ingeburgerd; we hebben steeds minder cash geld op zak. Electronisch betalen met Bancontact of een app is vlot, handig én veilig met een 4G back-up.

Artikel

5g beter dan 4g voor jouw zaak
Is 5G de toekomst voor jouw zaak? Het internet van de toekomst biedt heel wat meer mogelijkheden dan 4G. Ontdek welke voordelen het voor jou heeft!

Artikel

De Geus kiest Business Fibernet van Telenet Business
In tijden van crisis moet je als ondernemer creatief zijn. Ontdek hoe fietswinkel De Geus dankzij Telenet Business de digitale toer opging.

Artikel

3 voordelen sneller internet
Jouw wereld van vandaag is er eentje met tal van apps op je pc, smartphone en tablet. En ook je klanten contacteren je steeds vaker digitaal.

Artikel

Horeca: meer omzet dankzij wifi
88% van de Vlaamse klanten kiest voor een horecazaak met wifi. Op café, restaurant en hotel: ze willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele én gratis wifi.

Artikel

BelgaBrew heeft een KLIK
Koen Avet van BelgaBrew was zo onder de indruk van de persoonlijke service van Sylvia Cauberghs van Telenet Business dat hij graag iets wilde terugdoen.

Artikel

Hoe snel is uw internet eigenlijk?
Enig idee hoe snel uw internet eigenlijk is? Te snel? Te traag? Met deze test weet u het meteen.

Artikel

Sneller internet: 5 tips
Snel internet is cruciaal om als ondernemer vlot te werken. Maar wat is een goede internetsnelheid? Hoe test je die snelheid? Met onze tips maken we jouw internet sneller!