Dankzij Internet Back-up blijft jouw zaak altijd online

18 september 2022 - 4

Hoelang kan jouw zaak zonder internet? De meeste ondernemers willen internet geen minuut missen. Voor hun klantencontacten, het up- en downloaden van documenten, videomeetings, betalingen … hebben ze altijd een supersnelle en betrouwbare connectie nodig. Maar wat als het netwerk toch even uitvalt? Dan is er nu Internet Back-up (of ‘4G Back-up’).

Experten Erwin Bets (Business Consultant) en Annelies Storm (Customer Needs Manager) bij Telenet Business beantwoorden de belangrijkste vragen over de Internet Back-upoplossing.

Wat is Internet Back-up ?

Erwin Bets: “Internet Back-up zorgt dat een onderneming toegang tot internet behoudt wanneer de verbinding via de vaste internetkabel wegvalt. Deze oplossing zorgt ervoor dat bij problemen automatisch overgeschakeld wordt op draadloos internet via 4G. Dat 4G-netwerk is hetzelfde netwerk als dat waar je telefoon gebruik van maakt. Met Internet Back-up blijf je zorgeloos verbonden met ons kwalitatief en betrouwbaar internet.

 

Annelies Storm: “Internet is cruciaal voor de meeste ondernemingen. Een internetstoring is zeldzaam maar helaas niet volledig uit te sluiten. Dankzij Internet Back-up blijft ook tijdens een internetpanne alles in je zaak draaien. Zit je in een videocall, dan loopt die gewoon verder. Betalingsverkeer blijft soepel lopen. En ook andere netwerksystemen
blijven werken, zonder dat klanten of medewerkers de onderbreking opmerken. Zo voorkom je als ondernemer omzetverlies, tijdverlies, gemiste deadlines, boetes en ontevreden klanten.”

Waarom heeft elke zaak nood aan Internet Back-up?

Erwin Bets: “Bijna elke onderneming is tegenwoordig afhankelijk van internet. Denk maar aan een huisarts of tandarts die een app gebruikt waarin alle patiëntinformatie bewaard wordt. Of aan een winkel waar het betaalsysteem via internet werkt. Of aan een advocaat die in de cloud aan zijn dossiers werkt. Of aan een consultant die offertes per e-mail verstuurt en online vergadert met klanten. Ik was laatst bij de kapper en daar heerste paniek omdat het internet eruit lag, want daardoor werkte het reservatiesysteem niet: klanten konden dus geen nieuwe afspraak boeken.”

 

Annelies Storm: “Het belang van back-ups maken van documenten en data is algemeen bekend. En omdat een internetverbinding cruciaal is voor veel ondernemingen, is een Internet Back-up van even groot belang. Om die reden bieden we bij Telenet Business aan ondernemingen gratis Internet Back-up bij een vaste internetlijn: zowel bij apart internet als in een bundel is deze oplossing inbegrepen.” 

Hoe werkt Internet Back-up?

Erwin Bets: “Stel dat je vaste internetverbinding wegvalt, bijvoorbeeld door werken in de straat of een storing, dan zorgt Internet Back-up voor een draadloze verbinding. Je modem creëert een draadloos netwerk via 4G. Dat overschakelen naar die draadloze verbinding gebeurt volledig automatisch. Je merkt daar in principe niets van en kan verder werken zonder onderbreking. Is het probleem opgelost? Dan neemt je vaste internetverbinding het vanzelf weer over. Eigenlijk is deze Internet Back-upoplossing dus een soort pacemaker voor je internetaansluiting.”

Met Internet Back-up voorkom je als ondernemer omzetverlies, tijdverlies, gemiste deadlines, boetes en ontevreden klanten.

Annelies Storm

Customer Needs Manager @ Telenet Business

Hoe snel is Internet Back-up?

Erwin Bets: “Telenet investeert dagelijks in het mobiele netwerk. We beschikken over een ultrasnel 4G-netwerk in België, volgens Test Aankoop zelfs het snelste van het land. Daarvan maken we handig gebruik bij een Internet Back-up. Uit testen blijkt dat ondernemers slechts een klein verschil in snelheid registreren bij de omschakeling naar 4G, en heel tevreden zijn dat ze gewoon verder kunnen werken.”

Wat zijn de voordelen van Internet Back-up?

  1. Cost control: Je verliest geen inkomsten of tijd aan internetpannes, want je kan vlot blijven verder werken.
  2. Zorgeloos: Geen gedoe bij een internetpanne, je bent zorgeloos verbonden met internet in je zaak.
  3. Betrouwbaar: Je blijft online, zelfs bij een onderbreking van de vaste internetlijn. Zo kan je blijven videobellen en kan je bestanden blijven uploaden zonder opnieuw te beginnen.
  4. Klantvriendelijk: Je klanten blijven niet in de kou staan. Ook tijdens een internetpanne kunnen ze blijven reserveren, bestellen, betalen …
  5. Gemak: De omschakeling van vaste lijn naar draadloos internet gebeurt automatisch.

Hoe regel je Internet Back-up voor je zaak?

Annelies Storm: “Voor nieuwe klanten wordt dit
automatisch geregeld bij de installatie. Ben je al klant, dan hoef je enkel
te bellen naar onze klantendienst en dan komt er een technieker langs om een aanpassing te doen aan de modem. De ondernemer betaalt enkel een activatiekost van 50 euro. Voor Internet Back-up zélf betaal je niets extra. Deze oplossing zit voortaan standaard in je KLIK of bij je Business Fibernet.