Webmail

Jouw zaak online, zelfs tijdens internetpanne

21 december 2023 - 4 min

Internet is alles. Je kan niet zonder. Klantencontacten, teamwork, up- en downloaden van documenten, boekhouding, betalingen, … Een betrouwbaar netwerk is noodzakelijk. Maar wat als de verbinding wegvalt? Dan is er 4G Back-up!

 

Wat is Internet Back-up ?

“4G Back-up garandeert de toegang tot internet wanneer de verbinding via de vaste internetkabel wegvalt. Deze oplossing zorgt ervoor dat er bij problemen automatisch overgeschakeld wordt op mobiel internet via 4G. Zo wordt het mobiele netwerk dat we vandaag met onze smartphone gebruiken een tweede internettoegang voor ondernemers. Met deze back-upoplossing genieten ze altijd* van kwalitatief, snel en betrouwbaar internet.”

Waarom heeft elke zaak nood aan Internet Back-up?

“Veel ondernemers maken steeds meer gebruik van toepassingen in de cloud. Internettoegang speelt daarin een cruciale rol. Ze werken in team aan gedeelde documenten, laden zware bestanden op, gebruiken een online betaalsysteem of een boekhoudpakket in de cloud en vele andere toepassingen. Deze afhankelijkheid van internet brengt ook kwetsbaarheid met zich mee. Want wat als de vaste lijn even wegvalt door werken in de straat? Wat bij een internetpanne? Wat bij onderhoudswerken?”

Hoe snel is 4G Back-up? 

“Telenet investeert een half miljoen euro per dag in het mobiele netwerk. We beschikken over een ultrasnel 4G-netwerk in Vlaanderen en Brussel. Deze snelheid wordt volledig ingezet bij een Internet Back-up die voortaan standaard in je KLIK zit
Uit testen blijkt dat ondernemers vaak zelfs niet merken dat ze op 4G Back-up werken in plaats van over de vaste kabel. Ze registreren geen tot slechts een klein verschil bij normale activiteiten.”

5 voordelen van Internet Back-up 

  1. Altijd internet in je zaak*.

  2. Iedereen permanent online, zelfs bij een onderbreking van de vaste internetlijn. Zo kan je via Teams blijven videobellen en kan je bestanden blijven up- en downloaden zonder opnieuw te moeten beginnen. 

  3. Automatische overschakeling van de vaste internetlijn naar de mobiele back-upoplossing.

  4. Geen verlies van inkomsten of werktijd meer tijdens internetpannes. 

  5. Back-up via 4G standaard in je KLIK.

*Internet Back-up: Indien je van de dienst Internet Back-up wil genieten, moet je Telenet eerst vragen de dienst te activeren. Telenet zal de activatie evenwel enkel kunnen uitvoeren op voorwaarde dat er voldoende mobiele dekking op de locatie is. In sommige gevallen zal Telenet eerst de modem moeten vervangen. Na de succesvolle installatie van Internet Back-up wordt er éénmalig een activeringskost van € 50 aangerekend.