Webmail

Contactloos betalen? Handig en vlot!

header-betaalsystemen-4g-back-up-desktop.jpg
26 april 2023 - 5 min

Het is handig als alles op rolletjes loopt in jouw zaak. Je ontvangt klanten, begeleidt en informeert ze tijdens hun aankoop en... laat hen op een vlotte manier betalen. Dat laatste gebeurt meer en meer contactloos – contant betalen wordt steeds vaker de uitzondering. Het elektronische betaalproces met Bancontact of een app naar keuze moet daarom gestroomlijnd en vooral veilig verlopen. Een sterk netwerk met 4G back-up kan je daarbij goed gebruiken.

 

Elektronisch betalen via een Bancontact terminal

De best ingeburgerde optie is wellicht de betaalterminal van Bancontact. Het bedrag verschijnt op de terminal, je klant voert zijn bankkaart in en bevestigt met zijn geheime code. Een Bancontact terminal kan je huren of kopen. Achter deze elektronische betaalterminal zit slimme beveiligingstechnologie en een sluitend contract tussen de bank die de betaalkaart uitgeeft; de onderneming die de terminals levert en de handelaars die het systeem gebruiken. Het is een door en door getest systeem, waarmee klanten al decennialang zorgeloos betalingen doen.

Contactloos betalen: hoe doe je het?

De verschillende manieren om contactloos te betalen, zijn legio. Soms lijkt het wel of er maandelijks een nieuwe manier bijkomt, de ene nog vlotter en gemakkelijker dan de andere. De basics zijn verfrissend eenvoudig. Vroeger moest je voor elke elektronische betaling een bankkaart in een apparaat steken en een code ingeven op het klaviertje van de Bancontact terminal. Nu volstaat het nu om voor alles onder de 50 euro je kaart tegen de zijkant of het schermpje te houden. Of je scant met een app op je gsm een QR-code in. Het resultaat – betalen zonder iets aan te raken – heeft de koop-en betaalgewoontes van ieder van ons danig veranderd.

3 handige manieren

1. Bancontact betaalkaart en smartphone

De Bancontact betaalkaart die we allemaal in onze portefeuille hebben, heeft sinds een paar jaar een NFC-chip (dat staat voor ‘Near Field Communication’). Die herken je aan de drie golfjes die op de kaart geprint zijn. Vraag je klanten om hun bankkaart vlak voor de betaalterminal te houden. Bedragen tot de limiet van 50 euro worden dan automatisch zonder geheime code afgerekend. Ook bij smartphones beschikken nieuwere modellen vrijwel allemaal over een NFC-chip. Zo kan je betalen met je gsm. En zelfs wearables die uitgerust zijn met een chip zijn bruikbaar als betaalmiddel: zo kunnen klanten met een slimme ring, armband, horloge of sleutelhanger de rekening vereffenen.
Klanten die voor het Apple-universum kiezen, gebruiken sinds kort ook almaar vaker Apple Pay. De dienst zit ingebakken in elke iPhone, iWatch, Mac en iPad en maakt contactloze betalingen mogelijk in winkels, taxi’s, metrostations, op sites en via apps.
 

2. Payconiq by Bancontact-app

Met de Payconiq by Bancontact-app betalen je klanten eenvoudig mobiel. Plaats een QR-code duidelijk zichtbaar bij de kassa. Klanten scannen de code met hun smartphone en bevestigen het bedrag met hun pincode. Klaar! Deze app is erg populair bij ondernemers omdat ze zonder dure terminal en opstart- of maandelijkse kosten werkt. Ook de transactiekosten liggen lager.

 

3. App van de Bank

Het spreekt voor zich dat financiële instellingen, die allemaal hun eigen bankapp hebben, hun duit in het contactloze zakje doen. Hiermee schrijft je klant geld over of betaalt hij mobiel. De meeste banken hebben hun oplossing, bijvoorbeeld: MobilePay van KBC, Belfius Mobile en de Easy Banking App van BNP Paribas Fortis.

Nog meer inspiratie

Artikel

Met glasvezel en coax naar de toekomst
Digitalisering biedt veel kansen voor bedrijven. We werken steeds meer online, altijd en overal.

Artikel

4G Internet Back-up
Dankzij Internet Back-up (ook wel ‘4G Back-up’) blijft je zaak draaien tijdens een internetpanne. Je internet schakelt vanzelf van het vaste netwerk over op 4G.

Artikel

B&B Living in Brûsel scoort hoger dankzij snel en stabiel internet
Bij Caroline Kerremans en Pieter De Mey logeer je in stijl. Niet alleen slaap je in heerlijke luxebedden en geniet je van verse kwaliteitsproducten, je bent ook altijd gecoverd door optimaal internet en tv.

Artikel

Onderneem in Brussel met ultrasnel internet
Brussel is een bruisende stad vol ondernemers. Die willen allemaal de beste service bieden én hun personeel motiveren tot productiviteit. Daarbij hoort ultrasnel, zakelijk internet.

Artikel

KLIK voor Studio Mustique: da’s maatwerk voor maatwerk
Een geboortekaartje, trouwkaart of compleet nieuwe branding voor je zaak? Wie zoekt naar een fraai ontwerp dat perfect bij jouw verhaal past, is bij Studio Mustique aan het juiste adres.

Artikel

Jouw KLIK perfect op maat
KLIK sluit nu nog beter aan bij je professionele noden: straf internet en mobiele telefonie. Voeg zelf de extraatjes toe die je wilt: televisie, vaste telefonie, een website of webshop, … Handig!

Artikel

Gratis wifi voor klanten: veilig?
Of je nu een horecazaak, wachtzaal of receptie runt: klanten die ergens moeten wachten, verwachten wifi. Dat gaf 88% van Vlaamse consumenten expliciet aan*. Liefst via een veilig, stabiel en snel netwerk.

Artikel

Moodmaker
Een teambuilding organiseer je voor ’t plezier en om de teamspirit te bevorderen. Maar als je aanklopt bij Yves en Sofie van Moodmaker mag je nog méér verwachten. Fun is er gegarandeerd.

Artikel

5 apps om kosten te beheren
Apps-aankopen, gsm-abonnementen, streamingdiensten, … Je kosten kunnen nogal eens oplopen. Gelukkig bestaan er apps die jouw kosten in kaart brengen zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Artikel

Versterk je wifi-signaal met slimme wifi-pods
Vergeet oude wifi-boosters en routers. Met de nieuwe slimme wifi-pods van Telenet versterk je het wifi-signaal in je zaak in 1 2 3. Zo geniet je in elk hoekje van feilloos internet.

Artikel

Heb je een router nodig voor de wifi in je zaak?
De nieuwste wifi-technologie van Telenet maakt wifi-boosters overbodig. Ontdek onze wifi-pods en hoe je ze al dan niet combineert met je eigen router.

Artikel

Contactloos betalen met back up
Contactloos betalen is volledig ingeburgerd; we hebben steeds minder cash geld op zak. Electronisch betalen met Bancontact of een app is vlot, handig én veilig met een 4G back-up.

Artikel

5g beter dan 4g voor jouw zaak
Is 5G de toekomst voor jouw zaak? Het internet van de toekomst biedt heel wat meer mogelijkheden dan 4G. Ontdek welke voordelen het voor jou heeft!

Artikel

De Geus kiest Business Fibernet van Telenet Business
In tijden van crisis moet je als ondernemer creatief zijn. Ontdek hoe fietswinkel De Geus dankzij Telenet Business de digitale toer opging.

Artikel

3 voordelen sneller internet
Jouw wereld van vandaag is er eentje met tal van apps op je pc, smartphone en tablet. En ook je klanten contacteren je steeds vaker digitaal.

Artikel

Horeca: meer omzet dankzij wifi
88% van de Vlaamse klanten kiest voor een horecazaak met wifi. Op café, restaurant en hotel: ze willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele én gratis wifi.

Artikel

BelgaBrew heeft een KLIK
Koen Avet van BelgaBrew was zo onder de indruk van de persoonlijke service van Sylvia Cauberghs van Telenet Business dat hij graag iets wilde terugdoen.

Artikel

Hoe snel is uw internet eigenlijk?
Enig idee hoe snel uw internet eigenlijk is? Te snel? Te traag? Met deze test weet u het meteen.

Artikel

Sneller internet: 5 tips
Snel internet is cruciaal om als ondernemer vlot te werken. Maar wat is een goede internetsnelheid? Hoe test je die snelheid? Met onze tips maken we jouw internet sneller!