Webmail

Hoe haal je meer omzet (en meer klanten) dankzij je wifi?

08 december 2022 - 4

Wist je dat 88% van de Vlaamse consumenten kiest voor een zaak met wifi?* Op café, restaurant en hotel: je bezoekers willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele, gratis wifi. Bovendien heb jij met die wifi een hefboom in handen om meer klanten én meer omzet binnen te halen. Hoe? In slechts 3 stappen!

 

Stap 1: Communiceer over je netwerk

Een steeds grotere groep klanten stapt enkel cafés en restaurants met gratis wifi binnen. Hang dus een bordje met ‘gratis wifi’ aan de deur en communiceer het online. Stimuleer je klanten om bijvoorbeeld op Facebook een beoordeling te schrijven over je wifi: dit trekt weer nieuwe klanten aan. Want met kwaliteit maak je het verschil.

Goed om te weten: Snelle en stabiele wifi helpt om van je bezoekers trouwe klanten te maken. Want 37% van de horeca-uitbaters merkt dat klanten vaker terugkomen naar een zaak met goede en gratis wifi.

Stap 2: Voer promotie via het welkomstscherm

Maak van je wifi-netwerk een marketingkanaal en promoot je producten en/of diensten op een originele manier! Het welkomstscherm kan je helemaal personaliseren door er de promotie van de dag, je happy hour of nieuwste product in de kijker te zetten. Het Wifi Business-portaal analyseert automatisch het gedrag van je klanten. Zo leer je de drukste momenten kennen, ontdek je wie er zoal op je netwerk surft en welke promoties populair zijn. Handig hé?

Stap 3: Neem bestellingen op

32% van de horeca-uitbaters ervaart dat klanten langer blijven zitten wanneer wifi gratis is*. En dat is geen wonder, want je creëert immers een plek waar mensen onder het genot van lekkere koffie, thee, een biertje en heerlijk eten naar hun favoriete sites surfen, online de krant lezen of werken. Doe hier je voordeel mee! Hoe? Ga regelmatig langs de tafeltjes om nieuwe bestellingen op te nemen, wijs hen op de specialiteiten van het huis, en verwijs naar de promoties die ze al bij het inloggen op hun scherm zagen passeren. Zo krik je de omzet per klant op.

Doe de test: Welk wifi-type ben jij als ondernemer?

Benieuwd waarom JOUW zaak nu precies klantenwifi nodig heeft? 

Ook interesse in wifi voor je bezoekers? Boost je zaak met Wifi Business van Telenet Business voor € 20 per maand.
 

* Volgens onderzoek Kantar 2021 bij 988 respondenten