Webmail

Hoe haal je meer omzet (en meer klanten) dankzij je wifi?

Wifi in horeca
08 december 2022 - 4 min

Wist je dat 88% van de Vlaamse consumenten kiest voor een zaak met wifi?* Op café, restaurant en hotel: je bezoekers willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele, gratis wifi. Bovendien heb jij met die wifi een hefboom in handen om meer klanten én meer omzet binnen te halen. Hoe? In slechts 3 stappen!

 

Stap 1: Communiceer over je netwerk

Een steeds grotere groep klanten stapt enkel cafés en restaurants met gratis wifi binnen. Hang dus een bordje met ‘gratis wifi’ aan de deur en communiceer het online. Stimuleer je klanten om bijvoorbeeld op Facebook een beoordeling te schrijven over je wifi: dit trekt weer nieuwe klanten aan. Want met kwaliteit maak je het verschil.

Goed om te weten: Snelle en stabiele wifi helpt om van je bezoekers trouwe klanten te maken. Want 37% van de horeca-uitbaters merkt dat klanten vaker terugkomen naar een zaak met goede en gratis wifi.

Stap 2: Voer promotie via het welkomstscherm

Maak van je wifi-netwerk een marketingkanaal en promoot je producten en/of diensten op een originele manier! Het welkomstscherm kan je helemaal personaliseren door er de promotie van de dag, je happy hour of nieuwste product in de kijker te zetten. Het Wifi Business-portaal analyseert automatisch het gedrag van je klanten. Zo leer je de drukste momenten kennen, ontdek je wie er zoal op je netwerk surft en welke promoties populair zijn. Handig hé?

Stap 3: Neem bestellingen op

32% van de horeca-uitbaters ervaart dat klanten langer blijven zitten wanneer wifi gratis is*. En dat is geen wonder, want je creëert immers een plek waar mensen onder het genot van lekkere koffie, thee, een biertje en heerlijk eten naar hun favoriete sites surfen, online de krant lezen of werken. Doe hier je voordeel mee! Hoe? Ga regelmatig langs de tafeltjes om nieuwe bestellingen op te nemen, wijs hen op de specialiteiten van het huis, en verwijs naar de promoties die ze al bij het inloggen op hun scherm zagen passeren. Zo krik je de omzet per klant op.

Doe de test: Welk wifi-type ben jij als ondernemer?

Benieuwd waarom JOUW zaak nu precies klantenwifi nodig heeft? 

Ook interesse in wifi voor je bezoekers? Boost je zaak met Wifi Business van Telenet Business voor € 20 per maand.
 

* Volgens onderzoek Kantar 2021 bij 988 respondenten

Nog meer inspiratie

Artikel

Met glasvezel en coax naar de toekomst
Digitalisering biedt veel kansen voor bedrijven. We werken steeds meer online, altijd en overal.

Artikel

4G Internet Back-up
Dankzij Internet Back-up (ook wel ‘4G Back-up’) blijft je zaak draaien tijdens een internetpanne. Je internet schakelt vanzelf van het vaste netwerk over op 4G.

Artikel

B&B Living in Brûsel scoort hoger dankzij snel en stabiel internet
Bij Caroline Kerremans en Pieter De Mey logeer je in stijl. Niet alleen slaap je in heerlijke luxebedden en geniet je van verse kwaliteitsproducten, je bent ook altijd gecoverd door optimaal internet en tv.

Artikel

Onderneem in Brussel met ultrasnel internet
Brussel is een bruisende stad vol ondernemers. Die willen allemaal de beste service bieden én hun personeel motiveren tot productiviteit. Daarbij hoort ultrasnel, zakelijk internet.

Artikel

KLIK voor Studio Mustique: da’s maatwerk voor maatwerk
Een geboortekaartje, trouwkaart of compleet nieuwe branding voor je zaak? Wie zoekt naar een fraai ontwerp dat perfect bij jouw verhaal past, is bij Studio Mustique aan het juiste adres.

Artikel

Jouw KLIK perfect op maat
KLIK sluit nu nog beter aan bij je professionele noden: straf internet en mobiele telefonie. Voeg zelf de extraatjes toe die je wilt: televisie, vaste telefonie, een website of webshop, … Handig!

Artikel

Gratis wifi voor klanten: veilig?
Of je nu een horecazaak, wachtzaal of receptie runt: klanten die ergens moeten wachten, verwachten wifi. Dat gaf 88% van Vlaamse consumenten expliciet aan*. Liefst via een veilig, stabiel en snel netwerk.

Artikel

Moodmaker
Een teambuilding organiseer je voor ’t plezier en om de teamspirit te bevorderen. Maar als je aanklopt bij Yves en Sofie van Moodmaker mag je nog méér verwachten. Fun is er gegarandeerd.

Artikel

5 apps om kosten te beheren
Apps-aankopen, gsm-abonnementen, streamingdiensten, … Je kosten kunnen nogal eens oplopen. Gelukkig bestaan er apps die jouw kosten in kaart brengen zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Artikel

Versterk je wifi-signaal met slimme wifi-pods
Vergeet oude wifi-boosters en routers. Met de nieuwe slimme wifi-pods van Telenet versterk je het wifi-signaal in je zaak in 1 2 3. Zo geniet je in elk hoekje van feilloos internet.

Artikel

Heb je een router nodig voor de wifi in je zaak?
De nieuwste wifi-technologie van Telenet maakt wifi-boosters overbodig. Ontdek onze wifi-pods en hoe je ze al dan niet combineert met je eigen router.

Artikel

Contactloos betalen met back up
Contactloos betalen is volledig ingeburgerd; we hebben steeds minder cash geld op zak. Electronisch betalen met Bancontact of een app is vlot, handig én veilig met een 4G back-up.

Artikel

5g beter dan 4g voor jouw zaak
Is 5G de toekomst voor jouw zaak? Het internet van de toekomst biedt heel wat meer mogelijkheden dan 4G. Ontdek welke voordelen het voor jou heeft!

Artikel

De Geus kiest Business Fibernet van Telenet Business
In tijden van crisis moet je als ondernemer creatief zijn. Ontdek hoe fietswinkel De Geus dankzij Telenet Business de digitale toer opging.

Artikel

3 voordelen sneller internet
Jouw wereld van vandaag is er eentje met tal van apps op je pc, smartphone en tablet. En ook je klanten contacteren je steeds vaker digitaal.

Artikel

Horeca: meer omzet dankzij wifi
88% van de Vlaamse klanten kiest voor een horecazaak met wifi. Op café, restaurant en hotel: ze willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele én gratis wifi.

Artikel

BelgaBrew heeft een KLIK
Koen Avet van BelgaBrew was zo onder de indruk van de persoonlijke service van Sylvia Cauberghs van Telenet Business dat hij graag iets wilde terugdoen.

Artikel

Hoe snel is uw internet eigenlijk?
Enig idee hoe snel uw internet eigenlijk is? Te snel? Te traag? Met deze test weet u het meteen.

Artikel

Sneller internet: 5 tips
Snel internet is cruciaal om als ondernemer vlot te werken. Maar wat is een goede internetsnelheid? Hoe test je die snelheid? Met onze tips maken we jouw internet sneller!