Webmail

Wifi in je zaak: onze wifi-pods versterken je modem-router

02 mei 2023 - 5

Wil je internet aanbieden aan klanten in je zaak? Of breid je uit en komen er meer collega’s bij in je kantoor? Een goed wifi-netwerk is belangrijk om een goeie service te kunnen garanderen. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op modems, routers en hoe je je wifi-signaal kan versterken.

 

Wat is een modem?

De woorden ‘router’ en ‘modem’ worden wel eens door mekaar gebruikt, al betekenen ze niet helemaal hetzelfde. Om te begrijpen wat een router doet, zoomen we eerst in op de modem. Het internet komt via glasvezel- of coaxkabels je huis binnen. Een modem vertaalt het internetsignaal van je provider (zoals Telenet) naar een bruikbaar signaal voor je toestellen.

Wat is een router?

Een router maakt het dan weer mogelijk om dat internetsignaal op verschillende toestellen te gebruiken. Hij verdeelt het signaal over meerdere apparaten en faciliteert de communicatie tussen de verschillende toestellen. Zo ontstaat er een netwerk. Zonder router zou je maar op één apparaat internet kunnen ontvangen.

Verschil tussen een router en een switch

Een router is niet hetzelfde als een switch. Met een switch controleer je de gegevensstroom van je router en kan je bepalen welke toestellen gegevens met elkaar uitwisselen. Da’s handig als je thuisnetwerk bijvoorbeeld uit vier of meer computers bestaat.

Een modem-router

De meeste internetproviders verdelen slechts één toestel als ze je internetverbinding komen installeren: een modem-router, die beide functies combineert. Dat heeft zo zijn voordelen: het apparaat neemt minder plaats in en je moet ook maar één stopcontact voorzien. Maar die modem-router moet wel altijd in buurt staan van de plek waar het internet het gebouw binnenkomt. En da’s vaak geen centrale plek, terwijl je modem-router net wel op een centrale plek moet staan om alle ruimtes van wifi te voorzien. Dat lossen wij op met onze Telenet 360° wifi-pods.

Telenet 360° wifi: de nieuwste wifi-technologie

Telenet 360° wifi, da’s de nieuwste wifi-technologie (WiFi 6) die met behulp van wifi-pods je kantoor voorziet van betrouwbaar en snel internet. Je connecteert de pods met je modem-router en met elkaar, zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Zo creëer je een mesh-netwerk: een netwerk waarin de modem-router connecteert met de wifi-punten in het gebouw. Dankzij die verbinding leren de pods voortdurend bij over jouw wifi-behoefte en kunnen ze het signaal bijsturen wanneer nodig.

Een mesh-netwerk met wifi-pods: overal wifi

Om de wifi in je kantoor uit te breiden heb je dus ook niet langer wifi-repeaters, wifi-boosters, access points of Powerlines nodig. Je versterkt je wifi-signaal simpelweg met een extra wifi-pod in het stopcontact van de ruimte waar je wifi nodig hebt. Zo breid je je dynamische wifi-netwerk uit en kan je videobellend door je kantoor lopen, zonder dat je gesprek blijft haperen.

Meer weten over Telenet 360° Wifi?

Ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe wifi-technologie? Op deze pagina verzamelden we alles wat je moet weten over Telenet 360° Wifi. Geniet van je supersnelle en stabiele internetverbinding!