5 tips voor sneller internet

19 januari 2012 - 5 min

Als ondernemer werk jij graag zo efficiënt mogelijk. Ook online. Logisch dus, dat je altijd geïnteresseerd bent in sneller internet. Maar een goede internetsnelheid, wat is dat eigenlijk? En kunnen we bij Telenet een paar troeven uit onze mouw schudden om jouw wifi een bron van werkplezier te maken voor je team? Om je router te laten draaien als een naaimachientje? Om je bij de volgende speedtest van Telenet goedkeurend naar het scherm te laten kijken? Wel, dat kunnen we. We geven je niet alleen tips voor sneller internet, maar laten je ook zien hoe de Telenet Speedboost voor jou, je team én je zaak die extra digitale versnelling kan waarmaken!

Waarom is internetsnelheid belangrijk?

Laat het ons even recht voor de raap zeggen: in jouw zaak moet het vooruitgaan. Wachten om iets te downloaden, terwijl een klant op je vingers zit te kijken, of een tas koffie gaan halen terwijl je files aan het uploaden zijn...het is niet meer van deze tijd. Daarom is de snelheid van je internet heel belangrijk: ze zorgt ervoor dat jij voluit aan de bak kan met je medewerkers in je bedrijf!  
 
De internetsnelheid is afhankelijk van twee elementen: downloadsnelheid en uploadsnelheid
 
Jouw computer, tablet of gsm maken verbinding met het netwerk om er data vanaf te halen. De snelheid waarmee dat verloopt, is de downloadsnelheid. Ze wordt uitgedrukt in megabit per seconde (Mbps). Ben jij een gemiddelde gebruiker, dan heb je genoeg aan 50 tot 100 Mbps. De downloadsnelheid ligt meestal aanzienlijk hoger, omdat we vaak zware bestanden van het internet halen: we downloaden films of games en bekijken hogeresolutiefoto’s. 
 
De uploadsnelheid is de tegenhanger. Daar draait het om de snelheid waarmee jouw toestel data naar het internet stuurt. Uploaden verloopt meestal wat trager dan downloaden – het gaat dan over 10 Mbps voor een gemiddeld abonnement. 
 
De internetsnelheid combineert beide. Als je je abonnement wilt evalueren, kijk je naar zowel downloads als uploads. Gaan die allebei behoorlijk snel, dan zit je goed!

Hoe snel moet mijn internet eigenlijk zijn? Hoeveel Mbps is normaal? Levert Telenet snel internet? Wat mag ik eigenlijk verwachten van mijn Telenet internetverbinding? Het antwoord hierop is eenvoudig. De goede internetsnelheid, dat is de snelheid die jou en je medewerkers in je zaak met een ruime marge én zonder problemen elke dag jullie werk laat doen. Omdat we bij Telenet maar al te goed beseffen dat elke onderneming anders is, bieden we met Telenet Business een brede portefeuille aan internetoplossingen aan. Gegarandeerd dat daar ook voor jouw zaak het perfecte antwoord te vinden is op je internetnoden! Ontdek hier snel de mogelijkheden voor jouw zaak van Telenet Business!

Wat is een goede internetsnelheid? 

Hoe snel moet mijn internet eigenlijk zijn? Hoeveel Mbps is normaal? Levert Telenet snel internet? Wat mag ik eigenlijk verwachten van mijn Telenet internetverbinding? Het antwoord hierop is eenvoudig. De goede internetsnelheid, dat is de snelheid die jou en je medewerkers in je zaak met een ruime marge én zonder problemen elke dag jullie werk laat doen. Omdat we bij Telenet maar al te goed beseffen dat elke onderneming anders is, bieden we met Telenet Business een brede portefeuille aan internetoplossingen aan. Gegarandeerd dat daar ook voor jouw zaak het perfecte antwoord te vinden is op je internetnoden! Ontdek hier snel de mogelijkheden voor jouw zaak van Telenet Business!

Hoe test je je internetsnelheid? 

Voor je denkt je internetsnelheid te kunnen verhogen, check je best even hoe snel het er momenteel in je zaak aan toe gaat. En dat is helemaal niet moeilijk. Met de speedtest van Telenet test je snel en eenvoudig je huidige downloadsnelheid en uploadsnelheid.

Doe de speedtest 
 

Enkele tips voor een optimale speedtest:

  • Verbind je computer met een netwerkkabel (UTP-kabel) die rechtstreeks aangesloten is op je modem.

  • Doe de test nog een keer via wifi en vergelijk de resultaten.

  • Doe de meting enkel op een moment dat niemand anders gebruik maakt van je netwerk.  

  • Download niet tijdens de meting. 

Heb je de speedtest afgerond? Vergelijk dan je resultaat met de snelheid waarvoor je betaalt. Hou in gedachten dat de beloofde snelheden van je internetabonnement de maximaal mogelijke snelheden zijn: dat hoeft dus niet jouw gemiddelde snelheid te zijn. Op basis van het behaalde resultaat kan je je netwerk verder optimaliseren, door bijvoorbeeld je wifi router uit te breiden met een Telenet wifi booster. We helpen je graag op weg met enkele tips voor een snellere internetverbinding!  
 
Een snelle (en slimme!) manier voor ondernemers om hun zaak nóg sneller het internet op te helpen, is de Telenet Speedboost. We bespreken die mogelijkheid verder in dit artikel, maar willen dit al kwijt: als je de Telenet speedtest écht hoge ogen wilt zien gooien op jouw netwerk – met alle voordelen vandien voor je zaak - is dit zeker het overwegen waard!

Hoe maak je je internet sneller?    

Kleine, eenvoudige dingen die je zelf kunt doen om de internetsnelheid in je zaak dag na dag zo optimaal mogelijk te houden: we geven ze je graag mee! 
 

1. Schakel af en toe je router uit

Reset je router af en toe om het toestel zo een pauze te geven en je internetverbinding te vernieuwen. Dat is heel makkelijk: schakel je router uit, wacht 30 seconden, en schakel hem terug in. 

 
2. Maak je cache leeg

Terwijl jij websites bezoekt en informatie ingeeft, verzamelen browsers informatie over jou: vaak in de vorm van cookies. Marketeers gebruiken jouw gegevens om je relevante advertenties op basis van je surfgedrag te tonen. Om al die cookies kwijt te raken, moet je regelmatig de ‘cache’ in je browser wissen, zodat alle verzamelde gegevens je internetsnelheden niet beïnvloeden.

 
3. Installeer een virus/malware-scanner

Had je dit nog niet gedaan? Installeer dan nu meteen een antivirus- en malware-scansoftware. Want aanvallen met malware en virussen vertragen je toestel aanzienlijk. Check ook regelmatig of je antivirus-software up-to-date is, want antivirus-software die vervallen is, maakt je computer kwetsbaar. 
 

4. Verplaats je router

Bevindt je router zich in een afgelegen hoekje van je zaak? Verplaats ‘m dan snel: hou de afstand tussen je router en je internetaansluiting zo klein mogelijk - liefst minder dan twee meter. Want als het wifisignaal van de router je niet kan bereiken, leidt de internetverbinding daaronder. Plaats de router dus vlak bij de plek waar je het meest zit.

 
5. Welke programma's open je bij het opstarten van je computer?

Je zou verbaasd zijn hoeveel softwaretoepassingen automatisch updaten en verbinding maken met het internet zodra jij je computer opzet. Het loont de moeite om dit via de instellingen van je apparaat eens te controleren.

Nóg sneller internet: Telenet Speedboost voor bedrijven    

Internetten tegen gigabit-snelheden, het kan! Klinkt goed, zeg je? Dan willen we je graag laten kennismaken met de Telenet Speedboost, die ook jouw zaak kan versnellen!

Wat is Speedboost?

Telenet Speedboost is dé oplossing voor ondernemers die al snel Fibernet in hun zaak hebben, maar toch nog op zoek zijn naar een manier om met hun medewerkers nóg sneller aan de slag te gaan. Zware bestanden in een oogwenk versturen; 7/7 in de cloud werken: Speedboost laat het allemaal naadloos verlopen. Als het snel en efficiënt moet gaan, is Speedboost dé oplossing!  
 
Je surft met Telenet Speedboost maar liefst 3 keer zo snel als met Business Fibernet. 
 
Snel een back-up maken in de cloud, of beelden in ultrahoge resolutie doorsturen? Tegen 50 Mbps is dat in een zucht gebeurd. Sneller zware presentaties downloaden? Het is in een oogwenk gebeurd! Videoconferencecalls streamen of real-time samenwerken via online toepassingen, met verschillende mensen tegelijk? Dat kan voortaan zonder haperen, dankzij de downloadsnelheid van max. 1 Gbps. Wil jij tot 3x sneller downloaden met je hele team?

Ontdek Speedboost 1G Business

Haal alles uit hét netwerk van Vlaanderen

Als ondernemer wil jij alleen het beste voor je zaak. Geef daarom je zaak een boost met het meest betrouwbare, veilige en snelle netwerk. Zowel voor vast internet als voor mobiele telefonie. Zo ben je zeker dat je altijd bereikbaar blijft voor je klanten. Ontdek hoe ons netwerk je zaak vooruithelpt!

Inspiratie

Artikel

Sneller internet: 3 onmisbare voordelen voor je zaak
In de digitale wereld van vandaag werken je medewerkers én je klanten voortdurend online. 3 voordelen van sneller internet voor bedrijven.

Artikel

Mobiele data verdelen onder je team
Mobiele data onder je medewerkers verdelen zoals je zelf wil? Dat kan. Met een paar kliks geef je iedereen wat hij nodig heeft. En dat zonder je vast maandbudget te overschrijden.

Artikel

Hoe installeert Tony jouw vaste telefonie?
Tony en zijn collega-techniekers komen een halve dag bij je langs om je vaste telefonie te installeren. Maar ze doen veel meer dan dat.