Webmail

5 tips voor sneller internet

19 januari 2012 - 5 min

Als ondernemer werk jij graag efficiënt. Ook online. Logisch dus, dat snel internet een must voor je is. Maar een goede internetsnelheid, wat is dat eigenlijk? En hoe kunnen wij je helpen om jouw wifi een bron van werkplezier te maken voor je team? Om je router te laten draaien als een naaimachientje? Om je bij de volgende speedtest van Telenet goedkeurend naar het scherm te laten kijken? Wel, we doen ons best. We verzamelden tips voor het optimaliseren van je internet. En als dit niet genoeg is, leggen we je graag uit hoe de Telenet Speedboost voor jou, je team én je zaak die extra digitale versnelling kan waarmaken!

 

Waarom is internetsnelheid belangrijk?Meteen met de deur in huis: in jouw zaak moet het vooruitgaan. Wachten op een download, terwijl een klant op je vingers kijkt. Een extra tas koffie halen omdat het uploaden van die files zo lang duurt...het is niet meer van deze tijd. Daarom is de snelheid van je internet zo belangrijk.


De internetsnelheid is afhankelijk van twee elementen: down- en uploadsnelheid.

Jouw computer, tablet of gsm maakt verbinding met het netwerk om er data vanaf te halen. De snelheid waarmee dat gaat, is de downloadsnelheid: uitgedrukt in megabit per seconde (Mbps). Ben jij een gemiddelde gebruiker, dan heb je genoeg aan 50 tot 100 Mbps. De downloadsnelheid ligt meestal een stuk hoger dan de uploadsnelheid, omdat we vaak zware bestanden van het internet halen. We downloaden films of games en bekijken hogeresolutiefoto’s.

De uploadsnelheid is de tegenhanger. Daar draait het om de snelheid waarmee jouw toestel data naar het internet stuurt. Uploaden gaat meestal wat trager dan downloaden – we hebben het dan over 10 Mbps voor een gemiddeld abonnement.


De internetsnelheid combineert beide. Als je je abonnement evalueert, kijk je naar zowel de downloads als de uploads. Zijn die allebei behoorlijk snel, dan zit je goed!

Wat is een goede internetsnelheid? 

Hoe snel moet mijn internet eigenlijk zijn? Hoeveel Mbps is normaal? Levert Telenet snel internet? Wat mag ik eigenlijk verwachten van MyTelenet-internetverbinding? Het antwoord is eenvoudig. De goede internetsnelheid is de snelheid die jou en je medewerkers zorgeloos elke dag jullie werk laat doen. Omdat we bij Telenet maar al te goed beseffen dat elke onderneming anders is, bieden we met Telenet Business een ruime keuze aan internetoplossingen aan. Gegarandeerd dat daar ook voor jouw zaak het perfecte antwoord te vinden is! Ontdek hier snel de mogelijkheden voor jouw zaak.

Hoe test je je internetsnelheid? 

Voor je denkt je internetsnelheid te kunnen verhogen, check je best even hoe snel het er momenteel in je zaak aan toe gaat. Da’s zo gebeurd met onze speedtest.  

 

Doe de speedtest

 

Enkele tips voor een optimale speedtest:

  • Verbind je computer met een netwerkkabel (UTP-kabel) die rechtstreeks aangesloten is op je modem.
  • Doe de test nog een keer via wifi en vergelijk de resultaten.
  • Doe de meting enkel op een moment dat niemand anders gebruik maakt van je netwerk. 
  • Download niet tijdens de meting
  • Zorg ervoor dat je computer virusvrij is.
     

Speedtest afgerond? Vergelijk je resultaat met de snelheid waarvoor je betaalt. Hou in gedachten dat de beloofde snelheden van je internetabonnement de maximaal mogelijke snelheden zijn: dat hoeft dus niet jouw gemiddelde snelheid te zijn.

 

Op basis van het behaalde resultaat, kan je ervoor kiezen je netwerk te optimaliseren.

Zin in sneller internet?


Kleine dingen die je zelf kunt doen om de internetsnelheid van je zaak te optimaliseren.

 

1. Schakel je router uit

Reset je router af en toe om het toestel zo een pauze te geven en je internetverbinding te vernieuwen. Dat is heel makkelijk: schakel je router uit, wacht 30 seconden, en schakel hem terug in. 

 
2. Leeg je cache

Terwijl jij websites bezoekt en informatie ingeeft, verzamelen browsers informatie over jou: vaak in de vorm van cookies. Marketeers gebruiken jouw gegevens om je relevante advertenties op basis van je surfgedrag te tonen. Om al die cookies kwijt te raken, moet je regelmatig de ‘cache’ in je browser wissen, zodat alle verzamelde gegevens je internetsnelheden niet beïnvloeden.

 
3. Een virus/malware-scanner

Had je dit nog niet gedaan? Installeer dan nu meteen een antivirus- en malware-scansoftware. Want aanvallen met malware en virussen vertragen je toestel aanzienlijk. Check ook regelmatig of je antivirus-software up-to-date is, een vervallen antivirus-software maakt je computer kwetsbaar. 
 

4. Verplaats je router

Bevindt je router zich in een afgelegen hoekje van je zaak? Verplaats ‘m dan snel: hou de afstand tussen je router en je internetaansluiting zo klein mogelijk - liefst minder dan twee meter. Want als het wifisignaal van de router je niet kan bereiken, leidt de internetverbinding daaronder. Plaats de router dus vlak bij de plek waar je het meest zit.

 
5. Programma's die automatisch opstarten?

Je zou verbaasd zijn hoeveel softwaretoepassingen automatisch updaten en verbinding maken met het internet zodra jij je computer opstart. De moeite dus om dit via de instellingen van je apparaat te controleren.

Altijd en overal een stabiel wifisignaal?

Overal in je zaak stabiele wifi, zonder onderbreking? Dat kan dankzij onze wifitechnologie. Ons mesh-netwerk combineert met een modem met intelligente wifi-pods, die voortdurend gegevens uitwisselen.

 

Dat netwerk past zich bovendien voortdurend aan in functie van je internetgebruik. Loop je videobellend door je zaak, dan schakelt je toestel naadloos over van de ene pod naar de andere. Zo geniet je altijd en overal van een optimaal, sterk en stabiel wifisignaal.

Zin in nog sneller internet?

Nog meer snelheid? Dan kan je ook kiezen voor Telenet Speedboost. Dé oplossing voor ondernemers die al snel Fibernet in hun zaak hebben, maar toch nóg sneller willen werken. Zware bestanden in een oogwenk versturen, 7/7 in de cloud werken. Als het snel en efficiënt moet gaan, weet dan dat je met Telenet Speedboost 3 keer sneller surft dan met Business Fibernet

Nog meer inspiratie

Artikel

Met glasvezel en coax naar de toekomst
Digitalisering biedt veel kansen voor bedrijven. We werken steeds meer online, altijd en overal.

Artikel

4G Internet Back-up
Dankzij Internet Back-up (ook wel ‘4G Back-up’) blijft je zaak draaien tijdens een internetpanne. Je internet schakelt vanzelf van het vaste netwerk over op 4G.

Artikel

B&B Living in Brûsel scoort hoger dankzij snel en stabiel internet
Bij Caroline Kerremans en Pieter De Mey logeer je in stijl. Niet alleen slaap je in heerlijke luxebedden en geniet je van verse kwaliteitsproducten, je bent ook altijd gecoverd door optimaal internet en tv.

Artikel

Onderneem in Brussel met ultrasnel internet
Brussel is een bruisende stad vol ondernemers. Die willen allemaal de beste service bieden én hun personeel motiveren tot productiviteit. Daarbij hoort ultrasnel, zakelijk internet.

Artikel

KLIK voor Studio Mustique: da’s maatwerk voor maatwerk
Een geboortekaartje, trouwkaart of compleet nieuwe branding voor je zaak? Wie zoekt naar een fraai ontwerp dat perfect bij jouw verhaal past, is bij Studio Mustique aan het juiste adres.

Artikel

Jouw KLIK perfect op maat
KLIK sluit nu nog beter aan bij je professionele noden: straf internet en mobiele telefonie. Voeg zelf de extraatjes toe die je wilt: televisie, vaste telefonie, een website of webshop, … Handig!

Artikel

Gratis wifi voor klanten: veilig?
Of je nu een horecazaak, wachtzaal of receptie runt: klanten die ergens moeten wachten, verwachten wifi. Dat gaf 88% van Vlaamse consumenten expliciet aan*. Liefst via een veilig, stabiel en snel netwerk.

Artikel

Moodmaker
Een teambuilding organiseer je voor ’t plezier en om de teamspirit te bevorderen. Maar als je aanklopt bij Yves en Sofie van Moodmaker mag je nog méér verwachten. Fun is er gegarandeerd.

Artikel

5 apps om kosten te beheren
Apps-aankopen, gsm-abonnementen, streamingdiensten, … Je kosten kunnen nogal eens oplopen. Gelukkig bestaan er apps die jouw kosten in kaart brengen zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Artikel

Versterk je wifi-signaal met slimme wifi-pods
Vergeet oude wifi-boosters en routers. Met de nieuwe slimme wifi-pods van Telenet versterk je het wifi-signaal in je zaak in 1 2 3. Zo geniet je in elk hoekje van feilloos internet.

Artikel

Heb je een router nodig voor de wifi in je zaak?
De nieuwste wifi-technologie van Telenet maakt wifi-boosters overbodig. Ontdek onze wifi-pods en hoe je ze al dan niet combineert met je eigen router.

Artikel

Contactloos betalen met back up
Contactloos betalen is volledig ingeburgerd; we hebben steeds minder cash geld op zak. Electronisch betalen met Bancontact of een app is vlot, handig én veilig met een 4G back-up.

Artikel

5g beter dan 4g voor jouw zaak
Is 5G de toekomst voor jouw zaak? Het internet van de toekomst biedt heel wat meer mogelijkheden dan 4G. Ontdek welke voordelen het voor jou heeft!

Artikel

De Geus kiest Business Fibernet van Telenet Business
In tijden van crisis moet je als ondernemer creatief zijn. Ontdek hoe fietswinkel De Geus dankzij Telenet Business de digitale toer opging.

Artikel

3 voordelen sneller internet
Jouw wereld van vandaag is er eentje met tal van apps op je pc, smartphone en tablet. En ook je klanten contacteren je steeds vaker digitaal.

Artikel

Horeca: meer omzet dankzij wifi
88% van de Vlaamse klanten kiest voor een horecazaak met wifi. Op café, restaurant en hotel: ze willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele én gratis wifi.

Artikel

BelgaBrew heeft een KLIK
Koen Avet van BelgaBrew was zo onder de indruk van de persoonlijke service van Sylvia Cauberghs van Telenet Business dat hij graag iets wilde terugdoen.

Artikel

Hoe snel is uw internet eigenlijk?
Enig idee hoe snel uw internet eigenlijk is? Te snel? Te traag? Met deze test weet u het meteen.

Artikel

Sneller internet: 5 tips
Snel internet is cruciaal om als ondernemer vlot te werken. Maar wat is een goede internetsnelheid? Hoe test je die snelheid? Met onze tips maken we jouw internet sneller!