Webmail

Gratis wifi voor klanten: Is dat veilig?

14 maart 2022 - 5

Of je nu een horecazaak hebt, een wachtzaal of een receptie: overal waar mensen moeten wachten, verwachten ze wifi. Dat gaf 88% van Vlaamse consumenten expliciet aan*. Liefst via een veilig, stabiel en snel netwerk. Een gratis internetconnectie voor je klanten is dus een must en komt het kwalitatieve imago van je onderneming ten goede. Ben je bang dat zo’n verbinding een gevaar vormt voor de gegevens van je zaak? Of dat je internet daar trager van wordt? Dan bestaat er gelukkig een slimme oplossing!

 

1: Je beschermt je wachtwoord en je zaak

Wat als je al je klanten een sleutel zou geven van je voordeur? Zou je nog rustig slapen? Met het wachtwoord van je wifi-netwerk is dat net hetzelfde: iedereen kan binnen. Voor elke hacker is dat een open deur, met toegang tot alles wat op je netwerk aangesloten is.

 

Tenzij je kiest voor een aparte toegang voor je bezoekers. Strikt gescheiden van je eigen netwerk. Dat is één van de grote voordelen van klantenwifi. Want met een aparte internetverbinding voor je bezoekers zijn je eigen wachtwoord én je zaak beschermd. Je bezoekers krijgen een apart wachtwoord om op een apart netwerk te surfen. Ingewikkeld? Nee hoor! Het is heel makkelijk om wifi voor je bezoekers aan je modem toe te voegen.

2: Je surft aan topsnelheid

Met een aparte internetverbinding voor je bezoekers hoef je ook niet bang te zijn dat je eigen wifi trager wordt: je houdt voor jezelf zoveel bandbreedte vrij als je nodig hebt voor je eigen zaak. Want laten we eerlijk zijn: als ondernemer wil jij graag efficiënt surfen en er is weinig zo frustrerend als trage wifi. Door je bezoekers op een apart netwerk te laten surfen, werken al jouw apparaten probleemloos aan topsnelheid. En je klanten? Ook zij surfen op snel en superstabiel internet tot in alle uithoeken van je zaak.

3: Je houdt de touwtjes in handen

Je kan je bezoekers vragen om in te loggen wanneer ze van je wifi gebruik willen maken. (Daar zijn verschillende manieren voor, die elk hun voordeel hebben én je zaak meer zichtbaarheid opleveren.) Een gecontroleerde toegang tot jouw wifi biedt heel wat voordelen.

 

Zo voorkom je niet alleen ongewenst bezoek, je kan ook het wifiverbruik monitoren: zowel dat van je zaak als dat van je klanten. Je ziet welke toestellen je netwerk gebruiken. Jij bepaalt via de instellingen wat je bezoekers zoal op jouw wifi-netwerk mogen doen. Zo kan je bepaalde websites blokkeren of een limiet zetten op de bandbreedte voor je klanten. En je kan zelfs de toegang tot je wifi blokkeren, mocht dat nodig zijn. Kortom: jij behoudt de controle.

Serveer straffe wifi bij de koffie

Wifi Business van Telenet Business is een slimme oplossing om je klanten toegang te bieden tot een veilige, stabiele internetverbinding. Want omdat Wifi Business werkt op basis van supersnel Fibernet, kan je zorgeloos al je bezoekers tegelijk een prettige online-ervaring bezorgen. Zo zorg je voor tevreden klanten, krijg je extra zichtbaarheid en slaap je op je twee oren. Win-win!