Webmail

Ondernemen en teambuildings organiseren?

Da’s de mooiste job ter wereld!

Portret of Yves Moodmaker
04 juli 2023 - 5 min

Een teambuilding organiseer je voor ’t plezier en om de teamspirit te bevorderen. Maar als je aanklopt bij Yves en Sofie van Moodmaker mag je nog méér verwachten. Fun is er gegarandeerd. Maar wie kiest voor een concept als ‘Chain Reaction’, ‘On Shifting Sands’ of ‘Before Mars’ steekt er ook wat van op. Zaakvoerder en ondernemer Yves Sandyck vertelt hoe zijn business door de jaren heen evolueerde.

 

Hoe ziet jouw team er vandaag uit, Yves?

“Mijn vrouw Sofie en ik hebben Moodmaker in 2005 opgestart. In functie van de teambuildings die op de agenda staan werken we samen met een aantal freelancers. Sommige werken al meer dan 10 jaar voor ons, dus daar hebben we een blind vertrouwen in.”

Hoe is jullie zaak gegroeid?

 “Vooral inhoudelijk hebben we onze focus doorheen de jaren wat verlegd. Ik herinner me nog goed ons eerste event. Geloof het of niet, maar dat was voor Telenet. We organiseerden toen Schotse Highland Games, puur voor de fun.”

 

“Vandaag kan je nog altijd bij Moodmaker terecht voor plezier. Ik denk aan onze Zeepkisten Grand Prix of onze Virtual Reality Games. Leuke formules. Maar als je ’t mij vraagt kan een teambuilding zoveel meer voor je team betekenen.”

Als je ’t mij vraagt kan een teambuilding

zoveel meer voor je team betekenen.

“Sinds de coronaperiode voegen we een extra dimensie toe aan onze teambuildings. Toen we fysiek niet in elkaars buurt mochten komen, organiseerden we online teambuildings. Tijdens een online event is het moeilijker om de fun-factor te behouden. Daarom combineerden we dat met een educatief luik: ‘hoe kan je efficiënt samenwerken en online informatie delen? ”

 

“Zo maakten we geleidelijk aan een switch naar een ander niveau van teambuildings die fun zijn én doen nadenken over corporate vraagstukken. Onze nieuwe concepten noemen we ‘message creators’ en ‘idea shakers’. We schudden de ideeën letterlijk uit de teams. Of we houden ze een spiegel voor. Als manager kan je je team iets inpeperen, maar je medewerkers capteren de boodschap beter als ze die aan den lijve ondervinden.”

Als manager kan je je team iets inpeperen, maar je medewerkers capteren de boodschap beter als ze die aan den lijve ondervinden.

Over welke corporate vraagstukken gaat het dan?

“We hebben games ontworpen rond de kracht van samenwerking, het vinden van opportuniteiten in verandering en de relatie tussen planning en efficiënte uitvoering.” Allemaal hedendaagse topics die we met een teambuilding op een plezante manier benaderen.”

Heeft jullie zaak moeilijke periodes gekend?

“Natuurlijk. Wij brengen een cyclisch product aan de man. Je surft mee op de golven van de conjunctuur. Als er voldoende geld is, is er budget voor een teambuilding. Als het minder goed gaat, zijn sommige bedrijven geneigd minder in te zetten op teambuilding en groepsversterkende activiteiten.”

 

“De coronaperiode was best pittig bijvoorbeeld. Maar achteraf gezien hebben we daar ontzettend veel uit geleerd. We hebben goede businesscontacten gelegd, nieuwe ideeën opgedaan en onze focus verlegd. Achteraf gezien ben ik corona zelfs dankbaar!”

Hoe is het gesteld met jullie work-lifebalance?

“Ik werk hard en ben gepassioneerd door wat ik doe. Het voelt niet aan alsof ik hard moet werken, ook al komt er veel op me af. De passie stuwt me vooruit. Ik geloof in wat ik doe. Dat ik dat samen mag doen met mijn vrouw: dat is nog altijd plezant. We hebben de mooiste job ter wereld.”

We hebben de mooiste job ter wereld.

“Extra troef van deze job? Teambuildings gaan zelden door in schoolvakanties. Dus op die momenten hebben wij zelf verlof. Dan is het tijd voor vakantie of verbreding. Zo ging ik in de paasvakantie naar Singapore om nieuwe spelformules te leren kennen. En binnenkort implementeren we die trainingen in ons aanbod.”

Hoe doen jullie aan marketing?

Yves: “We zien veel tevreden klanten terugkeren. En mond-aan-mondreclame werkt voor ons ook goed. Daarnaast hebben we een duidelijke website, een nieuwsbrief en Google-advertenties. Qua social media geloof ik ook heel hard in LinkedIn.”

 

“Als je je doelgroep niet op LinkedIn vindt, heb je geen afzetmarkt. Je kan hier makkelijk segmenteren en HR-managers aanspreken. Daarnaast onderhouden we ook de contacten met bestaande klanten. Hoog tijd om Telenet nog eens te bellen!”

Nog een goede raad voor andere ondernemers?

“Play shouldn’t end with childhood. Spelen is een toegankelijke manier om je collega’s te leren kennen en om zaken bij te leren in een ontspannen sfeer. In die context zijn onze teambuildings een aanrader voor elk bedrijf of elke organisatie.”

Hoe geeft Telenet Business Moodmaker een boost?

Yves: “Veel van de games die we organiseren, hebben een online component. Denk aan onze training ‘Before Mars’ bijvoorbeeld. De acties die tijdens deze training gebeuren, worden bijgehouden via een tablet. Zo kunnen we sneller werken op basis van concrete data in plaats van persoonlijke observaties. 

 

Soms doen we ook een online survey op het moment van de teambuilding: een bevraging in functie van de opdracht. En we moeten ook ons CRM-systeem laten draaien. Dat alles zou niet lukken zonder Telenet Business.” 

 

Teambuilding nodig? Check de verschillende formules op moodmaker.be

Ontdek wat Telenet Business voor jouw zaak kan betekenen.

Nog meer inspiratie

Artikel

Met glasvezel en coax naar de toekomst
Digitalisering biedt veel kansen voor bedrijven. We werken steeds meer online, altijd en overal.

Artikel

4G Internet Back-up
Dankzij Internet Back-up (ook wel ‘4G Back-up’) blijft je zaak draaien tijdens een internetpanne. Je internet schakelt vanzelf van het vaste netwerk over op 4G.

Artikel

B&B Living in Brûsel scoort hoger dankzij snel en stabiel internet
Bij Caroline Kerremans en Pieter De Mey logeer je in stijl. Niet alleen slaap je in heerlijke luxebedden en geniet je van verse kwaliteitsproducten, je bent ook altijd gecoverd door optimaal internet en tv.

Artikel

Onderneem in Brussel met ultrasnel internet
Brussel is een bruisende stad vol ondernemers. Die willen allemaal de beste service bieden én hun personeel motiveren tot productiviteit. Daarbij hoort ultrasnel, zakelijk internet.

Artikel

KLIK voor Studio Mustique: da’s maatwerk voor maatwerk
Een geboortekaartje, trouwkaart of compleet nieuwe branding voor je zaak? Wie zoekt naar een fraai ontwerp dat perfect bij jouw verhaal past, is bij Studio Mustique aan het juiste adres.

Artikel

Jouw KLIK perfect op maat
KLIK sluit nu nog beter aan bij je professionele noden: straf internet en mobiele telefonie. Voeg zelf de extraatjes toe die je wilt: televisie, vaste telefonie, een website of webshop, … Handig!

Artikel

Gratis wifi voor klanten: veilig?
Of je nu een horecazaak, wachtzaal of receptie runt: klanten die ergens moeten wachten, verwachten wifi. Dat gaf 88% van Vlaamse consumenten expliciet aan*. Liefst via een veilig, stabiel en snel netwerk.

Artikel

Moodmaker
Een teambuilding organiseer je voor ’t plezier en om de teamspirit te bevorderen. Maar als je aanklopt bij Yves en Sofie van Moodmaker mag je nog méér verwachten. Fun is er gegarandeerd.

Artikel

5 apps om kosten te beheren
Apps-aankopen, gsm-abonnementen, streamingdiensten, … Je kosten kunnen nogal eens oplopen. Gelukkig bestaan er apps die jouw kosten in kaart brengen zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Artikel

Versterk je wifi-signaal met slimme wifi-pods
Vergeet oude wifi-boosters en routers. Met de nieuwe slimme wifi-pods van Telenet versterk je het wifi-signaal in je zaak in 1 2 3. Zo geniet je in elk hoekje van feilloos internet.

Artikel

Heb je een router nodig voor de wifi in je zaak?
De nieuwste wifi-technologie van Telenet maakt wifi-boosters overbodig. Ontdek onze wifi-pods en hoe je ze al dan niet combineert met je eigen router.

Artikel

Contactloos betalen met back up
Contactloos betalen is volledig ingeburgerd; we hebben steeds minder cash geld op zak. Electronisch betalen met Bancontact of een app is vlot, handig én veilig met een 4G back-up.

Artikel

5g beter dan 4g voor jouw zaak
Is 5G de toekomst voor jouw zaak? Het internet van de toekomst biedt heel wat meer mogelijkheden dan 4G. Ontdek welke voordelen het voor jou heeft!

Artikel

De Geus kiest Business Fibernet van Telenet Business
In tijden van crisis moet je als ondernemer creatief zijn. Ontdek hoe fietswinkel De Geus dankzij Telenet Business de digitale toer opging.

Artikel

3 voordelen sneller internet
Jouw wereld van vandaag is er eentje met tal van apps op je pc, smartphone en tablet. En ook je klanten contacteren je steeds vaker digitaal.

Artikel

Horeca: meer omzet dankzij wifi
88% van de Vlaamse klanten kiest voor een horecazaak met wifi. Op café, restaurant en hotel: ze willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele én gratis wifi.

Artikel

BelgaBrew heeft een KLIK
Koen Avet van BelgaBrew was zo onder de indruk van de persoonlijke service van Sylvia Cauberghs van Telenet Business dat hij graag iets wilde terugdoen.

Artikel

Hoe snel is uw internet eigenlijk?
Enig idee hoe snel uw internet eigenlijk is? Te snel? Te traag? Met deze test weet u het meteen.

Artikel

Sneller internet: 5 tips
Snel internet is cruciaal om als ondernemer vlot te werken. Maar wat is een goede internetsnelheid? Hoe test je die snelheid? Met onze tips maken we jouw internet sneller!