Webmail

Telenet 360° Wifi: het wifi-signaal in je zaak versterken

02 mei 2023 - 5

Niets vervelender dan wifi die niet werkt zoals het moet. Hakkelende videogesprekken, haperend beeld, lange laadtijden. Frustrerend en niet bepaald professioneel. Maar gelukkig is er ook voor dit probleem een oplossing: ons superslim wifi-systeem a.k.a. de Telenet 360° Wifi met zijn slimme wifi-pods!

 

Wat is Telenet 360° Wifi?

Telenet 360° Wifi is optimaal internet dat we ondersteunen met slimme wifi-pods. Deze zijn verbonden met je internetmodem en met elkaar, zodat ze non-stop gegevens uitwisselen. Zo leren je pods bijvoorbeeld op welk moment van de dag je meer of minder internet verbruikt en passen ze hun signaal daar zelf op aan. Telenet 360° Wifi is een voorbeeld van een mesh-netwerk, dat instaat voor beter draadloos internet.

Mesh-netwerk: wifi-technologie voor een betere draadloze internetverbinding

 Bij een mesh-netwerk staan minstens twee wifi-punten met elkaar in contact om je internetverbinding te garanderen. Dat betekent: een hogere snelheid, meer capaciteit en een stabielere ervaring voor iedereen. Zo’n mesh-netwerk is draadloos: je moet dus geen extra kabels voorzien. 

Verschil tussen mesh-netwerk en wifi-repeater

Opgelet: een mesh-netwerk is niet te vergelijken met de werking van een wifi-repeater. Een wifi-repeater verlengt het signaal van een ander wifi-punt (bijvoorbeeld je modem), maar dat gaat vaak ten koste van je internetsnelheid. Onze wifi-pods leren bij aan de hand van data over je gebruiksgewoontes, zodat je altijd een gepast wifi-signaal ontvangt.

Wat met oude wifi-boosters, wifi-repeaters en Telenet Powerlines of Acces Points?

No worries. We laten je niet in de kou staan. Gebruik je nog oude manieren van wifi-versterking? We blijven die ondersteunen. Blijf je  wifi-boosters via een Access Point of Powerline dus gerust gebruiken.

De wifi-pods en wifi-boosters, wifi-repeaters, Telenet Powerlines of Acces points zijn niet compatibel met elkaar. Om je wifi-pods te installeren, moet je alle toestellen (ook van andere merken), die vandaag je thuisnetwerk uitbreiden, verwijderen. 

Wifi-pods: inpluggen en klaar

Telenet 360° Wifi is de nieuwste wifi-technologie (Wifi 6) en makkelijk te gebruiken. Is je internetsignaal niet sterk genoeg voor je hele zaak? Dan steek je een extra wifi-pod in het stopcontact. De pod connecteert met je modem en verspreidt een krachtig en stabiel signaal. Zo genieten jij en je collega’s van feilloos internet. 

Naadloos internet in álle ruimtes van je zaak

Een sterke en stabiele internetverbinding op de plekken waar jij het wilt? Bereken dan eerst de oppervlakte van je zaak. Grote gebouwen hebben meerdere wifi-pods nodig, voor een standaardwoning met twee verdiepingen zijn twee pods voldoende.

Tips voor een beter wifi-signaal

Verstop je wifi-pods niet achter kasten of andere spullen. Omdat ze wellicht zichtbaar zijn in je ruimte, schonken we extra aandacht aan het strakke design van de pods. Zo passen ze perfect in elk interieur.

Vermijd te grote afstanden tussen twee pods, zodat ze het signaal gemakkelijk aan elkaar doorgeven. Je kan de pods overal in je zaak plaatsen. Zit de signaalsterkte goed, maar de internetsnelheid niet? Dan kan je een snelheidstest doen.

Ontdek Telenet 360° Wifi

Ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe wifi-technologie? Op deze pagina verzamelden we alles wat je moet weten over Telenet 360° Wifi. Geniet van je supersnelle en stabiele internetverbinding!