Webmail

Telenet 360° Wifi: het wifi-signaal in je zaak versterken

02 mei 2023 - 5 min

Niets vervelender dan wifi die niet werkt zoals het moet. Hakkelende videogesprekken, haperend beeld, lange laadtijden. Frustrerend en niet bepaald professioneel. Maar gelukkig is er ook voor dit probleem een oplossing: ons superslim wifi-systeem a.k.a. de Telenet 360° Wifi met zijn slimme wifi-pods!

 

Wat is Telenet 360° Wifi?

Telenet 360° Wifi is optimaal internet dat we ondersteunen met slimme wifi-pods. Deze zijn verbonden met je internetmodem en met elkaar, zodat ze non-stop gegevens uitwisselen. Zo leren je pods bijvoorbeeld op welk moment van de dag je meer of minder internet verbruikt en passen ze hun signaal daar zelf op aan. Telenet 360° Wifi is een voorbeeld van een mesh-netwerk, dat instaat voor beter draadloos internet.

Mesh-netwerk: wifi-technologie voor een betere draadloze internetverbinding

 Bij een mesh-netwerk staan minstens twee wifi-punten met elkaar in contact om je internetverbinding te garanderen. Dat betekent: een hogere snelheid, meer capaciteit en een stabielere ervaring voor iedereen. Zo’n mesh-netwerk is draadloos: je moet dus geen extra kabels voorzien. 

Verschil tussen mesh-netwerk en wifi-repeater

Opgelet: een mesh-netwerk is niet te vergelijken met de werking van een wifi-repeater. Een wifi-repeater verlengt het signaal van een ander wifi-punt (bijvoorbeeld je modem), maar dat gaat vaak ten koste van je internetsnelheid. Onze wifi-pods leren bij aan de hand van data over je gebruiksgewoontes, zodat je altijd een gepast wifi-signaal ontvangt.

Wat met oude wifi-boosters, wifi-repeaters en Telenet Powerlines of Acces Points?

No worries. We laten je niet in de kou staan. Gebruik je nog oude manieren van wifi-versterking? We blijven die ondersteunen. Blijf je  wifi-boosters via een Access Point of Powerline dus gerust gebruiken.

De wifi-pods en wifi-boosters, wifi-repeaters, Telenet Powerlines of Acces points zijn niet compatibel met elkaar. Om je wifi-pods te installeren, moet je alle toestellen (ook van andere merken), die vandaag je thuisnetwerk uitbreiden, verwijderen. 

Wifi-pods: inpluggen en klaar

Telenet 360° Wifi is de nieuwste wifi-technologie (Wifi 6) en makkelijk te gebruiken. Is je internetsignaal niet sterk genoeg voor je hele zaak? Dan steek je een extra wifi-pod in het stopcontact. De pod connecteert met je modem en verspreidt een krachtig en stabiel signaal. Zo genieten jij en je collega’s van feilloos internet. 

Naadloos internet in álle ruimtes van je zaak

Een sterke en stabiele internetverbinding op de plekken waar jij het wilt? Bereken dan eerst de oppervlakte van je zaak. Grote gebouwen hebben meerdere wifi-pods nodig, voor een standaardwoning met twee verdiepingen zijn twee pods voldoende.

Tips voor een beter wifi-signaal

Verstop je wifi-pods niet achter kasten of andere spullen. Omdat ze wellicht zichtbaar zijn in je ruimte, schonken we extra aandacht aan het strakke design van de pods. Zo passen ze perfect in elk interieur.

Vermijd te grote afstanden tussen twee pods, zodat ze het signaal gemakkelijk aan elkaar doorgeven. Je kan de pods overal in je zaak plaatsen. Zit de signaalsterkte goed, maar de internetsnelheid niet? Dan kan je een snelheidstest doen.

Ontdek Telenet 360° Wifi

Ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe wifi-technologie? Op deze pagina verzamelden we alles wat je moet weten over Telenet 360° Wifi. Geniet van je supersnelle en stabiele internetverbinding!

Nog meer inspiratie

Artikel

Met glasvezel en coax naar de toekomst
Digitalisering biedt veel kansen voor bedrijven. We werken steeds meer online, altijd en overal.

Artikel

4G Internet Back-up
Dankzij Internet Back-up (ook wel ‘4G Back-up’) blijft je zaak draaien tijdens een internetpanne. Je internet schakelt vanzelf van het vaste netwerk over op 4G.

Artikel

B&B Living in Brûsel scoort hoger dankzij snel en stabiel internet
Bij Caroline Kerremans en Pieter De Mey logeer je in stijl. Niet alleen slaap je in heerlijke luxebedden en geniet je van verse kwaliteitsproducten, je bent ook altijd gecoverd door optimaal internet en tv.

Artikel

Onderneem in Brussel met ultrasnel internet
Brussel is een bruisende stad vol ondernemers. Die willen allemaal de beste service bieden én hun personeel motiveren tot productiviteit. Daarbij hoort ultrasnel, zakelijk internet.

Artikel

KLIK voor Studio Mustique: da’s maatwerk voor maatwerk
Een geboortekaartje, trouwkaart of compleet nieuwe branding voor je zaak? Wie zoekt naar een fraai ontwerp dat perfect bij jouw verhaal past, is bij Studio Mustique aan het juiste adres.

Artikel

Jouw KLIK perfect op maat
KLIK sluit nu nog beter aan bij je professionele noden: straf internet en mobiele telefonie. Voeg zelf de extraatjes toe die je wilt: televisie, vaste telefonie, een website of webshop, … Handig!

Artikel

Gratis wifi voor klanten: veilig?
Of je nu een horecazaak, wachtzaal of receptie runt: klanten die ergens moeten wachten, verwachten wifi. Dat gaf 88% van Vlaamse consumenten expliciet aan*. Liefst via een veilig, stabiel en snel netwerk.

Artikel

Moodmaker
Een teambuilding organiseer je voor ’t plezier en om de teamspirit te bevorderen. Maar als je aanklopt bij Yves en Sofie van Moodmaker mag je nog méér verwachten. Fun is er gegarandeerd.

Artikel

5 apps om kosten te beheren
Apps-aankopen, gsm-abonnementen, streamingdiensten, … Je kosten kunnen nogal eens oplopen. Gelukkig bestaan er apps die jouw kosten in kaart brengen zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Artikel

Versterk je wifi-signaal met slimme wifi-pods
Vergeet oude wifi-boosters en routers. Met de nieuwe slimme wifi-pods van Telenet versterk je het wifi-signaal in je zaak in 1 2 3. Zo geniet je in elk hoekje van feilloos internet.

Artikel

Heb je een router nodig voor de wifi in je zaak?
De nieuwste wifi-technologie van Telenet maakt wifi-boosters overbodig. Ontdek onze wifi-pods en hoe je ze al dan niet combineert met je eigen router.

Artikel

Contactloos betalen met back up
Contactloos betalen is volledig ingeburgerd; we hebben steeds minder cash geld op zak. Electronisch betalen met Bancontact of een app is vlot, handig én veilig met een 4G back-up.

Artikel

5g beter dan 4g voor jouw zaak
Is 5G de toekomst voor jouw zaak? Het internet van de toekomst biedt heel wat meer mogelijkheden dan 4G. Ontdek welke voordelen het voor jou heeft!

Artikel

De Geus kiest Business Fibernet van Telenet Business
In tijden van crisis moet je als ondernemer creatief zijn. Ontdek hoe fietswinkel De Geus dankzij Telenet Business de digitale toer opging.

Artikel

3 voordelen sneller internet
Jouw wereld van vandaag is er eentje met tal van apps op je pc, smartphone en tablet. En ook je klanten contacteren je steeds vaker digitaal.

Artikel

Horeca: meer omzet dankzij wifi
88% van de Vlaamse klanten kiest voor een horecazaak met wifi. Op café, restaurant en hotel: ze willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele én gratis wifi.

Artikel

BelgaBrew heeft een KLIK
Koen Avet van BelgaBrew was zo onder de indruk van de persoonlijke service van Sylvia Cauberghs van Telenet Business dat hij graag iets wilde terugdoen.

Artikel

Hoe snel is uw internet eigenlijk?
Enig idee hoe snel uw internet eigenlijk is? Te snel? Te traag? Met deze test weet u het meteen.

Artikel

Sneller internet: 5 tips
Snel internet is cruciaal om als ondernemer vlot te werken. Maar wat is een goede internetsnelheid? Hoe test je die snelheid? Met onze tips maken we jouw internet sneller!