Webmail

CRM-software: spek voor uw bek of niet?

09 januari 2023 - 5 min

Bij CRM draait alles, zoals de naam al laat vermoeden, rond het beheren van uw klantenrelaties. Zo levert CRM een schat aan informatie op: wie zijn uw klanten? Welke relatie hebt u ermee? Welk profiel hebben ze? Wat brengen ze op? Met die informatie kunt u beter op hun behoeften inspelen en een beter verkoopresultaat realiseren.

 

Beginnen met Excel? Prima!

Moet iedere zelfstandige of KMO dan zo snel mogelijk een volwaardig CRM-systeem aanschaffen? Het is zeker geen must! Zolang uw bedrijf maar een handvol klanten heeft, is het, met wat goede wil, perfect mogelijk om uw interacties manueel bij te houden, bijvoorbeeld in Excel. Ook voor een kleine zelfstandige of KMO is het niet ondenkbaar dat het gebruik van CRM-software meer last dan voordelen met zich zou meebrengen. Wanneer u echter tientallen of honderden klanten hebt en meerdere verkopers in huis hebt, kan CRM-software ervoor zorgen dat u alle informatie mooi centraliseert in één database. Dat maakt het dan weer makkelijker om, over de verschillende medewerkers heen, commerciële en marketingtrajecten beter op te volgen.

Wat betaalt u voor CRM?

Moet iedere zelfstandige of KMO dan zo snel mogelijk een volwaardig CRM-systeem aanschaffen? Het is zeker geen must! Zolang uw bedrijf maar een handvol klanten heeft, is het, met wat goede wil, perfect mogelijk om uw interacties manueel bij te houden, bijvoorbeeld in Excel. Ook voor een kleine zelfstandige of KMO is het niet ondenkbaar dat het gebruik van CRM-software meer last dan voordelen met zich zou meebrengen. Wanneer u echter tientallen of honderden klanten hebt en meerdere verkopers in huis hebt, kan CRM-software ervoor zorgen dat u alle informatie mooi centraliseert in één database. Dat maakt het dan weer makkelijker om, over de verschillende medewerkers heen, commerciële en marketingtrajecten beter op te volgen.

Welke CRM-oplossing kiest u als kleine ondernemer?

Er bestaan wereldwijd honderden CRM-oplossingen. Aarzel zeker niet om uw vaste informaticapartner te contacteren indien hij u advies kan verlenen. Hierna beperken wij ons tot enkele bekende internationale CRM-oplossingen voor ondernemers en zelfstandigen. 

Teamleader is met zijn CRM-systeem een grote speler in België en groeiend in Europa. Hun online tool om huidige en potentiële klanten te beheren, is uiterst gebruiksvriendelijk. Gebouwd op maat van kmo’s, inclusief facturatie, projectbeheer, een ticketsysteem, agenda, salesfunnel… Via de integratie met digitale tools als Gmail, LinkedIn en MailChimp laat het bedrijfsleiders en medewerkers slimmer en efficiënter werken. 

Act! bestaat al meer dan 25 jaar en is in België populair bij kleine ondernemers. Het programma is bijzonder eenvoudig in gebruik en resulteert in meer winstgevende klantenrelaties en een betere controle over het verkooptraject. 

Goldmine is meer een geavanceerd contactbeheer dan een CRM-systeem. De oplossing, al vele jaren op de markt, kent in België heel wat trouwe gebruikers: een eenvoudige installatie en een lokaal netwerk van partners zijn de voornaamste troeven. 

Zoho is redelijk nieuw op de CRM-markt. De voornaamste troeven van de Cloud gebaseerde oplossing zijn de rijke functionaliteiten en de uitgebreide integratiemogelijkheden met andere toepassingen. 

Wat Insightly uniek maakt, is dat de oplossing CRM en projectbeheer in één combineert. Bovendien kan Insightly bogen op een nauwe integratie met Google-producten zoals Google Apps, Gmail en Google Drive (al is er ook een integratie met Office 365 en Outlook 2013). 

Nimble is een webgebaseerde oplossing die uitpakt met een sterke integratie met sociale media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. De oplossing omschrijft zich graag als een 'Intelligent Relationship platform'.

Er bestaan daarnaast heel wat CRM-oplossingen die meer afgestemd zijn op de noden van grotere ondernemingen en KMO's: Salesforce.com, Microsoft Dynamics CRM, Efficy,... Deze oplossingen pakken uit met krachtige functionaliteiten en integratiemogelijkheden ... maar ook met een hoger budget!

Nog meer inspiratie

Artikel

CRM-systeem: de geheime kracht achter efficiënt klantbeheer
Een CRM-systeem is een strategische oplossing om je relaties met (potentiële) klanten beter te beheren. Je kan alle relevante info op één centrale plek bewaren.

Artikel

Cloud voor bedrijven: waarom is het zo aantrekkelijk?
De cloud is al lang geen modetrend meer, maar tilt de werking van jouw bedrijf naar een hoger niveau. Wat is het precies, en wat zijn de voordelen?

Artikel

Vlot online samenwerken via Microsoft Teams en andere tools
Dankzij handige tools zoals Microsoft Teams kunnen collega’s vlot online samenwerken. Ook overleg met klanten verloopt eenvoudig digitaal. Lees onze inzichten.

Artikel

Tips Microsoft Word: 10 functies om efficiënter te werken
Wat kan je allemaal doen met Microsoft Word? Het witte blad is maar het topje van de ijsberg. Ontdek 10 tips voor Word: van automatisering tot een mooie opmaak.

Artikel

Waarom cloudopslag de way to go is
Staan jouw bedrijfsgegevens nog op een server? Voelt dat veilig? Ja? Think again! Het bewaren van data op eigen servers is namelijk niet zo veilig als je denkt. De overstap naar een virtuele server, zoals de cloud, is verstandig om verschillende redenen.

Artikel

5 tips bij de keuze van een CRM-oplossing
Een CRM-oplossing (Customer Relationship Management) kiezen als zelfstandige of KMO: da’s niet altijd makkelijk! We helpen je graag op weg met 5 nuttige tips!

Artikel

Deze apps houden je project binnen budget
Checken of het geplande budget en je werkuren overeenstemmen? Ontdek 6 tijdsregistratie-apps die inzicht geven in je tijdsbesteding.

Artikel

5 niet meer zo geheime Excel-tips | Telenet Business
Excel. Je kan er zo veel mooie dingen mee doen. Maar velen van ons kennen slechts een fractie van de kracht van dit rekenblad. Wij geven tips voor efficiënt werken met Excel!

Artikel

5 valkuilen van online factureren
Facturen. Stuur jij die nog op papier of doe je dat ondertussen al digitaal? Online factureren biedt tal van voordelen. Het is gemakkelijker én goedkoper. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen? En hoe voorkom je ze?

Artikel

Van een volle naar een lege mailbox
Puilt je mailbox uit en wil je eens massaal wat mails verwijderen? Wij vertellen je hoe je dat het best aanpakt: in Outlook, Gmail, met Mailstrom ...

Artikel

De kracht van Office 365 met de service van Telenet
Ondernemers willen, waar dan ook, efficiënt kunnen werken. En precies daarom gingen we een partnership aan met Microsoft.

Artikel

6 tips voor de ideale digitale detox-vakantie
Steeds meer ondernemers kiezen voor een digitale detox tijdens hun vakantie. Even alles uitzetten om er daarna met nieuwe energie weer in te vliegen. Waarom en hoe je dat best doet, leggen wij je graag uit.

Artikel

Kies voor digitaal factureren
Facturen per post? Dat is niet meer van deze tijd... Steeds meer zelfstandigen krijgen en ontvangen liever digitale facturen. En terecht, want online factureren biedt heel wat voordelen.

Artikel

Tijd voor orde in je apps
Apps. Heb jij er ook veel meer dan je daadwerkelijk gebruikt? En staan ze een beetje georganiseerd of verdrink je er af en toe in?

Artikel

Telenet breidt marketingaanbod uit met Willow
Samen kan je meer dan alleen. Als je het goed doet tenminste. Dat geldt ook voor Telenet Business die blijft inzetten op duurzame relaties met mensen, bedrijven en organisaties.

Artikel

Hoe al je materiaal organiseren en inventariseren?
Je hebt zoveel technologie en werkmateriaal in je zaak. Hoe behoud je het overzicht? Hoe hou je bij wanneer de garantieperiode verloopt?

Artikel

Blijft uw project binnen budget?
Deze 5 slimme apps verzamelen automatisch data, bijvoorbeeld van al uw programma’s op al uw toestellen of van uw telefoontjes met klanten.

Artikel

7 slimme tips om efficiënter te werken én ondernemen
Als ondernemer wil je slim, snel en efficiënt werken om tijd én kosten te besparen. Tips nodig? Ontdek welke digitale tools digitale expert Stein niet meer kan missen.

Artikel

CRM-software: spek voor uw bek of niet?
Bij CRM draait alles, zoals de naam al laat vermoeden, rond het beheren van uw klantenrelaties. Zo levert CRM een schat aan informatie op...

Artikel

Doccle: Maak je administratie eenvoudiger
Met Doccle beheer je je documenten op één plek. En je deelt ze automatisch met je boekhouder. Zo wordt je administratie een stuk eenvoudiger!

Artikel

Hoe bel je extern via Microsoft Teams?
Wist je dat je met een uitbreiding van Microsoft Teams gewoon kan bellen met mensen buiten je organisatie? Naar een smartphone of een vaste lijn. Ontdek snel hoe!

Artikel

De nieuwe outlook op al uw toestellen
Microsoft bracht onlangs een versie uit van de Outlook mail- en agendasoftware voor iPhone en iPad, en Android smartphone en tablet...

Artikel

Efficiënter werken? Download de gratis checklist
Tijd winnen en productiever zijn als ondernemer? Download de gratis checklist van Telenet Business met handige tools en praktische tips & tricks.
Gratis Checklist: 7 tijdbesparende tips
Als ondernemer wil jij je vooral focussen op wat er écht toe doet: je klanten helpen. Helaas komt daar meer bij kijken dan je waarschijnlijk gehoopt had. Daarom helpen we jou met 7 tips om slimmer te werken (in plaats van harder). Laat jouw gegevens achter en download deze checklist gratis.