Webmail

We hoeven niet altijd alles alleen te doen

Telenet breidt marketingaanbod uit met Willow 

An-Sofie portret
08 maart 2023 - 7 min

Samen kan je meer dan alleen. Als je het goed doet tenminste. Dat geldt ook voor Telenet Business die blijft inzetten op duurzame relaties met mensen, bedrijven en organisaties. Zoals de recent opgezette partnership met Willow. ‘Samen werken we naar een doel waar we allemaal beter van worden.’

 

Bieke Luyckx, Product Manager bij Telenet Business, legt uit waarom en hoe een partnership kan werken.

 

1. Wat is een partnership?

“We spreken over een partnership als twee bedrijven een samenwerking op lange termijn aangaan. Er is daarbij altijd een evenwichtige relatie. Bovendien delen ze dezelfde visie en hetzelfde doel: de klant een expertise, dienst of product aanbieden. Iets wat ze in hun eentje niet kunnen.” 

2. Waarom is een partnership gunstig voor een bedrijf als Telenet Business? 

“Relaties maken ons sterker. Dit kan gaan over verbindingen met bedrijven en organisaties, maar ook over die met klanten en medewerkers. We kennen onze core business en weten dus ook wanneer we best een expertise van buitenaf inschakelen. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit, dus als we extra diensten willen aanbieden, doen we dat liever met een geschikte partner. We moeten niet altijd alles per se alleen willen doen.”

3. Welke partnerships heeft Telenet Business momenteel? 

“We sloegen onlangs de handen in elkaar met Willow. Een jonge Belgische scale-up. Zij bieden een laagdrempelige oplossing aan bedrijven die hun sociale media eigenhandig willen beheren. Een tool ontwikkeld voor ondernemers door ondernemers dus. Zowel de samenwerking als het aanbieden van de extra dienst, is voor ons echt een meerwaarde.”

4. Wat winnen onze klanten bij deze samenwerking? 

Telenet Business heeft met Willow een extra digitaal expertisedomein in huis. Zo konden ondernemers eerder al bij ons terecht voor hun websites, webshops, SEO en digitaal marketingadvies zoals nu gebeurt via De Digitale Versnelling. Met Willow vullen wij dit digitale marketingverhaal aan. Bovendien kunnen we, dankzij dit soort samenwerkingen, ook voordelige pakketten aanbieden aan Telenet-klanten.”

5. Hoe zorg je als bedrijf voor een vruchtbare samenwerking met anderen? 

“Er moet, eerst en vooral, sprake zijn van ‘mutual benefits’. Beide partijen moeten evenveel voordeel halen uit de samenwerking. Ook de risico’s moeten gespreid zijn. Daarnaast is een gemeenschappelijke visie ook een must. Tot slot moet de dienst of het product complementair zijn maar tegelijkertijd ook aansluiten op onze core business.”

6. Waarom is deze partnership ook waardevol voor Willow? 

“Voor een bedrijf in scale-upfase is het altijd mooi meegenomen om op korte termijn hun klantenbestand aan te vullen en zo meer bekendheid te creëren. Willow is daarnaast ook heel eager om van grote bedrijven, zoals Telenet, te leren.”

7. Hoe kijkt Telenet naar de toekomst op vlak van partnerships? 

“We blijven altijd bouwen aan duurzame relaties met klanten, medewerkers, leveranciers, organisaties en andere bedrijven. We hopen hiermee ook onze klanten nuttige tools aan te reiken. Soms zien ondernemers door de bomen het bos niet meer omdat er zo veel aanbod is. Met onze selectie hopen wij hen alleen al in die zoektocht een berg tijd en werk te besparen.”

Meer weten over de socialmediatool Willow?

Nog meer inspiratie

Artikel

CRM-systeem: de geheime kracht achter efficiënt klantbeheer
Een CRM-systeem is een strategische oplossing om je relaties met (potentiële) klanten beter te beheren. Je kan alle relevante info op één centrale plek bewaren.

Artikel

Cloud voor bedrijven: waarom is het zo aantrekkelijk?
De cloud is al lang geen modetrend meer, maar tilt de werking van jouw bedrijf naar een hoger niveau. Wat is het precies, en wat zijn de voordelen?

Artikel

Vlot online samenwerken via Microsoft Teams en andere tools
Dankzij handige tools zoals Microsoft Teams kunnen collega’s vlot online samenwerken. Ook overleg met klanten verloopt eenvoudig digitaal. Lees onze inzichten.

Artikel

Tips Microsoft Word: 10 functies om efficiënter te werken
Wat kan je allemaal doen met Microsoft Word? Het witte blad is maar het topje van de ijsberg. Ontdek 10 tips voor Word: van automatisering tot een mooie opmaak.

Artikel

Waarom cloudopslag de way to go is
Staan jouw bedrijfsgegevens nog op een server? Voelt dat veilig? Ja? Think again! Het bewaren van data op eigen servers is namelijk niet zo veilig als je denkt. De overstap naar een virtuele server, zoals de cloud, is verstandig om verschillende redenen.

Artikel

5 tips bij de keuze van een CRM-oplossing
Een CRM-oplossing (Customer Relationship Management) kiezen als zelfstandige of KMO: da’s niet altijd makkelijk! We helpen je graag op weg met 5 nuttige tips!

Artikel

Deze apps houden je project binnen budget
Checken of het geplande budget en je werkuren overeenstemmen? Ontdek 6 tijdsregistratie-apps die inzicht geven in je tijdsbesteding.

Artikel

5 niet meer zo geheime Excel-tips | Telenet Business
Excel. Je kan er zo veel mooie dingen mee doen. Maar velen van ons kennen slechts een fractie van de kracht van dit rekenblad. Wij geven tips voor efficiënt werken met Excel!

Artikel

5 valkuilen van online factureren
Facturen. Stuur jij die nog op papier of doe je dat ondertussen al digitaal? Online factureren biedt tal van voordelen. Het is gemakkelijker én goedkoper. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen? En hoe voorkom je ze?

Artikel

Van een volle naar een lege mailbox
Puilt je mailbox uit en wil je eens massaal wat mails verwijderen? Wij vertellen je hoe je dat het best aanpakt: in Outlook, Gmail, met Mailstrom ...

Artikel

De kracht van Office 365 met de service van Telenet
Ondernemers willen, waar dan ook, efficiënt kunnen werken. En precies daarom gingen we een partnership aan met Microsoft.

Artikel

6 tips voor de ideale digitale detox-vakantie
Steeds meer ondernemers kiezen voor een digitale detox tijdens hun vakantie. Even alles uitzetten om er daarna met nieuwe energie weer in te vliegen. Waarom en hoe je dat best doet, leggen wij je graag uit.

Artikel

Kies voor digitaal factureren
Facturen per post? Dat is niet meer van deze tijd... Steeds meer zelfstandigen krijgen en ontvangen liever digitale facturen. En terecht, want online factureren biedt heel wat voordelen.

Artikel

Tijd voor orde in je apps
Apps. Heb jij er ook veel meer dan je daadwerkelijk gebruikt? En staan ze een beetje georganiseerd of verdrink je er af en toe in?

Artikel

Telenet breidt marketingaanbod uit met Willow
Samen kan je meer dan alleen. Als je het goed doet tenminste. Dat geldt ook voor Telenet Business die blijft inzetten op duurzame relaties met mensen, bedrijven en organisaties.

Artikel

Hoe al je materiaal organiseren en inventariseren?
Je hebt zoveel technologie en werkmateriaal in je zaak. Hoe behoud je het overzicht? Hoe hou je bij wanneer de garantieperiode verloopt?

Artikel

Blijft uw project binnen budget?
Deze 5 slimme apps verzamelen automatisch data, bijvoorbeeld van al uw programma’s op al uw toestellen of van uw telefoontjes met klanten.

Artikel

7 slimme tips om efficiënter te werken én ondernemen
Als ondernemer wil je slim, snel en efficiënt werken om tijd én kosten te besparen. Tips nodig? Ontdek welke digitale tools digitale expert Stein niet meer kan missen.

Artikel

CRM-software: spek voor uw bek of niet?
Bij CRM draait alles, zoals de naam al laat vermoeden, rond het beheren van uw klantenrelaties. Zo levert CRM een schat aan informatie op...

Artikel

Doccle: Maak je administratie eenvoudiger
Met Doccle beheer je je documenten op één plek. En je deelt ze automatisch met je boekhouder. Zo wordt je administratie een stuk eenvoudiger!

Artikel

Hoe bel je extern via Microsoft Teams?
Wist je dat je met een uitbreiding van Microsoft Teams gewoon kan bellen met mensen buiten je organisatie? Naar een smartphone of een vaste lijn. Ontdek snel hoe!

Artikel

De nieuwe outlook op al uw toestellen
Microsoft bracht onlangs een versie uit van de Outlook mail- en agendasoftware voor iPhone en iPad, en Android smartphone en tablet...

Artikel

Efficiënter werken? Download de gratis checklist
Tijd winnen en productiever zijn als ondernemer? Download de gratis checklist van Telenet Business met handige tools en praktische tips & tricks.
Gratis Checklist: 7 tijdbesparende tips
Als ondernemer wil jij je vooral focussen op wat er écht toe doet: je klanten helpen. Helaas komt daar meer bij kijken dan je waarschijnlijk gehoopt had. Daarom helpen we jou met 7 tips om slimmer te werken (in plaats van harder). Laat jouw gegevens achter en download deze checklist gratis.