Top 6 redenen om te starten met cloudopslag

25 januari 2023 - 5

Hebt u uw bedrijfsgegevens nog op een server staan? Voelt dat veilig aan? Laat veiligheid nu net één van die valse voordelen zijn van het bewaren van data op eigen servers. De redenen om nu te starten met de opslag van uw bedrijfsdata in de cloud? Steeds meer ondernemers starten met het bewaren van bedrijfsgegevens in de cloud. Dit zijn de zeven belangrijkste redenen voor de overstap van een klassieke naar een virtuele server:

 

1. Veiliger dan eigen systemen

U leest in de kranten over gegevens die gestolen worden, sites die gehackt worden … en u denkt: ‘Bij mij zit alles veilig op mijn eigen server’. Helaas. Die worden nog vlotter gekraakt. Cloudbedrijven zorgen voor de best mogelijke beveiliging met virusscanners, firewalls en andere maatregelen.

2. Flexibele opslagruimte

Een van de moeilijkste keuzes bij het aankopen van een eigen server is het inschatten van de opslagruimte die u nodig hebt. Dat is verleden tijd als u met een virtuele server werkt. In de cloud gebruikt u net zo veel (of weinig) ruimte als u nodig hebt. Uw cloudopslag groeit met u mee zonder dat u nieuwe servers moet aankopen en installeren.

3. Mobiel werken, ook met eigen toestellen

We leven in mobiele tijden. Bewaart u bedrijfsgegevens in de cloud, dan kan u via het internet waar ook ter wereld werken. 

4. Goedkoper dan eigen servers

Eigen servers zijn niet alleen duur in aankoop, ze kosten ook wat in onderhoud en back-up. Dat wordt voor een vast bedrag per maand voor u geregeld.

5. Cloud-programma’s koppelt u aan elkaar

Losse software was vroeger nauwelijks gelinkt. Nu draaien heel wat programma’s in de cloud en zijn ze gemakkelijk aan elkaar te koppelen. Zeker wanneer uw gegevens al in de wolken draaien.

6. Bespaar u fileleed

Thuiswerken was nog nooit zo eenvoudig. Ook wanneer u uw USB-stick of mobiele harde schijf op kantoor vergeet, kunt u aan de slag.