Webmail

In enkele clicks van een volle naar een

lege mailbox

18 juni 2023 - 5

Af en toe is je mailbox eens toe aan een grote schoonmaak. Aan het begin van het jaar als je goede voornemens maakt, voor je op vakantie vertrekt, of gewoon wanneer hij begint uit te puilen ... Maar hoe begin je eraan? Hoe verwijder je meerdere mails in één keer? Telenet testte uit welke tool jouw volle mailbox opnieuw een pak overzichtelijker maakt. 

 

Op het moment van schrijven bevat de mailbox van deze redacteur maar liefst 35.532 e-mails. En hoe zit dat bij jou? Ook jij hebt wellicht een prachtige collectie mails in je postvak verzameld. De meeste verwijs je het liefst meteen door naar de prullenmand. Wil je weten hoe je definitief duizenden mails in een paar seconden verwijdert?

Mailstrom maakt je mailbox leeg 

Met het online programma Mailstrom.co verwijder je duizenden mails, nieuwsbrieven en spamberichten in een paar clicks. Eens testen met je volle mailbox? Dat kan gratis voor de eerste 2.500 mails die je liever laat verdwijnen! Kies je voor een betalend pakket? Dan hou je meerdere mailboxen proper dankzij een paar handige filters.  

Zo verwijder je mails in Outlook 

In Outlook werk je map per map, zelfs al wil je alle mails verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op elke map waarvan je de mails wil deleten. Kies de optie ‘Alles verwijderen’.

Simpelweg wissen in Gmail 

In Gmail kan je duizenden mails wissen zonder dat je daar een aparte tool voor nodig hebt: 
 

  1. Kies het postvak waarin je grote schoonmaak wil houden.   

  2. Klik rechts naast het lege vierkantje bovenaan en kies voor ‘alles’.

  3. Nu alle mails in dit postvak zijn aangevinkt, klik je op het vuilnisbak-icoontje bovenaan. Gmail speelt op veilig en vraagt je om de bulkactie te bevestigen. 

Vergeet de Prullenbak niet 

Een mailtje te veel gewist? Maak je geen zorgen. Zowel Outlook als Gmail houden je mails nog even bij, afhankelijk van je instellingen. Pas wanneer je de ‘Verwijderde items’ of ‘Prullenbak’ leegmaakt, worden alle mails echt gewist.