Webmail

Blijft jouw project binnen budget? Deze 5 apps registreren alle gewerkte uren

26 januari 2023 - 3

Zoals de meeste consultants lever je graag op tijd kwalitatieve projecten af én volgens het afgesproken budget. Maar hoe check je of het geplande budget en het aantal uren kloppen? Deze 5 apps geven inzicht in je tijdsbesteding. Online vind je honderden apps om je werktijd te registreren. Wij hebben er vijf geselecteerd die perfect zijn voor consultants.

 

FunkyTime is Belgisch

Het Belgische FunkyTime is sinds 2016 op de markt en kreeg dat jaar als beloftevolle start-up een plaats op Web Summit in Portugal. Duurzaamheid, eerlijkheid en transparantie zijn belangrijk voor het bedrijf. Interessant is dat de verzamelde data altijd van jou blijven, ook al switch je van provider. De tool is beschikbaar in het Nederlands en gratis voor freelancers.

Nanda stopt u gemakkelijk

Het Nederlandse Nanda is een prima online oplossing voor tijdregistratie. In Android trackt het ook je telefoongesprekken met klanten. Handig is het flexibele prijsmodel. Wanneer je Nanda even stopt, betaal je niet. Toch blijft je account bestaan. Je gegevens zijn weer toegankelijk zodra je de licentie weer opstart. Na 14 dagen testen betaal je 5 euro per maand.

Timely is de slimste

Het Noorse Timely zet in op artificiële intelligentie. Leuk is dat het automatisch je werk timet op basis van data uit je toestellen en programma’s. Je accepteert de suggesties of verbetert de omschrijvingen, tijden en opdrachtgevers. Zo wordt de tracker steeds slimmer. Na een gratis test betaal je (minstens) 6 euro (7 dollar) per maand.

TimeCamp behoort tot de top

Het Amerikaanse TimeCamp doet wat het moet op een uiterst eenvoudige manier. Daarom behoort het steeds tot de top 10 van de vakpers. De automatische tracking volgens je kalender maakt dat je geen enkel uur verliest. Hoewel het een app voor teams lijkt, is het prima voor zelfstandige consultants die alleen werken. Bovendien is timetracking gratis voor 1 persoon, mooi meegenomen!

Harvest stimuleert tijdig factureren


Oogst wat je zaait. Dat is waarom het Amerikaanse Harvest tijdregistratie en facturatie al in de basisversie koppelt. Interessant is dat je ook andere kosten invoert en vlot factureert. Zo evalueer je de totale kost van projecten. Het programma werkt uiterst eenvoudig. Het is gratis voor 1 persoon met 2 projecten.


Meer tips over tijd besparen & efficiënter werken? Ontdek hoe ondernemer Stein het aanpakt met zijn 7 tips.