Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

GOVERNANCE  

 
 
 
 

Raad van bestuur

Algemeen  |  Diversiteit  |  Biografieën  |  Werking  |  Evaluatie  |  Comités raad van bestuur

John Porter

Chief Executive Officer en gedelegeerd bestuurder (°1957)

 

Biografie

Voor de biografie van de heer Porter verwijzen we naar sectie 8.6.c van deze Verklaring.

 
 
 

Manuel Kohnstamm

 

Bestuurder (°1962)

 

 

Biografie

Manuel Kohnstamm is Senior Vice President en Chief Corporate Affairs Officer bij Liberty Global, verantwoordelijk voor de regelgevinsgstrategie, overheidsaangelegenheden en interne en externe communicatie. De heer Kohnstamm is Executive Officer bij Liberty Global en zetel in het Executive Leadership Team en het Regelgevingscomité van Liberty Global.

De heer Kohnstamm vervoegde de Europese afdeling van de voorganger van Liberty Global in september 1999, in verschillende functies inzake bedrijfsaangelegenheden, openbaar beleid en communicatie; hij werd in januari 2012 benoemd in zijn huidige functie van Executive Officer van Liberty Global. Alvorens toe te treden tot Liberty Global, werkte de heer Kohnstamm bij Time Warner Inc., als Vice President Public Affaires in Brussel voor de dochterondernemingen Time Inc., Warner Bros., en Turner Broadcasting en bij de consulting groep European Research Associates in Brussel, waar hij macro-economische en beleidsstudies over de telecommunicatie- en defensie-industrie uitvoerde.

De heer Kohnstamm is lid van de Supervisory Board van VodafoneZiggo, alsook lid van de Raad van Bestuur van Liberty Global’s dochteronderneming Telenet Group Holding NV.

De heer Kohnstamm is co-voorzitter van GIGAEurope, een industrievereniging die onafhankelijke private telecombedrijven samenbrengt. Ook is de heer Kohnstamm beheerder van de non-profit organisatie Street Child, een liefdadigheidsorganisatie die zich richt op het verbeteren van de levens van de armste en kwetsbaarste kinderen in de wereld.

De heer Kohnstamm behaalde een diploma in de Politieke Wetenschappen en heeft een doctoraatsdiploma in internationaal en Europees recht van de universiteit van Amsterdam en een Master na Masterdiploma in internationale betrekkingen van de Clingendael Diplomatie School in Den Haag. Hij volgde ook het Cable Executive Management programma aan de Harvard Business School in Boston, MA.

 
 
 

André Sarens

 

Waarnemer (°1952)

 

 

Biografie

André Sarens was bestuurder van de Vennootschap van december 2003 tot april 2012. Sinds april 2012 is hij aangesteld als “waarnemer” bij de raad van bestuur. De heer Sarens bekleedde tot oktober 2017 de functie van Grid Participations Manager bij Engie, nadat hij eerder verschillende hoge financiële en administratieve functies bekleed had in activiteiten gerelateerd aan de verdeling van nutsvoorzieningen door Engie Electrabel in België. In die hoedanigheden vertegenwoordigde hij sinds 1999 Electrabel en de gemengde intercommunales voor hun zakelijke contacten met Telenet. André Sarens zetelde in de raad van bestuur van verschillende gemengde intercommunales in België en bekleedde diverse bestuurdersfuncties in raden van bestuur van vennootschappen van Engie Electrabel onder meer van Electrabel Green Projects Flanders en van Electrabel Customers Solutions.

 
 
 

Lieve Creten

 

Onafhankelijk bestuurder,  Vertegenwoordiger van Lieve Creten BV (°1965)

 

 

Biografie

Tot 2021 was Lieve Creten meer dan 20 jaar partner bij Deloitte in België, waar zij de M&A praktijk ontwikkelde voor nationale en internationale investeerders in diverse sectoren.  Ze stond van 2008 tot 2019 aan het hoofd van de Financial Advisory activiteiten als managing partner. Gedurende deze periode was ze ook lid van het directiecomité van Deloitte België. Daarnaast maakte ze deel uit van het global executive team van Deloitte Financial Advisory van 2015 tot 2021 waarbij zij verantwoordelijk was voor de Talent aangelegenheden. In het begin van haar carrière, in 1994, werkte zij een beperkte tijd bij Deloitte USA.

Momenteel is Lieve Creten lid van de raad van bestuur, lid van het remuneratiecomité en voorzitter van het auditcomité van Barco NV en CFE SA, lid van de raad van bestuur en lid van het auditcomité van Elia Transmission Belgium SA/NV en lid van de raad van bestuur en lid van het auditcomité en remuneratiecomité van Montea en lid van de raad van bestuur (schatbewaarder) van OCB Artsen zonder Grenzen en MSF Supply.

Mevrouw Creten behaalde een masterdiploma als handelsingenieur aan de Katholieke Universiteit Leuven (België), alsook een postgraduaat in fiscale wetenschappen. Sinds 1995 is ze een gecertificeerd accountant. Lieve Creten heeft verschillende artikels geschreven over M&A  en was spreker op vele evenementen en seminaries over M&A gerelateerde onderwerpen.

 
 
 

Jo Van Biesbroeck

 

Onafhankelijk bestuurder (vertegenwoordiger van JoVB BV), (°1956)

 

Biografie
Tot 2015 was Jo Van Biesbroeck Chief Strategy Officer en Chief International Business Development van Anheuser-Busch InBev NV (voorheen gekend als InBev NV en Interbrew) waar hij zijn carrière startte in 1978. Anheuser-Busch InBev is ’s werelds grootste bierbrouwer en behoort tot ’s werelds top vijf van bedrijven die actief zijn in consumptiegoederen. De heer Van Biesbroeck had verschillende functies op het vlak van toezicht en financiën en was opeenvolgend Senior Vice-President of Corporate Strategy, Chief Business Development Officer, Chief Strategy and Business Development Officer, Chief Sales Officer en Zone President Western Europe. Tussen 1 september 2015 en 1 april 2020 was Jo Van Biesbroeck manager en lid van de raad van bestuur van RSC Anderlecht. Jo Van Biesbroeck behaalde een Masterdiploma Economie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van Etex Group en Matexi Group. Hij is eveneens een onafhankelijke en niet-uitvoerende bestuurder van Puratos, Inno.com en SFI, een investeringsmaatschappij in Luxemburg en in diverse non-profitorganisaties: ACF-kankerfonds, Kick kankerfonds, Franklinea fonds in Zwitserland. Jo Van Biesbroeck is verder voorzitter van audit- en remuneratiecomités en voorzitter van het strategisch comité van Puratos.
 
 
 

Charles H. Bracken

 

Bestuurder (°1966)

 

 

Biografie

Charles Bracken is Executive Vice President en Chief Financial Officer bij Liberty Global. In die functie is hij verantwoordelijk voor de Group Finance en Treasury Operations. Daarin zijn begrepen fiscale en financiële planning, aankoop en vastgoed alsook kapitaaltoewijzing en financieringsactiviteiten van de Groep en toezicht houden op de boekhouding, externe rapportering en Investor Relations functies. Hij is verantwoordelijk voor het toezicht houden op het globaal businessplan van Liberty Global en de dienstverlening aan de klant. Hij is verder Executive Officer van Liberty Global en lid van het Executive Leadership Team en het Investment Committee.

 
 
 

Amy Blair

 

Bestuurder (°1966)

 

Biografie

Amy Blair is Senior Vice President en Chief People Officer bij Liberty Global, een wereldleider op gebied van geconvergeerde breedband-, video- en mobiele communicatiediensten en een actieve investeerder in geavanceerde infractructuur-, content- en technologie-ondernemingen, met 33,000 werknemers verspreid over al haar activiteiten en 85 miljoen abonnees doorheen Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Amy is verantwoordelijk voor het aansturen van Liberty Global’s Human Resource functie, inclusief de wereldwijde People Strategy -een doelgerichte en strategisch afgestemde benadering van talent, organisatie, cultuur, engagement, prestatiebeheer, beloning, leiderschap en interne communicatie. Als lid van het Executive Leadership team, houdt Amy toezicht op de cruciale wereldwijde activiteiten op het gebied van mensen, transformatie en verandering, die het gevolg zijn van bedrijfsherstructureringen en de meer dan 400 M&A-transacties van het bedrijf in Azië-Pacific, Latijns-Amerika en Europa de afgelopen 16 jaar.

Amy, nu al 30 jaar werkzaam in de sector, vervoegde Liberty Global in haar opstartfase in Denver, Colorado en heeft talrijke internationale leidinggevende functies bekleed waaronder de positie van Vice-President van Operations Management en die van Managing Director van Human Resources voor de Europese activiteiten, beiden vanuit Nederland. Tegenwoordig vervult Amy haar rol vanuit het Liberty Global hoofdkwartier in Denver, Ze heeft de People-functie op elk niveau geïnnoveerd en getransformeerd, inclusief de oprichting van Liberty Global’s talent- & leiderschapsvlaggenschipprogramma’s, en haar leiderschapsnetwerk voor vrouwen -ieder van deze programma’s bevordert opkomend talent en een bewuste cultuur van op waarden gebaseerd leren. Ze speelde een cruciale rol bij de oprichting van de Diversity, Equity and Inclusion (“DE&I”) Council van Liberty Global, waar ze ook nu nog een actieve rol in speelt. Ook overziet ze Liberty Global’s bredere DE&I agenda.

Amy zetelt in de Raad van Bestuur en het Remuneratiecomité van Telenet Group Holding NV, een Belgische dochteronderneming van Liberty Global. Ze is ook een actieve sponsor van verschillende industrie- en maatschappelijke organisaties, en zetelt als bestuurder in de Raad van Bestuur van The Cable Center en in de Uitvoerende Adviesraad van de Daniels School of Business aan de Universiteit van Denver. Amy heeft ook leidinggevende functies bekleed bij The WICT Network, gericht op het versterken van vrouwen in media, entertainment en technologie, en ze heeft de lancering van de eerste twee afdelingen buiten de VS, in de UK en continentaal Europa geleid. Ze is uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar door de Rocky Mountain afdeling van Women in Cable Telecommunications.

Amy heeft een Bachelor of Arts & Sciences van The Colorado College en een Master of Business Administration van de University of Denver.

 
 
 

Dirk Van den Berghe

 

Onafhankelijk bestuurder Vertegenwoordiger van Dirk JS Van den Berghe Ltd. (°1963)

 

 

 

 
 

Enrique Rodriguez 

 

Bestuurder (°1962)

 

 

Biografie

Enrique vervoegde Liberty Global als Executive Vice President & Chief Technology Officer in 2018 en staat zo aan het hoofd van de teams van technologie-ontwikkelingen en -activiteiten van Liberty Global. De technologie-organisatie van Liberty Global is de drijvende kracht achter de productontwikkeling en -activiteiten, alsook achter de tech strategie voor gemeenschappelijke platforms binnen zowel de opererende bedrijven van Liberty Global als hun partnermarkten.

Enrique heeft meer dan 35 jaar ervaring binnen de hoogtechnologische, Fortune 500 bedrijven , waaronder TiVo waar hij voorzitter en CEO was, AT&T, Cisco, Thomson, SiriusXM en Microsoft. Hij wordt erkend als een deskundige in de branche op het gebied van media, televisie, internetdienstverlening met een sterke reputatie in het uitvoeren van ingewikkelde, grootschalige, serviceprogramma’s van miljarden dollars.

 
 
 

Severina Pascu

 

Bestuurder (°1972)

 

 

Biografie
Severina Pascu is sinds 16 november 2020 Deputy CEO en COO van het gecombineerde Sunrise-UPC bedrijf. Daarvoor bekleedde Severina verschillende leidinggevende functies binnen Liberty Global, de meest recente als Chief Financial Officer en Deputy Chief Executive Officer van Virgin Media. Ze was ook al CEO van UPC Zwitserland tussen 2018 en 2020, CEO van UPC CEE tussen 2015 en 1018 en CEO van UPC Romania tussen 2010 en 2015. Severina trad in 2008 in dienst bij Liberty Global.
 
 
 

Madalina Suceveanu

 

Bestuurder (°1970)

 

Biografie

Madalina Suceveanu werd op 1 april, 2022 aangesteld als Managing Director for Mobile & Cloud bij Liberty Global. In deze nieuw gecreëerde rol, stuurt zij voor gans Liberty Global de strategie en investeringen aan binnen de Mobile and Cloud domeinen, waarbij de 5G-transformatie en het uitvoeren van de Converged strategie belangrijk zijn.

Hiervoor bekleedde mevrouw Suceveanu sinds 2014 verschillende senior leidinggevende posities bij Vodafone Group Plc, waaronder CTO van de Europese Cluster, Turkije en Egypte en CTO van Vodafone Ierland. Ze was verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering van de technologiestrategie, technologie-investeringen, het faciliteren van innovatie en talentmanagement in zeven Vodafone-markten in Europa, evenals in Egypte en Turkije. Ze was sinds 2018 ook verantwoordelijk voor de technologie-integratie van de overgenomen Liberty Global Plc activiteiten en diende als Chief Networks Officer in Duitsland sinds oktober 2021.


Voor haar carrière bij Vodafone had ze tussen 1997 en 2013 verschillende verantwoordelijkheden bij Orange Romania S.A., waarbij haar laatste functie die van Chief Technology Officer was, die zij 3 jaar lang heeft uitgeoefend.

 
 
 

John Gilbert

 

Onafhankelijk bestuurder (°1963)

 

 

Biografie

John Gilbert was voorheen Managing Director en Senior Country Officer voor JPMorgan Chase & Co. in Europa. De heer Gilbert startte in 1985 bij JPMorgan in New York, verhuisde in 1999 naar Londen en ging in 2014 met pensioen.  In die periode gaf John Gilbert vele jaren leiding aan JPMorgan's investment banking-inspanningen in de Benelux-regio en beheerde hij als senior banker rechtstreeks vele TMT-relaties.  Momenteel is de heert Gilbert Executive Vice President en Chief Financial Officer van The Conservation Fund in de Verenigde Staten.  Het Conservation Fund heeft een tweeledige missie: het behoud van Amerika's belangrijkste natuurlijke en culturele hulpbronnen en de ondersteuning van duurzame economische ontwikkeling.

John is afgestudeerd aan de Duke University (Durham, NC).