DCA is steeds online met een 4G back-uplijn

16 november 2020 - 3 min

Maximale bereikbaarheid altijd en overal via het internet is voor ieder bedrijf van levensbelang, ondernemingen willen geen minuut internet missen. Om die reden koos bouwbedrijf en projectontwikkelaar DCA uit Beerse voor een extra 4G back-upoplossing.

Automatisch overschakelen op mobiel internet

“Met DCA hebben we een internettoegang over Coax van Telenet Business met een 4G back-uplijn op de sites in Beerse en Olen. Een 4G back-uplijn garandeert de toegang tot het internet wanneer de verbinding via de vaste internetkabel wegvalt. Deze oplossing zorgt ervoor dat er bij problemen automatisch overgeschakeld wordt op mobiel internet via 4G. De maandelijkse kleine bijdrage voor de 4G back-up garandeert ons een grote mate van bedrijfszekerheid,” vertelt Dennie Keunen, hoofd ICT bij DCA. 

 

Een probleem aan de bekabeling – door aannemingswerken, een storm … - wordt doorgaans door Telenet Business zelf vastgesteld. “Op het moment dat er een probleem is, krijgen wij een alarm in onze systemen. De overschakeling van bekabeling naar draadloos gebeurt eigenlijk automatisch,” vertelt Bart Van Grunderbeek, Corporate Accountmanager bij Telenet Business. “Wij werken proactief. Het komt op die manier vaak voor dat wij, eerder dan de klant, weet hebben van een probleem. Wij kunnen dan de klant verwittigen welke concrete actie we gaan ondernemen. Wanneer de bekabeling terug in orde is, wordt er automatisch overgeschakeld op de standaard vaste hoofdlijn.”

Een 4G back-uplijn garandeert ons een grote mate van bedrijfszekerheid.

Dennie Keunen

hoofd ICT bij DCA.

Upgraden bandbreedte

In het coronatijdperk kiezen heel wat klanten van Telenet Business bovendien voor het - al dan niet tijdelijk - upgraden van de bandbreedte, ook DCA maakt hiervan gebruik. “Heel veel bedrijven laten hun medewerkers thuiswerken. Zij moeten uiteraard steeds in verbinding kunnen staan, 24 op 24 uur en hiervoor is voldoende brandbreedte noodzakelijk. Op vraag van de klanten voeren wij een ‘corona-upgrade’ uit. Bij de meeste modems kunnen wij tot 750 Mbps download en 75 Mbps upload opschalen,” vertelt Bart Van Grunderbeek.

In deze tijden kiezen heel wat klanten  voor het upgraden van de bandbreedte omdat hun medewerkers thuiswerken, ook DCA maakt hiervan gebruik.

Bart Van Grunderbeek

Accountmanager Telenet Business

Telenet Business als partner

“Wij zijn heel tevreden over de diensten en de services van Telenet Business. Dankzij de 4G back-up geniet DCA van een reeks voordelen. Wij hebben altijd internet in het bedrijf. Alle medewerkers zijn permanent online, zelfs bij een onderbreking van de vaste internetlijn. Wij verliezen geen omzet en werktijd meer aan internetpannes,” besluit Dennie Keunen.

Corporate Fibernet ook voor jouw bedrijf?

Logo DCA

Over DCA

DCA is een bouw- en wegenbouwbedrijf voor de openbare en private sector met 549 werknemers. Naast aannemingswerken in opdracht zorgt DCA ook voor de totaalrealisatie van eigen woonprojecten, van aankoop van projectgronden tot en met de uitvoering van de bouwwerken. DCA is een Klasse 8-onderneming, de hoogst mogelijke erkenning in de aannemerswereld. Hierdoor krijgen opdrachtgevers de garantie dat DCA over de nodige technische en financiële draagkracht beschikt om elk project tot een goed einde te brengen. Sinds maart 2019 draagt DCA het certificaat van Great Place To Work.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet