Micha Berger

CEO Wyre

Micha Berger (°1970) trad in juli 2013 in dienst bij de Telenet groep en hij stond aan het hoofd van het engineering departement, de service assurance-groep en de afdeling mobiele diensten als Chief Technology Officer ("CTO"). Op 1 juli 2013 trad hij eveneens toe tot het Senior Leadership Team van de Vennootschap en rapporteerde hij rechtstreeks aan de CEO van de Vennootschap. Sinds 1 oktober 2019 werd de afdeling informatietechnologie aan zijn verantwoordelijkheden toegevoegd. Onder zijn leiding werd het programma “De Grote Netwerf” gelanceerd dat resulteerde in internetsnelheden van 1 gigabit per seconde in heel Vlaanderen en Brussel. Hij is een groot voorstander van het grootste digitale transformatieprogramma van Telenet dat resulteerde in nieuwe manieren van werken voor iedereen in het bedrijf en de klantervaring zal verbeteren. Hij heeft het nieuwe flexibele en geavanceerde IT-platform geïntegreerd en gelanceerd.

Op 1 juli 2023 werd Micha Berger de CEO van Wyre, een apart bedrijf voor netwerkinfrastructuur dat opereert als een joint venture tussen Telenet en Fluvius. Met Wyre willen Micha en zijn team zeer kwaliteitsvolle connectiviteit garanderen aan residentiële en businessklanten en tegelijkertijd internetsnelheden tot 10 Gbps mogelijk maken in de hele footprint, zodat de digitale toekomst van de klanten verzekerd is. Wyre staat voor vrije niet-discriminerende concurrentie en verwelkomt zoveel mogelijk telecomproviders op het bestaande HFC-netwerk en het volledige FttH-netwerk van de toekomst.

Micha Berger werkte sinds 2006 voor Liberty Global, eerst als Manager van het Engineering Department bij UPC Nederland. Sinds 2010 was hij als Vice President bij Liberty Global verantwoordelijk voor de Horizon Next Generation digitale televisieontwikkeling en product uitrol. Daarvoor deed de heer Berger zijn eerste ervaring in de kabelindustrie op bij HOT Israël, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het interactieve digitale serviceplatform en de uitrol van video-on-demand.

John Porter
Chief Executive Officer
Ann Caluwaerts
Chief Corporate Development Officer
Dieter Nieuwdorp
Chief Commercial Officer Residential & Soho
Geert Degezelle
Chief Commercial Officer B2B
Benedikte Paulissen
Chief Customer Operations Officer
Jeroen Bronselaer
EVP Media Telenet
Erik Van den Enden
Chief Financial Officer
Luk Bruynseels
Chief Product & Technology Officer