John Porter

Chief Executive Officer

John Porter is een doorgewinterde CEO met meer dan 30 jaar ervaring in de telecommunicatie-, media- en entertainmentindustrie. Onder zijn leiding als CEO van Telenet, de toonaangevende leverancier van telecom- en entertainmentdiensten in België, diversifieerde het bedrijf zijn portfolio, bouwde Telenet het grootste GIGA-netwerk van Europa, stuurde de opstart van het netwerkinfrastructuurbedrijf WYRE aan en zette gedurfde stappen in de lokale en internationale media en entertainment-sector. John Porter loodste Telenet ook door een diepgaande agile en digitale transformatie. John is gepassioneerd door het bevorderen van diversiteit en inclusie, en het promoten van purpose-driven en servant leadership.

Voor hij bij Telenet aan de slag ging, was John CEO van AUSTAR, een vooraanstaand entertainmentbedrijf in Australië. Hij stond aan het hoofd van het bedrijf vanaf de oprichting tot de overname door Foxtel. Voorheen werkte John ook bij Time Warner (Ohio), Group W en Westinghouse Cable Systems (Texas & Alabama).

Hij is een wereldburger met Amerikaans-Australische dubbele nationaliteit, die al woonde en werkte op 3 continenten. Tijdens het weekend springt hij graag op de fiets of wisselt hij onder het genot van een biertje muziek- en boekentips uit met zijn vrouw en 4 kinderen.

Ann Caluwaerts
Chief Corporate Development Officer
Micha Berger
CEO Wyre
Dieter Nieuwdorp
Chief Commercial Officer Residential & Soho
Geert Degezelle
Chief Commercial Officer B2B
Benedikte Paulissen
Chief Customer Operations Officer
Jeroen Bronselaer
EVP Media Telenet
Erik Van den Enden
Chief Financial Officer
Luk Bruynseels
Chief Product & Technology Officer