Erik Van den Enden

Chief Financial Officer

Erik Van den Enden heeft meer dan 20 jaar financiële ervaring in de FMCG-sector (fast moving consumer goods) en de telecomsector. Voordat hij in 2018 bij Telenet aan de slag ging als Chief Financial Officer, bekleedde hij topfuncties op het gebied van strategische en financiële planning, controlling, treasury en risicobeheer. Naast het leiden van de financiële afdeling is Erik verantwoordelijk voor Telenets wholesale-activiteiten en de afdeling Strategy and M&A. Voorts leidde hij de M&A-trajecten om Telenets mobiele torens te verkopen aan Digital Bridge en om de joint venture Wyre met Fluvius op te richten.

Bij AB InBev was Erik Vice President Finance Transformation and Carve-Outs. In deze hoedanigheid leidde hij de wereldwijde transformatie van de financiële processen van SAB Miller en de integratie ervan in AB InBev en was hij verantwoordelijk voor de opvolging van het synergieprogramma na de overname van SAB Miller. Daarvoor was Erik de drijvende kracht achter de ontwikkeling en implementatie van een nieuwe strategie voor de Europese markt voor AB InBev, die de omzet vanaf 2015 deed stijgen.

Voor hij in 2007 bij AB InBev in dienst trad, werkte Erik Van den Enden drie jaar bij Telenet als Interconnect Manager en Product Manager internet en telefonie voor particulieren.

Erik Van den Enden studeerde burgerlijk ingenieur en elektronica aan de KU Leuven en behaalde ook een master in General Management aan de Vlerick Management School. Hij volgde gespecialiseerde opleidingen in business en finance aan Insead en Wharton University.

Erik Van den Enden is vader van twee kinderen en houdt van reizen, sporten (skiën, tennis en marathonlopen) en klassieke muziek.

John Porter
Chief Executive Officer
Ann Caluwaerts
Chief Corporate Development Officer
Micha Berger
CEO Wyre
Dieter Nieuwdorp
Chief Commercial Officer Residential & Soho
Geert Degezelle
Chief Commercial Officer B2B
Benedikte Paulissen
Chief Customer Operations Officer
Jeroen Bronselaer
EVP Media Telenet
Luk Bruynseels
Chief Product & Technology Officer