Samuel en Pankaj

Zowat vijf jaar geleden werden Pankaj en Samuel collega’s bij cybersecurity. Pankaj werkte daarvoor als externe consultant, Samuel kwam bij Telenet na de overname van het hostingbedrijf waarvoor hij werkte. Hun gedeelde passie voor all things security, hun gelijklopende denkprocessen en eigen humor, maken van het team cybersecurity een hecht team.

Welke band hebben jullie met elkaar?

Uiteraard zijn we collega’s bij cybersecurity, maar we vinden elkaar vooral in de manier waarop we naar de dingen kijken. En vooral hoe we om bepaalde dingen lachen. Humor is voor ons allebei belangrijk. Wanneer het gevoel voor humor matcht, dan zit het wel goed, hé.

Jullie vormen een complementair duo?

We vullen elkaar goed aan. We delen trouwens dezelfde drive voor cybersecurity. We willen elke dag bijleren, nieuwe dingen ontdekken en die ook met elkaar delen. Zo werkt een team. En met ons werk zorgen we vollen bak voor de online veiligheid van klanten en collega’s. Mensen verkiezen online namelijk te vaak gemak boven veiligheid.

Teamwork is belangrijk voor jullie?

Absoluut. Wij zijn vast één van de kleinste teams binnen Telenet, want naast ons is er enkel nog Robin onze teamleader. Wanneer je met z’n drieën instaat voor de beveiliging van enkele duizenden mensen, dan ben je best op elkaar ingespeeld. En dat zijn we. Professioneel en als partners in humor.