Verhoog het veiligheidsniveau en elimineer valse alarmen

22 september 2019 - 4 min

Electronica- en telecomdistributeur A&C Systems koos voor een nieuwe bewakingsinstallatie. Het veiligheidsniveau gaat zo een stuk omhoog, terwijl het aantal valse alarmen sterk is gedaald. Fysieke bewaking vraagt steeds nieuwe investeringen. 

De vraag is niet of er ongewenst bezoek komt, maar wanneer! 

Uitdagingen

  • Fysieke bewaking voor binnen en buiten 
  • Overlast door valse alarmmeldingen vermijden
  • Snel en efficiënt reageren op noodsituaties  

 

Oplossingen

  • Bosch-brandcentrale, detectoren, sirenes en handmelders
  • Betrouwbare inbraakdetectie
  • Gebruiksvriendelijke camerabewaking

 

Voordelen

  • Dertig keer minder valse meldingen per nacht
  • Sterk verhoogd veiligheidsniveau
  • Mobiele toegang tot software

Smartphones, accessoires, gps-toestellen, tablets, audiomateriaal… Voor compacte handelswaar met een erg hoge stockwaarde loert het risico op diefstal altijd om de hoek. “We hebben al meerdere inbraakpogingen gehad. Tot nu toe, gelukkig, zonder resultaat. Naburige organisaties hebben minder geluk gehad”, vertelt Stany Wertoy, logistiek manager van A&C Systems. Het is een strijd die nooit finaal gewonnen is. De acht jaar oude bewakingsinstallatie was in 2018 alweer aan vervanging toe.

De interface van de inbraakbeveiliging is zeer gebruiksvriendelijk. We maken via de smartphone contact met de centrale en weten wat er aan de hand is voor we in de wagen springen.

Luc Lisen

Infrastructure Manager A&C Systems

Grote precisie en véél minder vals alarm

“De directe omgeving van onze opslagplaats wordt dag en nacht bewaakt. Onze oude installatie zorgde voor te veel afwijkingen – een spin op de camera, de beweging van een tak of een boom… Voor elke alarmmelding bekijkt de meldkamer de situatie en indien nodig komt er iemand ter plaatse om elke twijfel uit te sluiten. Wanneer er te veel oproepen zijn - tot meer dan honderd per nacht – dan zorgt dit voor gewenning en frustratie. En daardoor kan er juist gevaar ontstaan”, zegt Stany. “Vandaag is het niet langer genoeg om enkel de perimeter te bewaken. Ook in de distributiehal hangen nu overal camera’s. Die zorgen niet enkel voor inbraakbeveiliging. Er is ook permanent toezicht op de transporteurs en op onze interne werking. Komt een klant klagen over een onvolledige zending? Dan kunnen we nakijken of elk artikel wel in de doos is geplaatst, alle dozen werden gewogen en verzegeld en op het pallet geladen.”

Lasertechnologie tegen betaalbare prijs

“De waarde van de lading is vaak heel hoog. En de marges voor ons als distributeur zijn heel beperkt. Kleine verliezen zijn dus een aanslag op onze rentabiliteit”, bevestigt Infrastructure Manager Luc Lisen. “We moesten daarom voor een zeer veilige oplossing kiezen, die ook strikt binnen de enveloppe van ons budget past. Daarnaast werkten we reeds samen op vlak van telefonieoplossingen. We zijn in gesprek gegaan en uiteindelijk zijn we tot een oplossing gekomen waarbij we de bestaande inbraakcentrale en de camera’s kunnen hergebruiken, in combinatie met nieuwe software, vernieuwing van de totale brandoplossing en lasertechnologie in en rond onze gebouwen. Dat werkt kostenbesparend. Ook onze samenwerking met de meldkamer blijft gewoon doorlopen”, zegt Luc. “De camera is een stuk goedkoper dan andere video management systemen. Daardoor vielen we opeens in de juiste budgetruimte. Zonder dit hadden we nooit geavanceerde radartechnologie kunnen aanschaffen binnen het beschikbare budget. Die maakt dat we nu een veel betere detectie hebben, met nauwelijks nog valse alarmen.”

Mobiel tot bij de alarmcentrale  

Wanneer er toch wat gebeurt – brandalarm, inbraak, stormschade… – dan moet de directie van A&C Systems snel kunnen optreden. De ontsluiting van de alarmcentrale via de cloud-dienst NX Witness geeft hen in alle veiligheid toegang tot realtime informatie, gelijk waar, gelijk wanneer. “De interface van de inbraakcentrale moet zeer gebruiksvriendelijk zijn. Het gebeurt zelden dat de directie ter plaatse moet komen. Maar als het misgaat, moeten zij wel de beslissing nemen”, benadrukt Stany Wertoy. “Elke seconde telt. De vorige oplossing was veel te complex. Met een laptop, via VPN, inloggen op de centrale, is niet wat u wil doen in een stresssituatie. Nu volstaat een smartphone om met de centrale contact te maken. We begrijpen nu meteen wat er aan de hand is, nog voor we in de wagen springen”, zegt Stany. “We werken in vertrouwen samen. De projectleiding liep uitstekend, in het bijzonder tijdens de fysieke installatie – een cruciale fase met een verhoogd risico. De deadlines zijn goed aangehouden. We zijn tevreden met het resultaat.” 

Over A&C Systems

A&C Systems is een elektronica- en telecomdistributeur met een vestigingen in Hoegaarden (BE) en Zaltbommel (NL). Ze leveren onder andere smartphones, tablets, navigatiesystemen en (smart) accessoires in de Benelux. www.ac-systems.be

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet