G.M. Electronics zet in op een totaalaanpak voor monitoring op afstand

09 september 2020 - 3 min

“Dankzij het Tinx-platform beheren we onze vloot simkaarten beter via ons Seegma-platform”, vertelt Michaël Jeanmotte, CEO van G.M. Electronics. “En de NB IoT-technologie van Telenet Business biedt ons nieuwe mogelijkheden voor gegevensverzameling op afstand.”

Energiemonitoring op afstand én analyse

G.M. Electronics is expert in energiemonitoring. Het Belgische bedrijf creëert totaaloplossingen voor monitoring op afstand van residentiële en industriële installaties. "We startten met de monitoring van fotovoltaïsche installaties. Al snel groeide onze interesse in andere bedrijfssectoren, zoals vastgoed en energieboekhouding", legt Michaël Jeanmotte uit. “Ons bedrijf biedt méér dan alleen uitlezen op afstand. Ja, gegevens verzamelen is cruciaal, maar ze analyseren nóg belangrijker. De verzamelde data zijn alleen bruikbaar als ze zijn vertaald in informatie die onze klanten begrijpen.”

Onze strategische troef? Het Tinx-platform. Die tool garandeert een betere controle over onze simkaarten. Is er een probleem? Dan schieten we meteen in actie. Zo vermijden we grote kosten.

Michaël Jeanmotte

CEO van G.M. Electronics

Vier servicecentra voor de volledige monitoringcyclus

G.M. Electronics werkt voor zijn klanten in vier activiteiten. Die bestrijken de gehele keten van dataverzameling en -analyse. "Onze eerste activiteit is de ontwikkeling van elektronische boxen voor energiemonitoring. Daarmee bouwen we een grondige kennis van gegevensverzameling en -verzending op – ongeacht het merk van de gebruikte apparatuur. Onze tweede activiteit, het Seegma-platform, zorgt voor de ontvangst en analyse van data. Daarmee sporen we eventuele storingen op. Botsen we op een afwijking? Dan doen we een beroep op onze derde activiteit: Monitoring Assistance. We sturen een ​​technicus ter plaatse voor onderhoud of probleemoplossing van de apparatuur. En onze vierde activiteit staat in voor de overdracht van informatie op afstand: de Mobile Data Service. Die beheert onze vloot van meer dan zesduizend simkaarten.”

Telenet Business als betrouwbare partner

Het staat als een paal boven water: dataverzending en de technologieën daarvoor vormen de kern van de activiteiten van G.M. Electronics. In 2019 bundelden Telenet Business en G.M. Electronics hun krachten. Michaël Jeanmotte legt uit: “Na de overname van Base nam Telenet Business onze vloot simkaarten over. Zo ontstond een nieuwe dynamiek. Het Tinx-platform is een strategische troef en zorgt voor een betere controle over onze simkaarten. Verzendt een geïnstalleerde simkaart in een van onze boxen zonder reden plots te veel gegevens? Dan grijpen we direct in dankzij ons waarschuwingssysteem. Dat bespaart ons veel kosten. En Telenet Business staat als één man achter ons. We ontmoeten bijvoorbeeld ontwikkelaars om ons verbeteringen aan het platform en de API voor te stellen. Anderzijds willen ze onze branche helemaal begrijpen en nieuwe klanten aanspreken die op zoek zijn naar onze diensten. Kortom: Telenet Business is een partner in wie we het volste vertrouwen hebben.”

Onbeperkte datatoegang dankzij NB IoT

Telenet Business levert ook belangrijke technische snufjes voor een betere dataverzameling aan G.M. Electronics. “GPRS heeft één grote fout: netwerkbeschikbaarheid. Een installatie in een kelder zal bijvoorbeeld geregeld off-grid zijn. De nieuwe NB IoT-technologie van Telenet Business lost dat probleem op. Een tweede voordeel: NB IoT richt zich op ultralaag verbruik – een van de specialiteiten van G.M. Electronics. Het zorgt voor een ​​langere autonomie, zelfs tot tien jaar, afhankelijk van bepaalde parameters. We zijn dus minder afhankelijk van een elektriciteitsaansluiting”, besluit Michaël.

Over G.M. Electronics

Het G.M. Electronics-team boogt op meer dan vijftien jaar expertise in dataverzameling en energiemonitoring op afstand. Het bedrijf focust op de perfecte oplossing op maat – voor iedere klant. Zijn tools? Technische snufjes voor energiemonitoring, loadsharing en analyse van fotovoltaïsche productie.

Efficiënter hybride werken in 3 stappen
Hoe laat je medewerkers optimaal communiceren met elkaar én met klanten? Karl Joosten en Bart Vandenberghe van Telenet Business delen hun inzichten over efficiënt hybride werken.
IoT maakt het verschil voor productiebedrijf Typhoon
Data speelt een cruciale rol in het productieproces. Met behulp van IoT kunnen technische tekenaars hun complexe ontwerpen gemakkelijk digitaal delen.
Q8 koppelt snelladers aan IoT-oplossing
Een performante IoT-oplossing is cruciaal voor een laadinfrastructuur voor elektrische wagen. Dat ervaart mobiliteitsspecialist Q8.
Vijf misvattingen over outsourcing als KMO
In de war for talent kapen grotere bedrijven vaak de beste talenten weg. Eén woord: outsourcing. We ontkrachten de vijf grootste misvattingen
Hoe maak je van digitale transformatie een succes?
Bedrijven zetten technologie in voor strategische en organisatorische verandering. Hoe doe je dit succesvol? Je vindt de onmisbare elementen in deze minigids.
Hoe de business continuity van je kmo verzekeren
Hoe zorg je ervoor dat je zaak altijd bereikbaar blijft voor je medewerkers en klanten? Jurgen Lasseel en Wim Rossey delen hun inzichten hierover.