Een van de vragen die je steeds vaker bij Telenet Business-klanten hoort, is de vraag naar redundantie. Grotere bedrijven die bijvoorbeeld Voice over IP (VoIP) of kritische Citrix-applicaties gebruiken, willen absoluut zeker zijn van hun verbinding. Maar ook bij kmo’s is de beschikbaarheid van internet vandaag veel belangrijker dan enkele jaren geleden.
Men wil niet alleen een tweede, extra aansluiting maar ook meer en meer redundantie op hardwareniveau. De apparatuur komt daarbij op verschillende plaatsen bij de klant en de inkoppeling ervan gebeurt op meerdere plaatsen in het Telenet-netwerk. Omdat Telenet connectiviteit via één virtuele link kan aanbieden, maakt redundantie de zaken voor de klant niet noodzakelijk complexer.
Continu upgraden en investeren
De vraag naar meer redundantie gaat samen met een stijgende vraag naar capaciteit, die onder meer wordt aangedreven door de snelle opkomst van nieuwe apparaten, applicaties en technologieën. Telenet is permanent in de weer om zijn netwerk proactief klaar te maken voor deze evolutie en voor de verdere groei in het dataverbruik die daarmee zal samengaan.
Miranda Rombouts van Telenet: “We upgraden ons netwerk continu om op de stijgende capaciteitsvraag te kunnen inspelen. Daarbij voeren we nieuwe technologieën in om onze bestaande infrastructuur efficiënter te gebruiken en splitsen onze gebieden, die door één optische node bediend worden, in kleinere zones op. Ook brengen we de glasvezel dichter bij onze klanten en plaatsen we nieuwe vezels om de glasvezelcapaciteit uit te breiden.”
Stijgende capaciteit van coax
“Belangrijk voor bedrijven”, benadrukt Miranda Rombouts, “is dat ze ook de vruchten plukken van onze inspanningen op residentieel vlak. Zo hebben we in heel ons residentieel afzetgebied het aantal optische knooppunten dat de glasvezel met de coax verbindt sterk uitgebreid. Daardoor is de coaxcapaciteit enorm gestegen en zo is coax ook voor bedrijven veel interessanter geworden. We bieden via het coaxnetwerk bovendien aangepaste businessproducten aan. Specifiek voor kmo’s is er bijvoorbeeld Corporate Fibernet, dat komt met 4G als back-upverbinding.
Nog belangrijk voor bedrijven is dat we de businesstrafiek van de residentiële trafiek gescheiden houden, zodat die nooit last ondervindt van het residentiële gebruik. Ook is onze footprint voor bedrijven groter: wij kunnen ondernemingen in heel België en Luxemburg aansluiten op ons netwerk via glasvezel, coax en DSL. En we bieden via samenwerkingsakkoorden met buitenlandse carriers internationale aansluitingen aan.”
Met een glasvezel-backbone-netwerk van 12.000 kilometer dat is verbonden met 68.000 kilometer lokale coaxlussen, beschikt Telenet sinds eind 2019 over het grootste 1 Gbit/s internetnetwerk in Europa.
Miranda Rombouts benadrukt dat de klant altijd het uitgangspunt vormt: “We doen dus ook veel maatwerk. Blijkbaar zijn we op dit terrein sneller en dynamischer dan onze concurrenten. We hebben om in te spelen op specifieke technische vereisten ook een goed proces ontwikkeld. Door al het maatwerk dat we al in het verleden hebben uitgevoerd, kunnen we heel wat expertise inbrengen.”
Wij bieden internet en service op maat van KMO’s. Ontdek onze oplossingen.
Schrijf je in voor meer inspiratie*
Ontdek interviews, podcasts en andere content
Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events
Download e-books en whitepapers
* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet.