Vermijd inkomstenverlies door internetpanne

17 juli 2019 - 3 min

Hoelang kan jouw bedrijf zonder internet? De meeste bedrijven willen internet geen minuut missen. Voor hun productie, bestellingen, klantencontacten, boekhouding, betalingen hebben ze altijd een supersnelle en betrouwbare connectie nodig. Maar wat als het netwerk toch even uitvalt? Dan is er nu 4G Back-up. Of hoe je echt nooit meer zonder internet valt.

Wat is 4G Back-up? Welke voordelen biedt het? En hoe geniet jouw onderneming ervan? Jurgen Lasseel, Product Manager data en internet bij Telenet Business beantwoordt de belangrijkste vragen over de 4G Back-upoplossing.

Waarom heeft elke onderneming nood aan een internetback-up?

Ondernemingen maken meer en meer gebruik van toepassingen in de cloud. Internettoegang speelt daarin een cruciale rol. Hun kassasysteem is een applicatie in de cloud, ze rekenen aankopen af via de betaalterminal, volgen leveringen continu op via trackingsystemen, hun boekhoudpakket en vele andere toepassingen draaien in de cloud, enzovoort. Deze afhankelijkheid van internet brengt ook kwetsbaarheid met zich mee. Want wat als de vaste lijn even wegvalt door werken in de straat? Wat bij een internetpanne? Wat bij onderhoudswerken?

 

60% van de ondernemers zegt ons dat een back-up voor hun internetverbinding belangrijk is. Net zoals ze hun data back-uppen tegen verlies, willen ze voorkomen dat ze ooit zonder internet vallen en inkomstenverlies lijden. Hierbij zoeken ze proactief naar oplossingen. De tijd is voorbij dat middenstanders en grotere kmo’s pas naar een oplossing zoeken wanneer ze effectief hadden geleden onder een tijdelijke internetonderbreking.

Wat is 4G Back-up?

4G Back-up garandeert de toegang tot internet wanneer de verbinding via de vaste internetkabel wegvalt. Deze oplossing zorgt ervoor dat er bij problemen automatisch overgeschakeld wordt op mobiel internet via 4G.

Zo wordt het mobiele netwerk dat we vandaag met onze smartphone gebruiken een tweede gescheiden internettoegang voor kleine en grotere bedrijven. Met deze back-upoplossing genieten ze altijd van kwalitatief, snel en betrouwbaar internet.

Hoe snel is 4G Back-up?

Telenet investeert een half miljoen euro per dag in het mobiele netwerk. We beschikken over een ultrasnel 4G-netwerk in Vlaanderen en Brussel. Deze snelheid wordt volledig ingezet bij een 4G Back-up.

Uit testen blijkt dat ondernemers en hun medewerkers vaak niet merken dat ze op 4G Back-up werken in plaats van over de vaste kabel. Ze registreren geen tot slechts een klein verschil bij normale activiteiten.

Waarin ligt het grote verschil met andere internet back-upoplossingen?

4G Back-up garandeert de toegang tot internet wanneer de verbinding via de vaste internetkabel wegvalt. Deze oplossing zorgt ervoor dat er bij problemen automatisch overgeschakeld wordt op mobiel internet via 4G.

Zo wordt het mobiele netwerk dat we vandaag met onze smartphone gebruiken een tweede gescheiden internettoegang voor kleine en grotere bedrijven. Met deze back-upoplossing genieten ze altijd van kwalitatief, snel en betrouwbaar internet.

5 voordelen van 4G Back-up
  1. Je hebt altijd internet in jouw bedrijf.
  2. Alle medewerkers zijn permanent online, zelfs bij een onderbreking van de vaste internetlijn.
  3. De overschakeling van de vaste internetlijn naar de mobiele back-upoplossing gebeurt automatisch.
  4. Je verliest geen omzet en werktijd meer aan internetpannes.
  5. Het Corporate Fibernet-pakket biedt je alle 4G Back-up voordelen.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet

IoT maakt het verschil voor productiebedrijf Typhoon
Data speelt een cruciale rol in het productieproces. Met behulp van IoT kunnen technische tekenaars hun complexe ontwerpen gemakkelijk digitaal delen.
Videohouse stuurt live televisiebeelden via 4G
Videohouse bespaart door live televisiebeelden over het mobiele 4G-netwerk te sturen. Vaarwel dure satellietwagens, helikopters en vliegtuigen!
Telecom die net zo flexibel is als eb en vloed
Supersnel vast internet is een basisbehoefte voor Toerisme Oostende. Ook mobiel wil de dienst zorgeloos kunnen bellen.
DCA is steeds online met een 4G back-uplijn
Bouwbedrijf DCA heeft een internetverbinding met een 4G back-up. Deze garandeert de toegang tot het internet wanneer de verbinding via de vaste internetkabel wegvalt.
Q8 koppelt snelladers aan IoT-oplossing
Een performante IoT-oplossing is cruciaal voor een laadinfrastructuur voor elektrische wagen. Dat ervaart mobiliteitsspecialist Q8.
5G voor bedrijven? Dit is wat je moet weten
5G wordt uitgerold en biedt heel wat nieuwe mogelijkheden. Wat kunnen bedrijven met deze technologie doen?