Telenet Business introduceert eSIM voor smartphones

15 mei 2024 - 4 min

Telenet Business zet een nieuwe stap in de digitalisering met de introductie van eSIM voor smartphones, waarmee het gemakkelijker dan ooit wordt om verbinding te maken met ons mobiele netwerk. Dat betekent dus dat eSIM vanaf nu beschikbaar is voor onze Business Mobile-oplossing.

Met de eSIM, een digitale simkaart, wordt het gemakkelijker dan ooit om verbinding te maken met het mobiele netwerk van Telenet Business. Geen gedoe meer met fysieke simkaarten: klanten kunnen simpelweg hun eSIM-profiel downloaden en direct aan de slag gaan.
 

De voordelen van de eSIM zijn talrijk. Voor de eindgebruiker is het activeren van een nieuwe mobiel abonnement nog nooit zo eenvoudig geweest. Dat kan nu gewoon snel online, wat resulteert in een kortere wachttijd voor klanten en minder werk voor de fleet managers. Het aanvragen van de eSIM gebeurt op basis van het e-mailadres van de gebruiker, waardoor de instructies voor de activatie rechtstreeks via mail bij de eindgebruiker terechtkomen. Die kan zo zelf gemakkelijk de nieuwe eSIM activeren via een QR-code. 
 

Verder is het mogelijk om meerdere eSIMs op één smartphone te hebben, ideaal voor wie zowel zakelijke als privénummers op één toestel wil beheren. Daarnaast is de eSIM milieuvriendelijk, omdat het de noodzaak voor fysieke simkaarten wegneemt en zo dus minder plastic verbruikt. Als laatste is de service kosteloos voor alle Telenet-klanten. 

De eSIM maakt het proces om te veranderen van operator erg eenvoudig, waardoor de impact op de organisatie sterk verminderd wordt: De fleet manager is niet betrokken bij het distribueren van de sims en de gebruikers kunnen zelf kiezen wanneer ze de portering (= het overzetten van een (mobiel) telefoonnummer naar een andere Telecomprovider) willen opstarten. Als challenger in de markt is dit een fantastische evolutie.”

Karl Joosten

Customer Value Proposition (CVP) Manager bij Telenet Business

Ontdek ook onze blogs over efficiënter hybride werken & business continuity.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet