Samen met zijn partners stuwt Telenet Business kmo’s vooruit

07 mei 2024 - 5 min

Voor kmo’s is het niet gemakkelijk om de beste IT- en telecomoplossingen voor hun organisatie te vinden. Telenet Business doet een beroep op een uitgebreid netwerk aan lokale Business Partners om kmo’s toegang te verlenen tot een uitgebreid gamma mét persoonlijke dienstverlening.

“IT en telecom evolueren snel. Waar grote en internationale bedrijven mensen in dienst hebben om die verschuivingen op te volgen, blijft dat voor kmo’s een grote uitdaging.” Verini Spillebeen, Telenet Business Partner, weet wat er leeft in het kmo-landschap. Als oprichter en zaakvoerder van Just Connect heeft hij dagelijks contact met kmo’s over heel Vlaanderen en begeleidt hen bij het inzichtelijk maken en tegemoetkomen van hun IT- en telecomuitdagingen zoals bijvoorbeeld:
 

 • Hoe stel ik een mobiel plan op op maat van mijn werknemers?
 • Hoe zorg ik dat mijn bedrijf blijft functioneren als het internet uitvalt?
 • Heb ik een fiberaansluiting nodig?
 • Hoe start ik met Internet of Things?
   

Just Connect biedt oplossingen op maat voor telefonie, internet en IT-infrastructuur. “Wij leren eerst de werking van een kmo kennen. Nadien denken we pas aan quick wins en structurele oplossingen voor IT of telecom op de lange termijn.”
 

Wij leren eerst de werking en de noden van een kmo kennen. Nadien denken we pas aan quick wins en structurele oplossingen voor IT of telecom op de lange termijn.”

Verini Spillebeen

Zaakvoerder van Just Connect

Wat is een lokale Business Partner?

Een Business Partner is een bedrijf dat letterlijk en figuurlijk dicht bij de kmo staat. Ze bieden IT- en telecomoplossingen van Telenet Business aan. Door de ontzorgen van de IT-aangelegenheden, kan de kmo zich concentreren op zijn eigen taken. De Business Partner is de schakel tussen de kmo en Telenet Business. 

Waarom zou een Business Partner samenwerken met Telenet Business?

Verini: “Wij kennen het gamma van Telenet Business op ons duimpje, zo zijn we in staat kmo’s te ondersteunen met gepersonaliseerd IT- en telecomadvies”.
 

Telenet heeft volgens Verini een interessant IT- en telecomgamma dat het verschil kan maken voor elke kmo. “Toen ik op zoek ging naar de ideale IT- en telecomprovider, stak Telenet Business er met kop en schouders bovenuit.” Niet alleen het aanbod zit goed in elkaar, ook de relatie is er een waar Verini trots op is. “Als lokale partner heb je één contactpersoon, waardoor je vragen of problemen altijd voorrang krijgen.”

De toegevoegde waarde voor kmo’s

“De rol van lokale partners voor Telenet Business is niet te onderschatten in onze relatie met kmo’s”, zegt Debbie Deceuninck, Partner Accountmanager bij Telenet Business. Ze vervullen verschillende rollen:

 • Business Partners werken in de regio waar hun klanten actief zijn.
 • Het zijn meestal kleine, gemotiveerde organisaties die erg flexibel zijn.
 • Ze voeren audits uit om te begrijpen wat de IT- en telecomnoden van kmo’s zijn.
 • Daardoor kunnen ze een aanbod op maat voorstellen.
 • Ze houden Telenet Business op de hoogte van wat er leeft bij kmo’s.
 • Tenslotte zorgen lokale partners voor de personal touch die kmo’s wensen.
   

Debbie illustreert met een voorbeeld. “Mobiele data is onmisbaar voor kmo’s. Het is voor hen belangrijk om instant abonnementen toe te voegen of weg te nemen.” Op basis van die feedback voorziet Telenet Business vandaag een platform voor Business Partners waarop ze die aanpassingen in een oogwenk doorvoeren.
 

De rol van Business Partners voor Telenet Business is niet te onderschatten in onze relatie met kmo’s.”

Debbie Deceuninck

Partner Accountmanager bij Telenet Business

De ondersteuning voor Business Partners

Telenet Business ziet lokale partners niet als pure verkoopkanalen. “We ondersteunen onze partners op verschillende niveaus", zegt Debbie:
 

 • We stellen samen met onze partners een gezamenlijk groeiplan op.
 • Een gebruiksvriendelijk platform geeft inzicht in het gamma van Telenet Business en toegang tot tal van tools om de Business Partners dagelijks te ondersteunen (verkoop, offertes, naverkoop, marketing, ...).
 • Partners krijgen toegang tot opleidingen over evoluties in de IT- en telecommarkt en nieuwe oplossingen.
 • Elke Business Partner heeft een toegewijde contactpersoon om de dagelijkse samenwerking met klanten zo vlot mogelijk te laten verlopen.
   

Verini is erg te spreken over die inspanningen. “Wij wilden met Just Connect absoluut op eigen kracht groeien, zonder leningen aan te gaan bij de bank. Telenet Business dacht met ons mee op welke manier we dat best konden doen.” Die persoonlijke aanpak apprecieert hij enorm. “Wij hebben wekelijks tot soms dagelijks contact met Telenet Business. Het stelt ons in staat om klanten van de beste service te voorzien. Daar wordt aan het einde iedereen beter van.”

Ben jij onze nieuwe Telenet Business partner?

Bij Telenet Business zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde partners die kmo’s ondersteunen in hun zoektocht naar de beste IT- en telecomoplossingen. Heb jij interesse? Aarzel niet om contact op te nemen.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet

Roamingkosten in de EU en de rest van de wereld
Zakenreis of vakantie gepland? Dan ken je best de roamingkosten in Europa en de rest van de wereld. Ontdek onze 3 praktische roamingtips.
Samen met zijn partners stuwt Telenet Business kmo’s vooruit
Ontdek hoe Telenet Business via lokale partners kmo's naar hun noden voorziet van IT- en telecomoplossingen voor optimale bedrijfsvoering.
Efficiënter hybride werken in 3 stappen
Hoe laat je medewerkers optimaal communiceren met elkaar én met klanten? Karl Joosten en Bart Vandenberghe van Telenet Business delen hun inzichten over efficiënt hybride werken.
IoT maakt het verschil voor productiebedrijf Typhoon
Data speelt een cruciale rol in het productieproces. Met behulp van IoT kunnen technische tekenaars hun complexe ontwerpen gemakkelijk digitaal delen.
Videohouse stuurt live televisiebeelden via 4G
Videohouse bespaart door live televisiebeelden over het mobiele 4G-netwerk te sturen. Vaarwel dure satellietwagens, helikopters en vliegtuigen!
Telecom die net zo flexibel is als eb en vloed
Supersnel vast internet is een basisbehoefte voor Toerisme Oostende. Ook mobiel wil de dienst zorgeloos kunnen bellen.