Je wireless modem of Wifi-boosters zenden radiogolven uit. Die golven noemen we wifi. Ze zorgen ervoor dat je jouw toestellen met het internet kan verbinden, zonder een kabel te gebruiken. Sommige andere signalen in de lucht (stoorbronnen) kunnen de radiogolven, én dus jouw wifi-ervaring, verstoren.
Dat noemen we interferentie.
Merk je problemen met je wifi in huis en heb je 1 van volgende toestellen in huis? Schakel ze kort uit of trek de stekker even uit. Test dan of je wifi beter gaat, bijvoorbeeld door een filmpje op internet te bekijken. Is dat het geval? Kijk dan snel hoe je het probleem oplost.
Woon je in een appartement of dichtbevolkte straat? Dan kan het gebeuren dat verschillende wifi-signalen elkaar overlappen en zelfs verstoren. Trek de stekker van je modem of Wifi-booster even uit. Je modem start opnieuw op en kiest automatisch het beste wifi-signaal. Je kan ook manueel het wifi-kanaal van je modem of Wifi-booster aanpassen.
Een Wifi-booster helpt om je bereik te vergroten, maar lost zeker niet alle problemen op. Sterker nog! Te veel boosters, foutief geplaatste boosters of boosters bij een goed bereik kunnen je wifi-verbinding slechter maken. De verschillende wifi-signalen in huis kunnen elkaar namelijk tegenwerken. Wees dus spaarzaam met het aantal Wifi-booster in huis en plaats ze alleen daar waar je wifi-bereik beter kan. Twijfel je of een Wifi-booster jou kan helpen? Doe dan een diagnose in de Telenet-app! Download de Telenet-app en kies voor Diagnose onder Mijn Thuisnetwerk.
Je modem kiest automatisch het beste wifi-kanaal. Soms verandert de situatie bij je thuis, bijvoorbeeeld omdat je buren van wifi-kanaal veranderden. Merk je problemen op door interferentie? Reset dan je modem. Dat doe je door de stekker een tiental seconden uit het stopcontact te trekken. Je modem start opnieuw op en kiest opnieuw het beste wifi-kanaal. Wil je toch manueel je wifi-kanaal aanpassen? Dat doe je zo:
Voor andere types vind je instructies bij de fabrikant:
Tip: Zet je wifi-frequentie altijd op 2,4 GHz én 5 GHz.
Graag hulp of meer uitleg?