“Stokers wakkert het vuur in elk type ondernemer aan”

22 september 2019 - 4 min

De oude stookplaats van het Militair Hospitaal in Antwerpen bruist als nooit tevoren. Waar vroeger warmte en elektriciteit gemaakt werden, wordt nu het vuur in elke ondernemer aangewakkerd. Supersnel internet helpt daarbij enorm. “Onze unieke uploadsnelheid trekt creatievelingen aan”, zegt Valérie Duval van Stokers.

Alle zalen zijn bezet vandaag. Dinsdag is immers een drukke dag in het historische pand waarin Stokers huist. “Nadat mensen op maandag naar kantoor gingen om de week te bespreken en te overleggen, werken ze dinsdag graag dichter bij huis, bijvoorbeeld bij Stokers”, zegt manager en onderneemster Valérie Duval (43). Haar vader is de bekende reclameman André Duval van het reclamebureau Duval Guillaume. Hij kocht de voormalige stookplaats van het Militair Hospitaal in Antwerpen in 2013. Met een grondige renovatie blies de marketeer het beschermde monument nieuw leven in. De 1.000 m² is onderverdeeld in vergaderzalen, coworking- en evenementenruimte.

Supersnel internet is het Olympische minimum voor een coworking- en evenementenruimte als Stokers.

Valérie Duval

Vandaag managet zijn dochter Valérie de onderneming. De gedreven mama van drie kinderen doet er haar eigen ding mee. “Ik ben het gezicht en aanspreekpunt van Stokers”, zegt Valérie. “Mijn vader wandelt wel eens binnen. Dan overleggen en eten we samen. Toen ik nog in de reclamesector werkte, noemden ze me weleens Couteaux Swiss vanwege mijn praktisch en probleemoplossend denken, talenkennis, groot netwerk en gepassioneerde inzet voor uiteenlopende activiteiten. Die veelzijdigheid komt nu goed van pas.” 

Vurige werkruimte

Wie Stokers binnenstapt en naar de brug bij het atrium wandelt, heeft ongetwijfeld een wauwgevoel. Het is dan ook indrukwekkend. De ruimte waar vroeger mensen met bloed, zweet en tranen warmte en elektriciteit opwekten voor de hele site, is nu een opgekuiste architecturale parel.

 

“Ook vandaag willen we het kloppend hart zijn van deze groene site met woningen, lofts, winkels, een hotel en kantoren”, zegt Valérie. “Voor iedereen die ondernemend is willen we een kwalitatieve, atypische locatie aanbieden. De authenticiteit en historiek van het gebouw helpen me enorm. Ze bieden inspiratie en wakkeren het vuur in elk type ondernemer aan. En ‘s middags kan iedereen een gezonde, lichte lunch krijgen.”

 

De doelgroep van Stokers is divers: starters en jonge ondernemers tot en met managers van grote bedrijven die dichter bij huis willen werken in een professionele omgeving. Er staat geen pingpong-, noch een voetbaltafel.  ‘s Avonds mag het er wat luidruchtiger aan toe gaan. “Ik richtte me in het begin niet zo op het organiseren van evenementen. Maar de aanvragen kwamen. We hosten dikwijls corporate events of meetings van bedrijven. Laatst was er zelfs een trouwceremonie in het atrium. Dit hybride gebruik van het gebouw vind ik prachtig.”

Warme ambities

De ambities van Valérie zijn vooral warm. Ze wil Stokers verder laten groeien tot een boeiende omgeving, waar productiviteit centraal staat. Daarnaast gaat ze de uitdaging aan om een kleine hub te worden in Het Groen Kwartier, een ontmoetingsplaats voor de buurt, met minstens één theatervoorstelling in 2020. “Ik vind het geweldig om mensen bij elkaar te brengen. Want het is vaak buiten de werkomgeving dat we onverwacht nieuwe connecties maken. Als daar dan nog leuke samenwerkingen uit voortvloeien, wordt mijn glimlach alleen maar groter.”

Uploaden aan 1 gigabit per seconde

Een van de troeven van Stokers als bureau en vergaderlocatie? Het supersnelle internet van Telenet Business. “Mensen schrikken als ik hen vertel dat ze hier aan 1 gigabit per seconde kunnen uploaden”, lacht Valérie. “Dat vinden ze in geen enkele coworking. Bij ons wel omdat Telenet de glasvezelkabel tot bij ons binnen heeft gelegd. Deze snelheden trekken een publiek aan van productiebedrijven, filmploegen en fotografen. Hier werkt geregeld een productiehuis. Ze overleggen en monteren hier om daarna uiterst snel de afgewerkte filmpjes door te sturen. Regelmatig worden we als locatie gevraagd voor de opname van televisieshows en debatavonden.”

 

“Goed internet is voor velen een evidentie bij het werken en vergaderen. Supersnel internet is het Olympische minimum voor een dienstverlener als wij. We weten bovendien dat we nooit zonder internet vallen dankzij de extra back-uplijn. Ik vind het heerlijk wanneer alles altijd en vlot werkt.”

Telenet Business als partner

“Als coworking hebben we ultrasnel internet in België, met download- én uploadsnelheden tot 1 gigabit per seconde”, lacht Valérie Duval tevreden over de glasvezel van Telenet Business. “Door dit fantastische internet kunnen we livestreaming evenementen doen, zoals binnenkort TEDWomen 2019 live vanuit de Verenigde Staten op een zeer groot scherm. De onderneemster van de Antwerpse coworking- en evenementenruimte Stokers en haar leden genieten voorts nog van VoiP-telefoons en wifi van Telenet Business. “In dit gebouw vol steen en staal hebben we toch sterke wifi. Dat komt door de wifiversterkers die Telenet Business heeft berekend en geïnstalleerd. Zelfs in onze kelder heb ik een uitstekend bereik”, zegt Valérie.

 

“Alles werkt al een heel jaar zonder problemen. Ik heb nog geen enkele keer een beroep moeten doen op de klantendienst van Telenet Business. Dat is nog beter dan de uitstekende service die ze me ongetwijfeld zullen leveren.”

Over Stokers

Stokers is een plek om te werken, te eten, te vergaderen en te netwerken. Het is gehuisvest in het vroegere stokersgebouw van het Militair Hospitaal in Antwerpen-Berchem, in wat vandaag het Groen Kwartier heet. André Duval, oprichter van het reclamebureau Duval Guillaume, kocht en renoveerde het verkommerde gebouw. Zijn dochter Valérie baadt het uit als een volleerd onderneemster. In haar eerste jaar telt ze een 30-tal permanente coworkers aan de flexdesks en verhuurde ze vergaderzalen aan meer dan 100 bedrijven. Tegen eind 2019 zal Stokers een 25-tal events met 50 tot 200 deelnemers gehost hebben.
www.stokers.com

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet