Webmail

Minimodem

Neem je wifi overal met je mee

Wat is een Minimodem?

Met een Minimodem gaat je wifi mee op pad. Want je maakt on the go een persoonlijke hotspot van je netwerk, dankzij de inbegrepen datasimkaart van je ONE of ONEup. Zo ben je ook onderweg zeker van een veilige, persoonlijke verbinding. De kinderen die in de auto een film streamen, terwijl jij met je verkeersapp navigeert, tegelijk muziek streamt én je co-piloot ondertussen de digital krant leest? Doe gerust!

Hoe werkt het?

In je ONE of ONEup zit een datasimkaart inbegrepen.


Je datasimkaart steek je in je Minimodem, en die zet het mobiele 4G-netwerk om in wifi.


Zo verbind je met 1 datasimkaart tot wel 10 toestellen tegelijk met wifi!


Verbruik via de datasimkaart gaat gewoon van je inbegrepen mobiele data1 en kost je dus geen cent extra. Je verbruik opvolgen doe je gemakkelijk in de MyTelenet-app.

De voordelen van een minimodem

1 simpele verbinding voor al je toestellen

Gedaan met zoeken naar publieke netwerken, want je verbindt tot wel 10 toestellen met je veilige, persoonlijke hotspot. Zo heb je ook onderweg één simpele verbinding voor alles, zelfs voor tablet, camera of bijvoorbeeld laptop zonder simkaart.

Wifi in je achterzak

Wist je dat je Minimodem gewoon in je achterzak past? Je neemt hem zonder problemen overal mee en surft zo altijd in alle vrijheid.

Je smartphonebatterij blijft gespaard

Je smartphone blijft vanaf nu bij jou, want je hoeft hem niet meer als hotspot te gebruiken voor de tablet van je kinderen of de laptop van je werk op de trein. Daar gebruik je nu je Minimodem voor. Zo bespaar je ook heel wat smartphonebatterij.

Altijd veilig

Je Minimodem heeft een eigen Telenet-netwerknaam én -wachtwoord. Je kiest dus zelf wie je toegang geeft tot jouw hotspot. Liever een persoonlijke netwerknaam of eigen wachtwoord instellen? Ook dat kan!

Minimodem bestellen

Voor je Minimodem betaal je met Telenet-korting eenmalig € 65. Het toestel is dan helemaal van jou. Je bestelt je Minimodem gemakkelijk online en wij leveren hem bij je thuis. Alle instructies om van start te gaan vind je in de doos van je Minimodem of online. Heb je nog geen datasimkaart? Je minimodem gebruik je met de datasimkaart die bij je ONE of ONEup zit inbegrepen. Deze sturen we automatisch per post naar je op, als je je Minimodem bestelde.

Ook handig om te weten

Kies je voor ONE of ONEup, dan kan je ook gebruik maken van een inbegrepen datasimkaart. Die ontvang je automatisch als je een Minimodem bestelt, maar kan je ook apart aanvragen. Je Minimodem gebruiken met een andere simkaart, kan niet.

 • Heb je thuis al een ONE(up)-datasimkaart? Dan gebruik je die in je Minimodem. Je ontvangt geen extra datasimkaart.
 • Nog geen datasimkaart? We sturen de datasimkaart op naar je installatieadres nadat je jouw Minimodem bestelde. Je ontvangt ze in een aparte enveloppe per post en niet samen met je Minimodem. Ook de pin- en pukcode van je datasimkaart ontvang je per post.

 

Datasimkaart ontvangen? Dan activeer je ze gemakkelijk zelf! Dat doe je online, via de e-mail die je ontvangt als je datasimkaart onderweg is, of via het papieren contract dat je bij je simkaart ontvangt. Activeer je online (via de link of website)? Dan surf je binnen de 2 uur met je datasimkaart.

 

Je Minimodem zet het mobiele netwerk om in wifi. Hoe snel je surft via de wifi van je Minimodem, hangt dus af van de snelheden die je via 4G haalt. Koos je voor ONE? Dan surf je aan een maximale theoretische downloadsnelheid van 30 Mbps en uploadsnelheid van 5 Mbps. Heb je ONEup? Dan is je snelheid niet beperkt.

 

Ook andere factoren, zoals je locatie, de isolatie van je woning of stoorzenders, beïnvloeden de uiteindelijke snelheid waarmee je surft. Het toestel waarmee je surft, speelt ook een rol. Zo zal je met een verouderd toestel of via een verouderde browser vaak tragere snelheden halen dan met een nieuw exemplaar.

 

Werkt je Minimodem niet zoals het hoort? Kijk dan zeker op eerst op Klantenservice. De kans is groot dat je daar een oplossing vindt voor je probleem. Niet gevonden wat je zocht? Dan helpt onze Klantendienst je graag verder.

 

Is je Minimodem effectief kapot en binnen garantie? Dan ruilen we je Minimodem om:

 1. Meld je toestel aan voor retour via het retourformulier.
 2. Valt je toestel binnen garantie? Dan ontvang je een retourlabel via e-mail.
 3. Haal je datasimkaart uit je Minimodem! Doe je dat niet, dan zal je later een nieuwe simkaart moeten aanvragen tegen betaling.
 4. Verpak je Minimodem in de oorspronkelijke verpakking en kleef het retourlabel dat je per mail ontving op de doos. Heb je de originele doos niet meer? Pak het toestel goed in, in een doos met gepaste afmetingen en eventueel wat opvulmateriaal. Zorg ervoor dat ze goed afgesloten is.
 5. Geef de doos af in een ophaalpunt van PostNL in je buurt.

 

Na ontvangst bij Telenet controleren we of het defect binnen garantie valt. Is dat het geval, dan leveren we zo snel mogelijk een nieuwe Minimodem bij je thuis.

 

Belangrijke info
 • Aanbiedingen en vermelde prijzen zijn incl. btw en geldig onder voorbehoud van materiële (druk)fouten, vergissingen en/of wijzigingen. 

  Telenet BV, Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen, BTW BE0473.416.418, RPR Antwerpen, afdeling Mechelen 
 • Datasimkaart: In ONE(up) is 1 datasimkaart inbegrepen. De datasimkaart dient voor het connecteren van extra toestellen zoals laptops, tablets, minimodem, etc., niet ter vervanging van een gsm-nummer. Deze kan dus enkel gebruikt worden om te surfen (300 GB per datasimkaart), niet om te bellen of sms’en.  
 • Surfen onderweg:  
  • Mobiel surfen in België:  
   • Met een onbeperkte simkaart*: eens het maandelijks volume van een simkaart wordt behaald (300 GB per gsm-nummer), kan de klant verder surfen aan een verlaagde snelheid van 512 kbps tot de volgende aanrekeningsperiode. 
    * Op voorwaarde van een normaal gebruik, zoals gedefinieerd in de “Voorwaarden voor een normaal gebruik in het kader van een onbeperkt aanbod” (zie telenet.be/algemenevoorwaarden). 
   • Met een 10 GB simkaart: verbruik je meer data? Dan betaal je 0,10 euro (incl. BTW) per MB. Toch liever een ander abonnement? Dan verander je kosteloos wanneer je dat wil. 
  • Mobiel surfen in de rest van de EU-zone:  
   • Met een onbeperkte simkaart: het inbegrepen mobiele internetvolume per maand is beperkt tot 40 GB per gsm-nummer; boven het inbegrepen mobiele internetvolume kan verder gesurft worden aan normale snelheid aan 0,0018 euro (incl. btw) per MB. Voor meer info, zie www.telenet.be/internetgebruik
   • Met een 10 GB simkaart: boven het inbegrepen mobiele internetvolume kan verder gesurft worden aan normale snelheid aan 0,10 euro (incl. btw) per MB. Voor meer info, zie www.telenet.be/internetgebruik
  • Mobiel surfen buiten de EU-zone: internationale tarieven zijn van toepassing, zie GSM-tarieven - Telenet

EEN VERBINDING,
ALLE VRIJHEID.