Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Bindend akkoord Telenet en Fluvius over netwerk van de toekomst

Telenet en Fluvius bereikten een bindend akkoord, na de eerdere intentie tot samenwerking. Ze richten een nieuw, onafhankelijk en zelfvoorzienend infrastructuurbedrijf (NetCo) op, en zetten samen de volgende stap in de realisatie van hét datanetwerk van de toekomst. De start van NetCo is op dit moment voorzien in het voorjaar van 2023.

Waarom deze samenwerking?

Telenet-klanten surfen vandaag al aan gigasnelheden, omdat we al decennia sterk investeren in ons netwerk. Met deze samenwerking willen we ook op lange termijn blijven investeren in hét netwerk van Vlaanderen, ongeacht de technologie.

Wat houdt het in?

De huidige netwerkinfrastructuur combineert glasvezel en coax (hybride fiber coax of HFC). NetCo blijft investeren in het HFC-netwerk. Tegen 2038 willen we 78% van de Vlaamse huiskamers en bedrijven de mogelijkheid van glasvezel (Fiber-To-The-Home of FFTH) aanbieden.

 

Zo wil het nieuwe bedrijf heel Vlaanderen van een netwerk voorzien dat op termijn snelheden van 10 Gbps en meer aankan. Telenet-klanten surfen, bellen en kijken zo ook in de toekomst via een netwerk dat perfect aansluit bij hun digitale levensstijl. Want connectiviteit is ons handelsmerk.

Hoe verhouden coax en fiber zich?

Coax en fiber zijn complementaire technologieën die allebei zorgen voor snel internet. Ze zullen dus ook allebei een belangrijke rol spelen in hogere internetsnelheid, nu en in de toekomst. Ook voor uploaden. We analyseren de nood van onze klanten continu om ook qua netwerk en connectiviteit de juiste keuze van technologie te maken.
 

Je zit dus goed bij Telenet. We investeren, naast het netwerk, ook voortdurend in onze producten om je als klant alle mogelijkheden te bieden.

  • Zo surf je met ONEup onbeperkt met een snelheid tot 1 Gbps.
  • Verder brengen we wifi tot in het kleinste hoekje van je huis.
  • En zorgt Telenet Safespot+ voor volledig veilig internet.
     

Wat betekent het voor mij als klant?

Momenteel verandert er niets voor jou als klant. Met onze huidige Telenet-abonnementen zoals bv. ONE bieden we momenteel al zorgeloos internet, met downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde. En daar blijf je gewoon van genieten. Je zit dus goed bij Telenet vandaag. Connectiviteit is onze topprioriteit, om zo aan de nood van jou als klant te beantwoorden, zowel vandaag als in de toekomst.

Vragen hierover

Wil je in de toekomst genieten van fiber? Weten of het beschikbaar zal zijn in jouw regio? Of hoe het zal lopen? Het is momenteel nog iets te vroeg om daarop te kunnen antwoorden.


Meer weten over Telenet en fiber? Dan kan je terecht op telenet.be/fiber.
 

Relevant voor jou

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor jou.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel je vraag op 015 66 66 66.

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Selecteer het onderwerp van je vraag
en stel ze via het contactformulier.

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een winkelpunt.

Kom langs