Waarom is SD-WAN het netwerk van vandaag en morgen?

11 maart 2020 - 3 min

De wereld rondom ons verandert snel. Maar bij veel organisaties is het netwerk niet mee geëvolueerd. Botst uw onderneming ook tegen verschillende limieten? Ontdek hoe het beter kan met SD-Wan.

Nieuwe technologieën zoals het Internet of Things, artificiële intelligentie en cloudtoepassingen doen organisaties digitaal transformeren naar een ‘cloud first’-strategie. Niet alleen data zitten verspreid. Ook medewerkers werken waar, wanneer en hoe ze willen. Tegelijk wordt verwacht dat organisaties onmiddellijk inspelen op veranderingen en klantenbehoeften. Denk maar aan fenomenen als Black Friday en pop-upshops.

 

Deze trends zorgen voor nieuwe groeimogelijkheden, maar stellen ook hun eisen. Ze creëren een explosie aan data waardoor de nood aan extra bandbreedte toeneemt. Het hoofdkantoor kan niet langer de vaste stek zijn voor servers, data en medewerkers. Het overzicht raakt zoek, het beheer wordt complex. De security raakt gefragmenteerd en de beheerskosten stijgen.

 

Nee, het traditionele netwerk voldoet niet meer.

Een veilig, performant en intelligent netwerk dat zich aanpast aan uw bedrijfsnoden? Dat is SD-WAN!

Hans Demarneffe

Portfolio Strategy Manager Telenet Business

Netwerk van de toekomst

Deze trends vragen om een nieuwe netwerkoplossing. “Organisaties willen een veilig, performant en intelligent netwerk dat zich aanpast aan hun bedrijfsnoden”, zegt Hans Demarneffe, Portfolio Strategy Manager bij Telenet Business. “Op die vraag is SD-WAN het antwoord”, vult CVP Product Manager Bieke Luyckx aan.

 

SD-WAN staat voor Software Defined Wide Area Network. Het is een intelligente, performante en veilige netwerkoplossing die het netwerkbeheer vereenvoudigt en bedrijfsinitiatieven versnelt op een kostenefficiënte manier.

Voordelen SD-WAN

Het nieuwe netwerk heeft een groot aantal troeven. Het is aanpasbaar aan de noden en de groei van elke organisatie. Upgraden, downgraden, … Alles is mogelijk, terwijl de communicatiekwaliteit gegarandeerd is. Applicaties worden immers met hun prioriteiten herkend en gestuurd via intelligente routering. Degenen die een hoge kwaliteit vragen, krijgen automatisch voorrang.

 

Een maximale beschikbaarheid van het netwerk wordt tot stand gebracht met twee actieve connectiviteitslijnen, bijvoorbeeld coax en 4G. Stel dat één van deze lijnen uitvalt dan neemt de andere het over.

Service en de manier waarop we meedenken met de klant, worden steeds belangrijker.

Bieke Luyckx

CVP Product Manager Telenet

Hoewel het netwerk complex is, geeft de centrale én gebruiksvriendelijke gebruikersinterface steeds een helder zicht op uw netwerk en de performantie van uw applicaties”, zegt Hans. “Bovendien biedt SD-WAN de flexibiliteit om op een kostenefficiënte manier het netwerk te beveiligen. Hetzij centraal in het netwerk, hetzij lokaal op de bedrijfslocatie.”

 

De technologie is één aspect. Uiteraard zijn er nog factoren die mee bepalen welke aanbieder u kiest. “Service en de manier waarop we meedenken met de klant, worden steeds belangrijker”, zegt Bieke. “Dat merken wij bij de organisaties die we servicen.”

Wat is SD-WAN?

SD-WAN staat voor Software-Defined Wide Area Network. Het gaat om technologie die het beheer van het netwerk via software regelt, gescheiden van de eigenlijke netwerkhardware. Dat laat op een eenvoudige manier het centrale beheer toe van het complete netwerk. SD-WAN maakt komaf met de beperkingen van het traditionele netwerk. SD-WAN kan u veel gemakkelijker dan een traditioneel netwerk aanpassen aan de veranderende noden van uw business. In functie van uw groei kan u heel flexibel upgraden en downgraden. Daarnaast is de kwaliteit van uw communicatie steeds gegarandeerd, ook als die via de cloud verloopt. Via de centrale, gebruiksvriendelijke gebruikersinterface krijgt u een integraal zicht op uw netwerk en de prestaties van uw applicaties. Tot slot biedt SD-WAN de flexibiliteit om het netwerk op verschillende manieren te beveiligen: centraal in het netwerk of lokaal op de bedrijfslocatie.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet