Webmail

Het strafste internet

tot in elk hoekje van je huis of kantoor

Dankzij Telenet surf je niet alleen supervlot, we monitoren ons netwerk ook 24/7, om snel en gepast te kunnen ingrijpen wanneer nodig.

Megabetrouwbaar en stabiel internet

“It’s a marathon, not a sprint”, zo luidt ons motto. Daarom leveren we bij Telenet niet enkel een snelle, maar ook een uiterst betrouwbare en stabiele internetverbinding. En Ookla - de tool die wereldwijd gebruikt wordt om internetsnelheid te meten, bevestigt dat: de organisatie noemde ons de provider met over de gehele lijn de beste betrouwbaarheidsscore voor België! Wil je je eigen netwerkdekking meten? Met de app BeCover+ meet je je netwerkkwaliteit.

Supersnel internet dankzij het strafste netwerk

Surfen via Telenet gaat gigasnel. Dankzij de Grote Netwerf in Vlaanderen en Brussel kunnen zowel bedrijven als particulieren al surfen tegen 1 gbps (gigabyte per seconde). Als gezin haal je die ongeziene surfsnelheid in huis met de Speedboost. Bekijk hier onze verschillende internetformules voor gezinnen.


Voor professioneel gebruik bestaat er de Speedboost 1G Business. Check onze business internetabonnementen voor zelfstandigen en bedrijven. Daarmee ben je helemaal uitgerust om razendsnel te surfen!

Nog sneller internet

Maar daar stopt het niet. Het toonaangevende R&D-labo van CableLabs en onze eigen slimme Telenet-koppen ontwikkelden samen DOCSIS 4.0, een datatechnologie die downloadsnelheden van maar liefst 8,5 gbps mogelijk maakt.

Wist je dat ...

Telenet al jaren een ‘hart van fiber’ heeft? Ons netwerk bestaat nu al voor het grootste deel uit fiber. Lees hier alles over ons fiberhart, dat klopt voor onze klanten.

Een internetabonnement op maat van je gebruik

Bij Telenet hechten we belang aan wat jij nodig hebt. Daarom bieden we een brede waaier aan internetoplossingen en bijbehorende abonnementsformules. Voor ieder wat wils! Je kan bovendien je bestaande abonnement steeds uitbreiden met extra opties én hebben we enkele heel voordelige bundels.

Voor ieder wat wils

Gezinnen

 • Easy Internet: de voordeligere optie, met maximaal 150 GB per maand. 
 • All-in Internet: onbeperkt internet met een hogere upload- en downloadsnelheid.

 

Vergelijk de formules.

 

Of kies voor onbeperkt internet én mobiele data gebundeld in ONE.

 

Zelfstandigen en kmo's

 • Business Fibernet is de populairste keuze onder ondernemers: da’s zakelijk internet van de hoogste plank. Optioneel: speedboost 1G Business.
 • KLIK: da’s onbeperkt internet, een internet back-up en mobiele telefonie in één bundel. Optioneel: speedboost 1G Business.

 

(Middel)grote bedrijven

 • Met Corporate Fibernet gun je jezelf een krachtige internetverbinding voor bedrijfskritische toepassingen.
 • Alle registers opentrekken voor je klanten en je medewerkers? Dan ga je voor iFiber: een private, onbeperkte fiberlijn van onberispelijke kwaliteit.

 

Op zoek naar een goeie verbinding voor scholen?

Ontdek onze formule Schoolnet+. Met deze verbinding helpen we scholen om te voldoen aan alle vereisten van de Digisprong. Bovendien is dit een modulaire oplossing: je stelt zelf je ideale bundel samen, op maat van je school.

Het rapport van ons supersnelle netwerk

Het BIPT is niet de enige die ons netwerk supersnel vindt. Op ons rapport pronken ook puike punten die we van andere onafhankelijke onderzoeksinstanties kregen. Zo hoor je het ook eens van hen. 😉

 

 

We noemen onszelf dus niet zomaar het strafste netwerk voor zowel consumenten als ondernemers en grote bedrijven!

Ons sterke mobiele netwerk laat onze klanten groeien

Dankzij ons krachtige mobiele netwerk is iedereen altijd vlot en overal bereikbaar: op kantoor, thuis of ergens onderweg. Wist je dat Telenet een half miljoen euro per dag investeert in zijn netwerk? CTO Micha Berger legt uit hoe en vooral waarom Telenet het beste en snelste mobiele netwerk bouwt. “Zo blijven we de groei van de economie en de noden van onze klant voor.”

 

Lees hier meer.
 

Wist je dat ...

Telenet en BASE de hoogste downloadsnelheid bieden voor mobiel internet? Dat blijkt uit een onafhankelijke studie van het BIPT, het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie.

Test je internetsnelheid

Zelf je internetsnelheid berekenen? Dat kan met de Internet Speed Test. Zo zie je ’t met je eigen ogen!

 

Let op: er is een verschil tussen de theoretische snelheid op je installatieadres en de werkelijke snelheid op het moment van de test. Met de theoretische snelheid krijg je een zicht op de minimumsnelheid van je netwerk, de normaal beschikbare snelheid, de maximale snelheid, de geadverteerde snelheid en het downloadvolume.

De Telenet Speedtest meet je internetsnelheid op een specifiek tijdstip. Die momentopname wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals andere gebruikers die op je netwerk actief zijn, lopende downloads, en of je via wifi of de kabel test.

 

Lees hier meer over je breedbandsnelheid.

 

Zo garanderen we onze betrouwbaarheid

Die betrouwbaarheid is het resultaat van ons harde werk.

 

Aan bedrijven bieden we professionele ondersteuning met persoonlijke service én herstelgarantie. Zo heb je 24/7 toegang tot onze experts in geval van problemen, monitoren we elke seconde de beschikbaarheid en werking van ons netwerk, en staan we garant voor een oplossing binnen de acht uur bij eventuele onderbrekingen. 

Maar natuurlijk krijgen ook onze particuliere klanten een betrouwbare verbinding: we monitoren het netwerk continu en grijpen in wanneer nodig.

 

Daarnaast houden we je op de hoogte van de status van het incident en rusten we pas wanneer jij zegt dat het probleem daadwerkelijk is opgelost. 

 

Internet back-up

Om tegemoet te komen aan de noden van bedrijven, gaan we zelfs nog een stapje verder. Met Internet Back-up schakelt je verbinding automatisch over op 4G, mocht je vaste lijn het toch even laten afweten. Daarnaast kan je steeds rekenen op professionele ondersteuning met persoonlijke service en herstelgarantie.

 

Heb je vooral nood aan een snelle verbinding die veel gebruikers aankan? Ontdek iFiber.

Doe de netwerkcheck

Wist je dat je met een aantal simpele ingrepen het maximum uit je Telenet-netwerk kan halen? Volg onze checklist en voer enkele simpele aanpassingen uit die je connectie kunnen verbeteren.

Telenet? Da’s een ultraveilige internetverbinding

Als consument ben je met al je toestellen steeds beschermd met Safesurf. Wil je hackers en virussen volledig in de kiem smoren? Ga dan voor complete digitale veiligheid met SafeSpot Plus. Lees zeker ook onze tips om veiliger te surfen.

 


Voor bedrijven is cybersecurity evengoed van cruciaal belang. Je zakelijke internetverbinding timmer je dicht tegen hackers en malware met Safespot Pro of onze Managed Cybersecurity oplossingen.
 

Safespot+

Cybersecurity voor singles, koppels en gezinnen. SafeSpot+ biedt een alles-in-éénoplossing tegen cybergevaar én helpt je om de digitale gewoontes van je gezin te beheren.

 • Voor al je toestellen
 • Thuis en ook onderweg
 • Uitgebreide antivirusbescherming
 • Controle over je digitale gewoontes
   

Safespot Pro

Cybersecurity voor zelfstandigen en kleine ondernemingen. Safespot Pro voorziet een complete online bescherming van je geconnecteerde toestellen tegen phishing, malware, hacking en virussen.

 • Complete beveiliging, inclusief filter op modemverkeer
 • Onbeperkt aantal toestellen, ook smart devices
 • Standaardpakket (alles-in-één)
 • Snel geïnstalleerd, simpel te beheren

Managed Cybersecurity

Bescherm je meest kostbare gegevens, verbindingen en toestellen. Wij bieden oplossingen op maat van je bedrijf.

 • Aangepast aan je specifieke noden
 • In-house expertise
 • End-to-end aanbod: verbindingen + beveiliging + service
 • Een betrokken cybersecurity-partner die met je meedenkt.
   

Altijd verbonden tot in alle uithoeken met het eerste wifi-systeem dat je huis of zaak begrijpt

Je modem, je wifi-pods en toestellen vormen één wifi-netwerk en praten dezelfde taal. Je verbindt zo al je toestellen moeiteloos met het internet. Zonder vertragingen … en met bereik tot in de kleinste hoekjes van je huis of kantoor.

Meer nog

Met Telenet Wi-Free kun je zelfs op verplaatsing gebruikmaken van het wifi-netwerk van andere Telenet-klanten in je buurt. Eenmaal inloggen en klaar. Handig, toch?

Merk je dat het wifi-signaal het ergens laat afweten?

Met deze tips optimaliseer je je wifi-bereik thuis of op kantoor.

Is het euvel toch nog niet opgelost?

Met onze wifi-pods versterk je je wifi tot waar je het nodig vindt en optimaliseren ze continu het wifi-signaal voor elke gebruiker en toestel. 

Kies voor Telenet 360° Wifi, het eerste wifi-systeem dat je huis begrijpt

En als zakelijke klant kan je nog een stapje verdergaan … Zet je wifi-netwerk in als extra uithangbord van je zaak met Wifi Business als zelfstandige, of Managed Wifi voor horeca en bedrijven.

Wifi Business, dat is …

Snel en stabiel surfen – tot in alle uithoeken van je zaak.

Veilig in gebruik, door de aparte toegang voor je klanten.

Meer online zichtbaarheid – je wifi-kanaal doet dienst als een extra communicatie- en reclamekanaal.

Managed Wifi van Telenet Business, dat is …

Supersnel, betrouwbaar en veilig draadloos internet op maat van horeca en bedrijven.

Aanpasbaar aan de behoeften van je zaak.

Optimaal bereik voor je medewerkers en klanten.

Telenet beheert je hardware, maar jij behoudt de controle via een online portaal.

Gemoedsrust de klok rond: Telenet installeert je Managed Wifi en zorgt voor het onderhoud. We staan 24/7 voor je klaar en lossen incidenten proactief op. We leggen alle afspraken duidelijk en concreet vast in een Service Level Agreement (SLA).

Wist je dat ...

we bij Telenet ook voordelig internet voor medewerkers aanbieden? Met het Telenet Incentive Plan heb je een krachtige troef in handen in de war for talent. Bovendien is dit een fiscaal voordelig telecompakket voor bedrijven met telewerkende medewerkers. Ontdek onze formule.

In 3 vragen naar het internet dat past bij je bedrijfsactiviteit

Gratis e-book

Deze klanten zijn alvast tevreden

Wat anderen vinden van ons netwerk, onze internetoplossingen en onze service? Dat ze niet slecht zijn, tiens.

"Ik kan nu overal bereikbaar zijn voor mijn klanten, mijn contacten onderhouden en instant informatie vinden. En dat ook nog eens zo voordelig mogelijk. Zonder toegevingen."
Frederic Degraeuwe

Garage Degraeuwe

“Om efficiënter te kunnen werken, hadden we nood aan een stabielere en krachtigere internetverbinding.”
Lode Mentens

Managing director Plastiservice Group

“Omdat we de juiste kabel niet in het bedrijfspand hadden liggen, regelde Telenet – zonder meerprijs – de nodige bekabeling. Die ontzorging vind ik belangrijk.”
Sarah Goossens

Zaakvoerster GOPA

Veelgestelde vragen over het internet van Telenet

 • Wat bepaalt de snelheid van mijn internetverbinding?
  Dat hangt ervan af of je via mobiele data, vast internet of wifi surft. Ontdek hier meer.
 • Wat heb ik nodig voor een optimaal thuisnetwerk?
  Een modem en eventueel enkele boosters. Hier vind je alle benodigdheden.

 

 

Nog even wat meer lezen? Da's zeker!

Business-trafiek verloopt gescheiden van residentiële trafiek
Een van de vragen die je steeds vaker hoort, is de vraag naar redundantie. Bij zowel grotere bedrijven als kmo’s is de beschikbaarheid van internet vandaag veel belangrijker dan enkele jaren geleden.
Alles begint met connectiviteit bij Klinger
Met de hulp van Telenet Business moderniseerde Klinger Belgium zijn connectiviteit en communicatie.
Een eigentijds netwerk voor de gemeente Beveren
Een nieuw administratief centrum met een netwerk voor kantoor- én telewerkers. Dat was de uitdaging die de gemeente Beveren aanging.

Hoe kunnen we je helpen?

Met welke vraag jij ook zit, je kan op ons rekenen. Wij staan voor je klaar op de manier die het beste bij jou past: via telefoon, WhatsApp, e-mail of in één van onze winkelpunten.