Webmail

nl

Hoe je internetsnelheid meten?

De Telenet Speedtest meet rechtstreeks de snelheid tussen het Telenet-netwerk en je eigen thuisnetwerk. Zo heb je een gegarandeerd betrouwbaar resultaat en meet je de correct snelheid. En dat gaat rap in de gratis Telenet-app! 

 

Liever in je browser? Dat kan!

 • Gebruik de Telenet Speedtest. Andere speedtesten meten niet altijd de exacte snelheid van het Telenet-netwerk maar de gecombineerde snelheid van verschillende netwerken.
 • Check in de Telenet-app of je modem nog in orde is. Ga naar "Mijn netwerk" en klik op "Diagnose". Geen probleem? Dan is je modem in orde!
 • Zorg dat je de enige gebruiker bent op je netwerk.
 • Download niet tijdens de meting.
 • Zorg dat er geen spy-of adware op je toestel staat. Een antivirusscan is altijd een aanrader!
 • Sluit andere programma's. Die verbruiken ook netwerksnelheid en beïnvloeden je resultaat.
 • Gebruik geen verouderde pc, smartphone, laptop of tablet voor je test.
 • Ook een computer van het werk gebruik je best niet. Die maken namelijk vaak gebruik van het netwerk van je werkgever (VPN-verbinding).
 • Het beste resultaat? Verbind dan je computer of laptop rechtstreeks met de modem voor de test. Smartphones en tablets kunnen niet altijd hoge snelheden aan.

Theoretische en effectieve snelheid?

De theoretische snelheid van je verbinding wordt bepaald door  je internetabonnement en het Telenet-netwerk. Er zijn echter heel wat factoren die je snelheid in de realiteit beïnvloeden. Het kan dan gaan om je eigen toestel, de afstand tot je modem, de netwerkkabel of andere stoorzender. Laat ons eens kijken welke snelheden je mag verwachten.

Ik surf via

vast internet/wifi
mobiele data
vast internet/wifi
mobiele data

De theoretische snelheden hier zijn maximumsnelheden bij aansluiting van een pc of laptop rechtstreeks op de modem met een netwerkkabel. Die snelheid is gemeten tot aan je modem. Je uiteindelijke snelheid wordt door een heel aantal factoren bepaald: wifi, interne bekabeling, processor,... Hou hier zeker rekening mee als je surft via wifi.

Heb je

Oneup/Giga Internet

All-Internet/WIGO home/YUGO ALL-IN of CONNECT 30GB

ONE/WIGO (home) S/YUGO ALL-IN of CONNECT 15GB    

Easy Internet/ Basic Internet

Speedboost 400

Snelheid tot wel

1000 Mbps    

300 Mbps

150 Mbps

100 Mbps

400 Mbps

De snelheid van je internet is afhankelijk van verschillende factoren. We zetten de belangrijkste even op een rijtje.

 • Je binnenhuisinstallatie: gebruik zeker een recent netwerkkabel, switch en modem.
 • Je toestel: oudere toestellen en software of virussen kunnen je snelheid vertragen. Een goed antivirusprogramma is altijd een goed idee!
 • Je browser: verschillende browsers hebben verschillende snelheden. Zorg er ook voor dat je browser up-to-date is!
 • Stoorzenders: als je surft via wifi kunnen zaken als een babyfoon, microgolfoven, de wifi van de buren je signaal verstoren. Lees zeker ook onze wifi-tips om te weten hoe je dat oplost! 

 

Heb je

WIGO/YUGO

King/Kong

ONE

ONEup

Telenet Mobile/Prijs Volgens Verbruik

Dan haal je snelheden tot wel

Geen beperking! Je surft aan de lokaal beschikbare snelheid.

Geen beperking! Je surft aan de lokaal beschikbare snelheid.

150 Mbps download en 15 Mbps upload

1 Gbps download en 65 Mbps upload

30 Mbps download en 5 Mbps upload

Let wel: dit zijn technische maximumsnelheden onder ideale omstandigheden.

Je effectieve snelheid wordt door verschillende factoren beïnvloedt. Maar die effectieve snelheid zegt niet alles over je surfervaring. Zo kunnen 2 héél verschillende metingen, geen verschil geven tijdens het surfen. Toch enkele invloeden op een rijtje.

 • Je toestel: oudere toestellen en software of virussen vertragen je ervaring. Een goed antivirusprogramma is altijd een goed idee!
 • Je locatie: we blijven natuurlijk altijd investeren in ons netwerk. Maar toch zijn er nog verschillen. In de buurt van een zendmast surf je sneller dan midden in het bos. 
 • Je woning: isoleren is dan wel een goed idee voor warmte, je wifi heeft het er moeilijker mee. Onze wifi-oplossingen kunnen helpen!
Zoek je iets anders?