Computer Checkpoint helpt Wolf Oil Corporation met supersnel en betrouwbaar internet

04 september 2020 - 4 min

Smeren, smeren, smeren: bij Wolf Oil Corporation weten ze er alles van. Dankzij hun overstap naar Telenet Business en samenwerking met partner Computer Checkpoint loopt het er dan ook op rolletjes. Ondanks de corona-crisis ligt het werk niet stil, integendeel. Gelukkig is Wolf Oil Corporation er helemaal klaar voor!

Fans van de autosportindustrie kennen de naam Wolf Lubricants ongetwijfeld. Als sponsor duikt hij regelmatig langs het rallyparcours op. Wolf is één van de huismerken van Wolf Oil Corporation, dat motorolie produceert voor auto’s maar ook voor rallywagens, boten, vliegtuigen en andere machines.

 

Op de Wolf Oil Corporation-site in Hemiksem heerst bedrijvigheid. De productie draait op volle toeren, in het labo worden stalen genomen voor kwaliteitscontrole, en in het kantoor werken enkele medewerkers aan hun bureau. Hun collega’s zijn thuis aan de slag. De corona-crisis heeft Wolf Oil Corporation niet klein gekregen. “In het begin van de crisis sloten veel van onze verdelers tijdelijk, waardoor de afname van onze smeermiddelen tot een minimum werd herleid”, vertelt Kevin Young van Wolf Oil Corporation. “Maar sinds eind juni is het weer een drukte van jewelste. Alle garages zijn terug geopend, verdelers nemen opnieuw volop onze producten af.”

Online meetings met 95 landen

Woil Oil Corporation werkt samen met verantwoordelijken in 95 landen. “Vroeger kwamen die naar ons hoofdkantoor, maar tegenwoordig zorgen we dat er zo min mogelijk mensen in het kantoor een vergadering opzetten en de rest gebeurt online.” In het digitaal werken voelen ze zich volledig thuis. Zo organiseert Wolf Oil Corporation binnenkort een digitaal evenement voor hun distributeurs, in 8 talen, met online workshops. “Dat organiseren we vanop ons kantoor,” legt Kevin uit. “Een stabiele en krachtige internetverbinding is absoluut onmisbaar. Sinds corona nog meer dan vroeger.”

Stabiel en betrouwbaar

Dat betrouwbare internet was er niet altijd. “Toen ik hier in 2015 als IT-verantwoordelijke begon, had Wolf Oil Corporation een niet-zo-stabiele internetverbinding. Dat konden we ons niet permitteren. Daarom heb ik mijn licht opgestoken bij Computer Checkpoint en dat bleek een schot in de roos te zijn.”

 

“Wij deden al jarenlang de reparaties van de iPhones van Wolf Oil-Corporation-werknemers”, vertelt David De Meyer van Computer Checkpoint. “Van het één kwam het ander: Kevin riep onze hulp in voor een internetoplossing. Wij hebben hem Corporate Fibernet van Telenet Business aangeraden. Zo hebben ze stabiel internet zonder limiet, voldoende bandbreedte, 8 IP-adressen en een betere SLA. En als er toch eens iets mis zou lopen, dan kunnen ze rekenen op 24/7 support.”


Uitdagingen

  • Netwerkstoringen
  • Geen stabiel internet

 

Oplossingen

  • Corporate Fibernet-abonnement
  • Stabiel internet
  • Persoonlijke service van Telenet Business-partner

 

Voordelen

  • Stabiel internet dat meegroeit met de zaak
  • Krachtige verbinding
  • Direct hulp bij problemen

Telenet Business als partner

Computer Checkpoint en Wolf Oil Corporation werken al jarenlang samen. “We hebben hun noden bekeken en Corporate Fibernet van Telenet Business bleek de beste oplossing voor Wolf Oil Corporation. Zo profiteren ze van ongelimiteerd stabiel internet voor het hele bedrijf.” 

 

“Computer Checkpoint heeft mij geweldig geholpen” zegt Kevin Young van Wolf Oil Corporation. “Zij hebben een brede kennis, leveren snelle service en goede reparaties. David is altijd mijn vaste contactpersoon geweest. Die persoonlijke service waardeer ik enorm. En supersnel en stabiel internet is exact wat wij nodig hadden.” 

Benieuwd wat Telenet Business voor úw bedrijf kan betekenen? Ontdek het hier.

Over Wolf Oil Corporation

Wolf Oil Corporation is een familiebedrijf dat motorolie produceert voor auto’s maar ook voor boten, vliegtuigen en andere machines. Hun 400 verschillende producten worden verkocht aan grote verdelers en garagisten. De kantoren van Wolf Oil Corporation bevinden zich in België en Frankrijk en ze hebben wereldwijd zo’n 270 werknemers, waarvan 230 in België.

Computer Checkpoint

Computer Checkpoint werd in 1991 opgericht. Intussen heeft het bedrijf 6 filialen in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. “Wij waren een van de eerste Telenet Centers van België”, vertelt Yowendy van Acker, marketing manager bij Computer Checkpoint. “We staan voor een persoonlijke service voor ondernemers en particulieren. We willen klanten ontzorgen door hen de kans te bieden al hun vragen over IT, telecom en energie aan één persoon te stellen. Klanten vinden het heel handig dat ze steeds bij hun vaste contactpersoon terecht kunnen, ook voor na-service.”

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet