Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 
 
 

Uitdaging

  • Snelle, draadloze internet- verbinding voor alle gasten, in alle hotels, 24/7
  • Beperkte resources op de IT-afdeling
 
 

Oplossingen

  • Managed Wifi
  • Eén partner voor alle connectiviteit
 
 

Voordelen

  • Volledig end-to-end beheerd
  • Single point of contact
  • Gebruiksvriendelijk online dashboard
  • Oplossing op maat van een kmo
  • Toekomstgerichte oplossing met veelzijdige mogelijkheden
 
 

Thon Hotels biedt gasten overal internet via Managed Wifi

“Onze hotelgasten verwachten van ons vooral drie zaken”, zegt IT Manager Lieven Van Beversluys van Thon Hotels Benelux. “Een goed bed, een prima ontbijt en een uitstekende internetverbinding.”

Omdat de capaciteit van de IT-afdeling beperkt is, wordt alle IT bij Thon Hotels gecentraliseerd. Elke vestiging is via glasvezel aangesloten op een IP-VPN. Er wordt server-based gewerkt en zo veel mogelijk geoutsourcet. Alle connectiviteit werd aan Telenet toevertrouwd. “We willen met zo weinig mogelijk partners werken”, zegt Lieven Van Beversluys, “omdat dan alles vlotter verloopt.”

Dashboard

“Toen we ons draadloos internet wilden vernieuwen, hebben we aan Telenet gevraagd om ons een voorstel te doen. Zo zijn we uitgekomen bij Managed Wifi. Met Managed Wifi hebben we een goede coverage en een betrouwbaar signaal. Dat was voor ons heel belangrijk. Waar een gast zich ook in ons hotel bevindt, hij moet vlot op het internet kunnen. Onze zakenklanten verwachten dat.”

“Maar het ging ons niet alleen om de kwaliteit van de Wifi”, legt Lieven Van Beversluys uit. “We zochten een betrouwbare partner die ons met alles kon helpen: installatie, onderhoud, monitoring én support. Vooral de 24/7-support van Telenet is voor ons belangrijk. Dát en het feit dat we via het dashboard toch alles ook nog zelf kunnen volgen. Is er ergens een switch of access point down, dan zien we dat onmiddellijk. Heeft een gast een probleem, dan weten wij welk type device hij gebruikt en waar hij zich in het hotel bevindt. Telenet is door zijn 24/7-monitoring wel de eerste die problemen opmerkt. Maar wij kunnen altijd mee kijken.”

“ We zochten een betrouwbare partner die ons met alles kon helpen: installatie, onderhoud, monitoring én support.”

Lieven Van Beversluys

IT Manager

Futureproof

Het nieuwe, draadloze netwerk is er nu nog alleen voor de gasten. “In samenwerking met Telenet, TigerTMS en Captive.net, bieden we internet aan op twee niveaus” legt Lieven Van Beversluys uit. “Enerzijds kunnen gasten gratis een lage bandbreedte gebruiken, voldoende om te e-mailen of naar een website te surfen. Anderzijds kunnen ze via onze portal een upgrade naar een highspeedverbinding kopen, als ze bijvoorbeeld grote bestanden willen downloaden of willen streamen. Toegang is mogelijk met alle devices en gasten kunnen per kamer met verschillende devices tegelijk online gaan.”

 

Op termijn wil Thon Hotels het eigen netwerk op Wifi activeren. “Kamermeisjes zouden dan via een smartphone in realtime informatie over de status van een kamer kunnen doorgeven. Verder denken we aan marketingtoepassingen. Een klant die de bar binnenkomt, kunnen we bepaalde pushberichten gaan sturen, bijvoorbeeld over een lopende promo- tie of over het happy hour. Dit soort communicatie kan ons helpen de band met de gast te versterken en te behouden. We hebben bewust gekozen voor Managed Wifi omwille van dit soort toekomstgerichte mogelijkheden.”

Synergie

De stap naar managed Wifi is vlot en snel verlopen, concludeert Lieven Van Beversluys. “We wilden dat alles in heel korte tijd werd opgeleverd. Eind september 2014 hebben we met Telenet de overeenkomst getekend en tegen het eind van het jaar wilden we al live gaan. In drie maanden tijd 450 access points opleveren in al onze hotels was een hele uitdaging voor Telenet. Maar het moet gezegd: alles is van een leien dakje gelopen. We hebben ontzettend goed samengewerkt en zijn als klant heel tevreden.

 
 
 
 

Over Thon Hotels

Thon Hotels Benelux beschikt over 1.575 centraal gelegen kamers, verspreid over 7 vestigingen in Brussel en één in Rotterdam. De comfortabele hotels zijn afgestemd op de zakenreiziger en uitgerust met alle faciliteiten voor seminars, conferenties en vergaderingen.

www.thonhotels.be