Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Technische Scholen Mechelen

“ We zijn heel tevreden over de ISDN-BA-oplossing van Telenet: ze is hedendaags, kwalitatief en stabiel. ”

Jan Roskam

ICT-coördinator

 
 

Uitdaging

  • Flexibele oplossing voor verouderde telefonie bieden
 
 

Oplossingen

  • Zes ISDN-BA-telefoonlijnen via het digitale businesscoaxnetwerk van Telenet
  • Twee simkaartmodules met King-abonnement
 
 

Voordelen

  • Flexibiliteit, via de digitale telefonieoplossing
  • Gemoedsrust, dankzij continue bereikbaarheid
  • Kostenbeheersing, want vast maandbudget
  • Continuïteit, dankzij vlotte installatie
 
 

Technische Scholen Mechelen altijd bereikbaar dankzij digitale telefonieoplossing

Technisch en technologisch uitmuntende infrastructuur is voor de scholengroep ‘Technische Scholen Mechelen (TSM)’ een speerpunt. Voor haar vaste telefonienetwerk schakelde de VZW recent over op de nieuwe ISDN-BA-oplossing van Telenet. Een King-abonnement staat in voor mobiel verkeer. “We zijn opgetogen over de flexibiliteit van de oplossing, het gunstige prijskaartje en de vlotte samenwerking”, getuigt ICT-coördinator Jan Roskam.

Onder het motto "Duurzaam ontwikkelen… met techniek een mooiere toekomst" willen de Technische Scholen Mechelen hun leerlingen klaarstomen voor een wetenschappelijke, technologische of multimediaopleiding. “Technologie is voor onze school essentieel”, weet Jan Roskam, een van de drie ICT-coördinatoren van TSM. “Dat geldt voor onze opleidingen – onder andere houtbewerking, informatica, grafische media en mechanica vereisen gespecialiseerde softwareprogramma’s – maar ook voor de communicatie met de leerlingen en ouders, die meestal mobiel te bereiken zijn.”

Digitale telefonie = Kwaliteit

De geplande verbouwingen vormden het ideale moment om de communicatieinfrastructuur te herbekijken en waar nodig te vernieuwen. Jan Roskam: “We merkten op dat de telefooninfrastructuur verouderd was en besloten over te schakelen naar digitale telefonie, omwille van de flexibiliteit in vergelijking met analoge telefonie. Omdat de klassen en kantoren van het voorgebouw tijdelijk ondergebracht worden in een ander gebouw, om later opnieuw te verhuizen naar de nieuwbouw, waren we op zoek naar een flexibele telefonieoplossing die de twee verhuizingen kon doorstaan.”

 

De school klopte aan bij verschillende providers. “Telenet stak er met kop en schouders bovenuit”, aldus Jan Roskam. “Niet alleen stelde Telenet ons een hedendaagse en flexibele oplossing voor, ze boden ook een gunstig prijskaartje en de nodige dienstverlening aan.” Telenet installeerde zes ISDN-BA-lijnen over de kabel voor de internetinfrastructuur. Graafwerken waren dus niet nodig. De zes telefoonlijnen lopen via een Telenetmodem en een ISDN-convertor naar de nieuwe telefooncentrale, die het IT-team van de school zelf installeerde. Collega Sven Vercammen vult aan: “We verbonden ook zelf de verschillende vestigingen met elkaar via een IP-VPN-verbinding. Zo beschikken we over een intern telefooncircuit tussen de vestigingen.” Tot de ISDN-convertor biedt Telenet dus volledige garantie, maar daarna neemt de school alle beheer op zich. “Het was een berekend risico, maar we hebben nog geen problemen ondervonden. Op de VPN-verbindingen reserveren we 5 Mbps voor telefonie, omdat het prioritair is. We willen als school te allen tijde telefonisch bereikbaar zijn.”

“ De medewerkers van Telenet zijn specialisten in hun vak. We kunnen altijd rekenen op een snelle service. ”

Jan Roskam

ICT-coördinator TSM Mechelen

Simkaartmodules met King-abonnement als back-up

De omschakeling naar Telenet verliep geleidelijk. “Telenet begeleidde ons bij elke stap op een professionele manier”, getuigt Jan Roskam. “Ook de omschakeling van twee oude nummerreeksen naar één nieuwe, consistente reeks verliep erg vlot. Er komen nog altijd gesprekken toe op de oude nummers, maar die worden automatisch doorgeschakeld naar de nieuwe reeks. Zo kunnen onze medewerkers met één toestel alle oproepen beantwoorden.”

 

Als back-up installeerde de school ook twee simkaartmodules met een Telenet King-abonnement. Ze worden in de regel gebruikt in geval van nood. “We kunnen het ons niet veroorloven om telefonisch onbereikbaar te zijn”, aldus Jan Roskam. “Sporadisch gebruiken we de simkaarten ook voor campagnes die we via sms verzenden. Het King-abonnement biedt ons voldoende belminuten en sms’jes tegen de meest voordelige tarieven.”

ISDN-BA overtuigt

Dankzij de nieuwe ISDN-BA-oplossing van Telenet beschikt de VZW Technische Scholen Mechelen over een digitaal telefonienetwerk met gegarandeerde spraakkwaliteit en de mogelijkheid om 12 simultane gesprekken te voeren. “Bovendien betalen we maandelijks een vast budget, waardoor we op het einde van de maand niet voor verrassingen komen te staan.” Maar Jan Roskam onderstreept vooral de samenwerking met Telenet. “De medewerkers van Telenet zijn specialisten in hun vak. We kunnen altijd rekenen op een snelle service. We zijn heel tevreden over hun ISDN-BAoplossing: ze is hedendaags, kwalitatief en stabiel.”

 
 
 
 

Over Technische Scholen Mechelen

De Technische Scholen Mechelen omvatten een middenschool (eerste graad), secundair onderwijs (tweede en derde graad TSO en BSO), een Centrum voor Leren en Werken en een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO), verspreid over verschillende vestigingen in Mechelen en een in OnzeLieve-Vrouw-Waver. De school biedt een grote waaier aan technische en wetenschappelijke opleidingen. Ze wil haar studenten voldoende bagage meegeven voor een job die bij hen past.