Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Reynaers Aluminium

“De activiteiten van ons projectteam naar andere landen uitbreiden, is nu perfect mogelijk.”

Patrick Elsen

ICT Infrastructure Manager

 
 

Uitdaging

  • Hogere down- en upstreamcapaciteit
  • Betrouwbare connectie met vestigingen wereldwijd
  • Vlotte toegang tot extranettoepassingen voor partners en klanten
 
 

Oplossingen

  • iFiber met 200 Mbps down- én upstream
  • Corporate Fibernet met 120 Mbps down- en 10 Mbps upstream als back-up
  • Monitoring van het internetverkeer
 
 

Voordelen

  • Zware bestanden vlot down- en uploaden
  • Continue bereikbaarheid dankzij feilloze back-up
  • Mogelijkheid tot thuiswerken
  • Over de grenzen heen samenwerken
 
 

Reynaers Aluminium legt ijzersterke connectie met wereldwijd kantorennetwerk

Reynaers Aluminium heeft zich ontpopt tot een van de sterkste spelers op de markt van aluminiumprofielen. Het hoofdkantoor in Duffel is de spil van hun activiteiten. Met een uitbreiding naar de VS in het vooruitzicht konden ze niet meer om een verhoging van hun internetcapaciteit heen: iFiber bracht de oplossing.

Reynaers Aluminium is wereldwijd actief: 1200 werknemers werken in 28 vestigingen verspreid over 22 landen. Een 300-tal anderen houden van buiten het netwerk contact met het bedrijf. In zijn bijna 50-jarige bestaan breidde het bedrijf zijn export uit naar 60 landen, met een jaarlijkse omzet van 315 miljoen euro. In 2014 start ook de verovering van de Amerikaanse markt. Hoog tijd om de connectiviteit op niveau te brengen.

" We hoeven projecten die veel bandbreedte vragen niet meer automatisch te weigeren. "

Sascha De Cuyper

ICT Infrastructure Engineer

Vraag naar meer

“We bieden een groot aantal services aan vanuit Duffel”, vertelt Infrastructure Manager Patrick Elsen. “We zagen een stijgende data-uitwisseling met de filialen en ook het belang van extranettoepassingen groeide. De catalogussite die we intern beheren, bevat bestanden van honderden megabytes die klanten vlot moeten kunnen downloaden.” “Ook de aard van de bestanden verandert”, weet Infrastructure Engineer Sascha De Cuyper. “Bedrijfspresentaties bevatten nu films en foto’s. Bandbreedte is gewoon een noodzaak geworden.”

Extra inspanning

Voorheen verliepen de internetactiviteiten over drie lijnen van samen 24 Mbps: onvoldoende en een constante zorg voor het IT-departement om de dataloads over de lijnen te verdelen. In hun zoektocht naar een betere oplossing kwam Reynaers Aluminium bij ICT Architect terecht, een consultancybureau dat zich toelegt op het uittekenen van ICT-oplossingen voor bedrijven. “De locatie in Duffel bleek een obstakel, want er lag geen glasvezel in de buurt. Maar dankzij de flexibiliteit van Telenet konden we hen zowel een primaire iFiber-verbinding met hele hoge bandbreedte als een back-uplijn via coax aanbieden”, voegt Gunther De Vleeschouwer, Managing Director van ICT Architect, eraan toe.

Flexibiliteit aan beide kanten

“Net toen we echt krap raakten in capaciteit, vielen de puzzelstukjes in elkaar: het management gaf groen licht voor de investering en Telenet toonde zich bereid om de infrastructuurwerken uit te voeren”, aldus Patrick Elsen. Het enige wat de werknemers van de installatie merkten, was dat ze twee dagen via een loopbrugje naar het kantoorgebouw moesten. “Telenet kon al een maand voor datum opleveren. Voor Corporate Fibernet volstond het de modem op de aanwezige televisiekabel aan te sluiten. De overzetting, die ook het loskoppelen van alle firewalls vereiste, vroeg heel wat avond- en weekendwerk om de bedrijfsactiviteit niet te onderbreken.”

Ongelimiteerde mogelijkheden

“Dat al het virtuele verkeer nu over één lijn gaat, maakt het beheer een stuk eenvoudiger. We hoeven onze aandacht niet meer over verschillende lijnen te verdelen.” Reynaers Aluminium koos voor een uitgebreide IP-range en vroeg om in-house monitoring. Telenet voerde de vereiste aanpassingen meteen door. “Een SLA met 99,95% beschikbaarheid en een gegarandeerde hersteltijd van 4 uur vinden we een mooi aanbod”, stelt Sascha De Cuyper. “In die tijdsspanne vallen we terug op de Corporate Fibernet-lijn. Voorlopig gebruiken we ze alleen voor testdoeleinden, maar de failovertest werkte alvast feilloos.”

 

“Automatisch ‘nee’ zeggen op voorstellen die veel bandbreedte vergen, hoeft niet meer”, aldus Sascha De Cuyper. “Thuiswerkers kunnen de filesharing probleemloos gebruiken en de peering met buitenlandse providers blijkt ook prima.” “De activiteiten van ons projectteam over meerdere landen verspreiden, is nu perfect mogelijk”, zegt Patrick Elsen. “Dat klachten uitblijven, is een goed teken en zelf hadden we de Telenet Helpdesk gelukkig nog nooit nodig.”

 

“Vandaag blijkt 200 Mbps ruimschoots voldoende, maar de vereiste investering bleek voordeliger als we onze capaciteit meteen vertienvoudigden”, vervolgt Patrick Elsen. “Temeer omdat de maandelijkse kosten nauwelijks de hoogte in gingen. Het valt bovendien moeilijk in te schatten of de capaciteit nog zal volstaan als we binnen een jaar via Lync bellen of videoconferenties voeren, maar er zijn nog uitbreidingsmogelijkheden.”

 
 
 
 

Over Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium is een toonaangevende specialist in het ontwikkelen en in de markt zetten van innovatieve en duurzame aluminiumtoepassingen. Het bedrijf biedt standaardoplossingen aan, maar ontwikkelt ook oplossingen op maat voor particuliere, commerciële en industriële projecten.

 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"