Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Hotel Manitoba

“Onze gasten willen comfort tijdens hun vakantie, en ja, een ruim televisieaanbod hoort daarbij.”

Annick De Baets

Zaakvoerster

 
 

Uitdaging

  • Een professionele tv-oplossing die snel en zonder al te grote infrastructuurwerken kan geïnstalleerd worden
  • Een ruim en kwalitatief tv-aanbod in twintig hotelkamers
 
 

Oplossingen

  • DTV Digibox, een digitale tv-oplossing met aparte settopboxen HD Digibox Pro
  • Installatie van de settopboxen en de flatscreen-tv’s door de tv-partner
 
 

Voordelen

  • Eenvoudige netwerkaansluiting via de gewone tv-kabel (coax)
  • Hoge digitale beeld- en geluidskwaliteit op alle tv-toestellen
  • Aansluitbaar via HDMI en scart voor zowel oude als nieuwe tv’s
  • Totaaloplossing met één aanspreekpunt
 
 

Hotel Manitoba investeert met digitale televisie meteen ook in klantentevredenheid

Hotel Manitoba in Blankenberge koos vorig jaar voor Digital TV for Business. De twintig kamers werden uitgerust met een nieuwe flatscreen-tv en een HD Digibox Pro. Zaakvoerster Annick De Baets noemt het een investering in klantentevredenheid.

Hotel Manitoba, gelegen aan het gelijknamige plein in Blankenberge, grossiert in charme en warmte. De statige herenwoning uit het begin van de vorige eeuw ademt nog altijd de grandeur van weleer uit. “Natuurlijk is dat een troef”, zegt Annick De Baets. “Maar we willen die charme wel combineren met modern comfort. De beslissing om te investeren in een nieuwe professionele tv-oplossing past in die filosofie.” Vorig jaar in maart ging Annick De Baets te rade bij Audiovisie Goethals uit Brugge. Ze overwoog een oplossing op basis van satelliet-tv, maar verliet die piste omwille van de vereiste extra infrastructuurwerken. “De timing was voor ons heel belangrijk”, vertelt Annick. “Ons seizoen loopt van de paasvakantie tot eind september. Ik wou het absoluut in orde hebben voor de opening van het hotel, voor het paasweekend dus. En dat is perfect gelukt.” “De meeste hotels in Vlaanderen zijn aangesloten op het kabelnetwerk”, zegt Davy Vandekerckhove van Audiovisie Goethals. “Daardoor is de DTV Digibox-formule van Telenet zonder grote aanpassingen te installeren. De coaxkabel garandeert een uitstekende en stabiele beeld- en geluidskwaliteit.”

Een kwestie van comfort

Bij de digitale televisieoplossing DTV Digibox wordt elk tv-toestel apart uitgerust met een HD Digibox Pro. Hotel Manitoba opteerde voor flatscreen-tv’s die toelaten om bepaalde instellingen, zoals de volgorde van de zenders en het maximumvolume, centraal te beheren. Audiovisie Goethals zorgde voor een snelle en zorgeloze installatie, en ook voor de opvolging. “Twee keer hebben we een probleem gehad met de signaalsterkte bij een toestel. Maar nog dezelfde dag hebben de mensen van Audiovisie Goethals dit opgelost”, getuigt Annick De Baets. “We zijn het eerste aanspreekpunt en ook de schakel tussen de klant en Telenet”, vult Davy Vandekerckhove aan. “Maar via de Business Service Desk kan de klant ook rechtstreeks bij Telenet terecht voor permanente professionele ondersteuning. Dat is een exclusieve service voor de professionele televisieklanten. Je komt altijd terecht bij iemand die zijn vak kent.”

“ De coaxkabel garandeert een uitstekende en zeer stabiele beeld- en geluidskwaliteit.”

Davy Vandekerckhove

Audiovisie Goethals Brugge

Ruim zenderaanbod

Het zenderpakket van TV for business omvat een zestigtal nationale en internationale zenders. Is zo’n ruim aanbod een troef voor een hotel? “Tevreden klanten, daar is het ons allemaal om te doen. Onze gasten willen comfort tijdens hun vakantie, en ja, een ruim zenderaanbod hoort daarbij. We hebben een trouw publiek met ook wel wat oudere mensen. Die gaan ’s avonds niet meer op stap, maar willen wel nog wat tv kijken op hun kamer. Voor onze buitenlandse klanten - we krijgen veel Duitsers, Nederlanders en Engelsen op bezoek - is het ruime internationale zenderaanbod een troef. En we mikken ook op een verjonging van ons cliënteel: gezinnen met jonge kinderen. Daar zitten we nu wel goed met al die tekenfilm- en jeugdzenders.”

Verrassende kwaliteit

Annick is aangenaam verrast door de hoge beeldkwaliteit. “Ondertussen hebben we ook thuis digitale tv laten installeren, niettegenstaande de weinige tijd om tv te kijken. De vele radiozenders die in het aanbod zitten vind ik ook een troef. Dat radioaanbod is trouwens een vereiste voor onze hotelsterren. Ook een pluspunt, zeker voor een hotel, is de programmagids op het scherm. Want onze gasten hebben meestal geen tv-gids mee.”

 

Hotel Manitoba is ook voor internet klant bij Telenet. De gasten kunnen op de benedenverdieping inloggen op het Wifi-netwerk. “We willen in de toekomst een Wifi-verbinding aanbieden in elke kamer. Maar dit authentieke gebouw stelt ons daar wel voor een probleem: de muren zijn zodanig dik dat je het met enkele versterkers niet redt. Dat zijn we dus nog aan het bekijken.”

 
 

Over Hotel Manitoba

Hotel Manitoba is een typische familiehotel in een charmante setting. De moeder van Annick de Baets startte de hotelactiviteit in 1975. In 2003 nam Annick De Baets de fakkel over. Het hotel telt twintig kamers en ligt op slechts 200 meter van de zee.