Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Esko

“Corporate Fibernet is krachtig, betrouwbaar en een kostenefficiënte oplossing voor onze behoeften.”

Peter De Neve

Director Corporate IT

 
 

Uitdaging

 • Schaalbare en kostengunstige oplossing bieden voor gecentraliseerde internettoegang op EMEA-niveau
 • Internettoegang loskoppelen van het MPLS-netwerk
 
 

Oplossingen

 • Corporate Fibernet coaxverbinding  tot 100 Mbps1/10 Mbps1
 • Professionele ondersteuning 24/7 met SLA
 • Dagelijkse externe back-up via CLIC-glasvezelverbinding
 • Telenetexpertise in dimensionering van connectiviteitsbehoeften
 
 

Voordelen

 • Kostenefficiënte oplossing die overeenstemt met technische behoeften
 • Gecentraliseerde en veilige connectiviteit
 • Vlotte toegang tot helpdesk en account
 
 

Verpakkingsspecialist Esko geeft medewerkers in het buitenland internettoegang op maat

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) krijgen 600 medewerkers van verpakkingsspecialist Esko internettoegang via de hoofdzetel in Gent. Telenet installeerde daartoe een Corporate Fibernet coaxverbinding. “De beste prijs-kwaliteit”, vindt Director Corporate IT Peter De Neve.

Verpakkingsspecialist Esko is marktleider in prepress software voor de verpakkingsindustrie en maakt sinds 2011 deel uit van de Amerikaanse beursgenoteerde groep Danaher, die recent ook kleurenmanagementspecialisten X-Rite en Pantone binnenhaalde. Via 28 IT-managed locaties krijgen de 1200 werknemers van Esko toegang tot de bedrijfsinformatie. Ze gebruiken daarvoor het MPLS bedrijfsnetwerk. Director Corporate IT Peter De Neve wilde de internettoegang van de werknemers wereldwijd organiseren via gecentraliseerde internet breakouts. Ongeveer 600 EMEA-gebruikers doen vandaag een beroep op de Telenet Corporate Fibernetconnectie om toegang te krijgen tot het internet. Telenet dimensioneerde zijn coaxaansluiting daartoe tot 100 Mbps1 download en tot 10 Mbps1 upload.

Meer flexibiliteit en schaalbaarheid via coax

“We haalden een stuk meer flexibiliteit en schaalbaarheid binnen”, onderstreept Peter De Neve. “Bovendien koppelden we de internettoegang voor het hoofdkwartier in Gent los van het MPLS-netwerk, zodat we daar niet in capaciteitsproblemen komen.” Corporate Fibernet biedt een onbeperkt internetvolume en 24/7-ondersteuning door Telenet. Die SLA is belangrijk voor Esko, maar het MPLS-netwerk vormt de fail-overoplossing voor internettoegang. “De SLA’s op ons MPL S-netwerk zijn wat comfortabeler, maar van een technisch betrouwbare en scherp geprijsde oplossing als Corporate Fibernet verwacht je echt niet meer ondersteuning dan wat Telenet waarborgt.”

Juiste dimensionering

“Corporate Fibernet bood een aantal voordelen inzake volume, capaciteit en veiligheid tegenover de bestaande Business Fibernetoplossing”, verduidelijkt De Neve. “We schakelden over, omdat we schaalbare capaciteit nodig hadden. De Corporate Fibernet-verbinding is krachtig en betrouwbaar en ze is de meest kostenefficiënte oplossing voor onze behoeften in EMEA. De juiste dimensionering van de connectiviteit is overigens een van de sterke punten van Telenet.” Dat bleek ook toen Esko zijn datacenter in een disaster recovery model wou back-uppen naar een extern managed services datacenter. De supersnelle Corporate LAN InterConnect (CLIC)- oplossing die Telenet installeerde beantwoordde precies aan de technische behoeften van Esko. “De prijszetting en de technische compliance bleken ook hier de beste.” Peter De Neve: “Onze MPLS-cloud verbindt alle Esko-vestigingen onderling met elkaar en met het hoofdkwartier in Gent. Met de Corporate Fibernet coaxverbinding en onze CLICglasvezelverbinding voor de dagelijkse backup van onze data naar het extern datacenter beschikken we over de juiste architectuur inzake connectiviteit. Bovendien voelen we ons goed bij de ondersteuning en begeleiding van Telenet. Dergelijke vlotte toegang tot de expertise van het team vind je niet vaak bij anderen in de markt.”

 
 
 
 

Over Esko

 • 9 op de 10 brands maken hun verpakking met Esko-tools.
 • 88% van alle verpakkingen wereldwijd wordt gemaakt met een Esko-workflow software.
 • 90% van de platen voor verpakkingsdruk worden belicht op flexoplaatbelichters van Esko.
 
 

1De vermelde internetsnelheden zijn theoretische maximumsnelheden. De werkelijke internetsnelheid kan beïnvloed worden door verkeer op het internet en andere technische factoren (zoals wifi, interne bekabeling, processor,…). telenet.be/business/internetsnelheid