Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

AZ Herentals

“ Het is geen toeval dat bijna alle KWS-ziekenhuizen met Telenet werken.”

Tony Ven

ICT-manager

 
 

Een van de belangrijkste uitdagingen voor ziekenhuizen is vandaag de implementatie van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Bij AZ Herentals (AZH) werkt men hiervoor met de software van het klinisch werkstation (KWS) van UZ Leuven. Voor de hardware en het dataverkeer vond Diensthoofd ICT Tony Ven in Telenet een betrouwbare partner.

Vroeger zat alle patiënteninformatie lokaal verspreid. Onder impuls van de overheid evolueren we nu naar een toegankelijk EPD dat de patiënt overal volgt. “Een goede zaak”, vindt Tony Ven, Diensthoofd ICT van AZH. “Als je tijdens een weekendje aan zee naar Spoed moet, is het een enorm voordeel dat men daar toegang heeft tot je medisch dossier. Daar is goede software voor nodig. Maar ook een betrouwbaar en performant netwerk.”

Performant netwerk voor klinisch werkstation


De keuze voor KWS van UZ Leuven hield de artsen, directie en raad van bestuur van AZH een jaar bezig. Ook voor de selectie van hun netwerkpartner gingen ze niet over één nacht ijs. Tony Ven: “We namen verschillende partners onder de loep. Maar niet iedereen kon ons de vereiste performantie en redundantie bieden. Telenet wel.”

2 gescheiden verbindingen met UZ Leuven

Tony: “Telenet stelde ons een volledig redundante E-line glasvezelverbinding voor. We beschikken zo over twee volledig gescheiden verbindingen van Herentals tot Leuven. Speciaal voor ons gelegd en hier op 2 verschillende plaatsen binnengebracht. Alle apparatuur is ook ontdubbeld.”

Afspraak is afspraak


Op 3 januari 2016 was Tony Ven een gelukkige ICT’er. “Ons KWS-verhaal kon starten op de datum die we voorzien hadden. Op een half jaar hebben we al onze administratieve processen – onder meer het beheer van 150.000 afspraken en 20.000 opnames per jaar – geïntegreerd. De vlekkeloze opvolging door Telenet was daarin cruciaal. Alle beloften op vlak van performantie en redundantie werden ingelost. Bovendien zit de verhouding tussen prijs, betrouwbaarheid en snelheid heel goed. Het is geen toeval dat bijna alle KWS-ziekenhuizen met Telenet werken.”

Klaar voor de toekomst

De continuïteit, stabiliteit en snelheid van dataverbindingen zijn belangrijk voor een modern ziekenhuis. “Ze zullen dat in de toekomst nog meer worden”, voorspelt Tony Ven. “Telenet denkt op dat vlak mee vooruit. Er werden hier 12 vezels binnengebracht. Initieel gebruikten we er daar maar 1 van. Enkel die werd gefactureerd. Nu gebruiken we al 2 van die vezels. Als wij morgen onze patiënten op hun kamer digitale tv aanbieden, weet ik dat er niet meteen graafwerken nodig zijn.”

Kennis van de zorgsector

“Datacommunicatie verzekeren in de zorgsector is vandaag een hele uitdaging”, vat Tony samen. “Je voelt dat Telenet dat als geen ander in de vingers heeft. Dat heeft niet alleen met bits en bytes te maken. De mentaliteit zit ook goed. Onze contactpersonen schatten alles goed in. En ze zorgen goed voor ons. En zo kunnen wij goed voor onze patiënten zorgen.”

“Ik krijg regelmatig complimenten van mensen die hier sneller surfen dan thuis.”

Tony Ven , ICT-manager

 

 
 
 
 

Over AZ Herentals

AZ St.-Elisabeth Herentals (AZH) is een algemeen ziekenhuis met een belangrijke specialisatie in orthopedie en sportgeneeskunde. Het is een middelgroot hospitaal met 243 bedden. Een 800-tal medewerkers – waarvan 130 artsen – maken dag na dag het AZH-motto waar: “Wij staan borg voor kwaliteit en zorg!”