Webmail

Waarom cloudopslag de way to go is

18 juli 2023 - 7

Staan jouw bedrijfsgegevens nog op een server? Voelt dat veilig? Ja? Think again! Het bewaren van data op eigen servers is namelijk niet zo veilig als je denkt. De overstap naar een virtuele server, zoals de cloud, is verstandig om verschillende redenen.

 

Veiliger dan eigen systemen 

Gegevens gestolen, sites gehackt, … En jij die denkt dat jij alles veilig op je eigen server hebt staan? Helaas. Die worden nog makkelijker gekraakt dan virtuele. Cloudbedrijven zorgen namelijk voor de best mogelijke beveiliging met virusscanners, firewalls en andere maatregelen.

Online en continue back-up

Verlies nooit meer bestanden na een computercrash, brand- of waterschade omdat alles digitaal terug te vinden is.

Flexibele opslagruimte 

Een van de moeilijkste keuzes bij het aankopen van een eigen server, is het bepalen van de opslagruimte. Daar heb je met een virtuele server alvast geen last van. In de cloud gebruik je net zo veel (of weinig) ruimte als je nodig hebt. Je cloudopslag groeit namelijk gewoon met je mee zonder dat je nieuwe servers moet aankopen en installeren. 

Remote werken, ook met eigen toestellen

We leven in mobiele tijden. Bewaar jij je bedrijfsgegevens in de cloud? Dan werk je gewoon via het internet. Waar dan ook ter wereld.

Samenwerken aan één document

Gedaan met bijlagen mailen, verschillende versies vergelijken. De meest recente versie is altijd voor iedereen centraal beschikbaar in de cloud.

Goedkoper dan eigen servers

Eigen servers zijn niet alleen duur in aankoop, ze kosten ook wat in onderhoud en back-up. Met cloud storage wordt dat voor een vast bedrag per maand voor je geregeld.

Automatische backups

Geen zorgen omdat de back-ups volledig automatisch lopen. Dus ook geen geknoei meer met externe harde schijven, dvd’s of usb-sticks.

Altijd de nieuwste software

Dankzij een gehoste oplossing geniet je altijd van de recentste software zonder bijkomende kosten, bijvoorbeeld via Microsoft 365 waarin Office 365-diensten en -services zijn inbegrepen. 

Cloud-programma’s aan elkaar koppelen

Losse software was vroeger nauwelijks gelinkt. Nu draaien heel wat programma’s in de cloud en zijn ze gemakkelijk aan elkaar te koppelen. Zeker wanneer jouw gegevens al in de wolken draaien. 

Bespaar je fileleed 

Thuiswerken. Tegenwoordig de norm. En makkelijker dan ooit. Zelfs wanneer je je werklaptop, USB-stick of harde schijf op kantoor hebt liggen, kan je nog steeds thuis aan de slag. Alles staat namelijk in de cloud, waar jij altijd bij kan.

Let’s go! 

Zin om meteen werk te maken van je cloudopslag? Met het Microsoft 365-pakket heb jij al je bestanden alvast veilig in de cloud!