Webmail

Doccle: Deel makkelijk je facturen met je boekhouder

11 december 2022 - 8

Is administratie niet je favoriete bezigheid? Dat begrijpen we. Gelukkig is er een handig hulpmiddel: Doccle. Met Doccle wordt je administratie een stuk eenvoudiger. Zo kan je voortaan je documenten automatisch delen met je boekhouder. Dan hoef je niet op het eind van ieder kwartaal op zoek naar je facturen en je haasten om ze bij je boekhouder te krijgen. Minder stress, minder gedoe. En vooral: zo hou je meer tijd over voor de leuke kanten van ondernemen. 

 

Veel zelfstandigen leiden aan uitstelleritis als het op hun administratie aankomt. Daardoor moeten ze vaak aan het eind van het kwartaal nog snel facturen bij elkaar sprokkelen en zich vervolgens haasten om alles tijdig bij de boekhouder te krijgen.  
 
Gelukkig maakt Doccle het je makkelijker. Want met Doccle worden je documenten automatisch naar je boekhouder gestuurd, zodat jij dat niet meer handmatig hoeft te doen. Wil je daar meer over weten? Lees dan vooral verder.

Wat is Doccle?

Voor wie Doccle niet kent, beginnen we even bij het begin! Doccle is een eenvoudig en veilig digitaal administratieplatform, het grootste van België. Je kan er op één plaats je documenten ontvangen, delen, ondertekenen, betalen en bewaren. Je hele papierhandel belandt in één archief. Kortom: Doccle vereenvoudigt je administratie. Meer dan 2.2 miljoen Belgen ontvangen, beheren en bewaren nu al meer dan 125 miljoen documenten per jaar op Doccle.

Wat zijn de voordelen van Doccle?

Doccle heeft een heleboel voordelen.

We zetten ze even voor je op een rij:

 

 • Je organiseert je administratie op één centrale plek.
 • Je betaalt snel en eenvoudig facturen: via je computer, tablet of smartphone. Betaald? Dan verdwijnt het document uit je startpagina en gaat het automatisch naar je archief.  
 • Je krijgt een automatische melding bij elk nieuw document. Zo mis je niets. 
 • Je documenten zitten overzichtelijk verzameld in één gratis digitaal archief.
 • Je kan zelf tot 1.000 persoonlijke documenten uploaden: zoals een huurovereenkomst, diploma of contract.
 • Ook je digitale overheidsdocumenten via de eBox kan je in Doccle archiveren.
 • Overschrijvingen kan je mobiel scannen en betalen via de Doccle-app. 
 • Zelfs de administratie van verschillende personen (zoals je gezinsleden) kan je op één plek ontvangen.
 • Je deelt je documenten heel makkelijk met je boekhouder.  

Hoe documenten delen met je boekhouder in Doccle?  

Voor ondernemers heeft Doccle een extra handige troef: je kan alle gewenste facturen rechtstreeks naar je boekhouder sturen zonder dat jij daaraan moet denken. Hoe werkt dat? Heel simpel: met de functie ‘Delen met boekhouder’ in de Doccle-app vul je éénmalig de gegevens van je onderneming in, geef je je boekhouder of boekhoudtool in en vink je de verbindingen aan die je wilt delen via de Doccle-app.  
 
Heb je de verbinding met je boekhouder gemaakt? Dan worden voortaan alle nieuwe documenten van de geselecteerde bedrijven automatisch daar bezorgd. Jij hoeft documenten dus niet langer handmatig door te sturen en je boekhouder kan de administratie beter opvolgen. Win-win!

Documenten delen in 5 stappen:

 1. Open je Doccle-app.
 2. Klik op “Verbindingen”.
 3. Klik op het blauwe plus-symbool rechts beneden.
 4. Kies “Verbind boekhouder”. 
 5. Geef de gegevens van je eigen onderneming en je boekhouder in en selecteer de verbindingen die je wil delen.

Wie kan Doccle gebruiken?

Doccle is er voor iedereen die nood heeft aan een laagdrempelige, maar superveilige omgeving waar je in een oogwenk alle verrichtingen kan doen die komen kijken bij administratie: uitwisselen van data met leveranciers, online bestellen, betalen, opvolgen of annuleren van transacties. Om gebruik te maken van Doccle, volstaat het om een account aan te maken en de bedrijven waarvan je facturen en documenten ontvangt toe te voegen. 

Koppel zoveel mogelijk bedrijven aan je Doccle-account, want hoe meer documenten je via Doccle ontvangt, hoe handiger het wordt. En vervolgens kan je verbinding maken met je boekhouder. Handig hé? 

Wil jij je administratie makkelijker maken?