Anders Werken door de ogen van CEO Lieven Vanlommel en CIO Stefaan Hermans

03 januari 2021 - 2 min

De grootste uitdaging ooit. Dat was en is corona voor heel wat bedrijven. Ook voor de restaurantketen Foodmaker en Carglass, de specialist in autoruiten. Twee succesvolle professionals CEO en oprichter Lieven Vanlommel en CIO Stefaan Hermans ontmoeten elkaar voor de eerste keer en delen hun ietwat andere visie over de rol van digitalisering het afgelopen ‘raar jaar’. En ze werpen meteen graag een blik op de toekomst.

Hoe veranderden zij hun onderneming in een jaar dat ons allemaal dwong om anders en vooral meer digitaal te werken, denken en leven? Hoe hard sloeg corona toe in hun bedrijf? Voor welke digitale oplossingen kozen ze? Hoe anders werken zij en hun team vandaag?

 

Digitale dinosaurus wordt online speler

“We waren eigenlijk een digitale dinosaurus”, zegt Lieven. “Onze restaurantketen was volledig offline.”

 

“Daarentegen, nu 10 maanden later hebben we 6 nieuwe websites en inspireren we mensen om gezonder te leven via onze app. Online draaien we al 20% van onze business, ofwel bijna evenveel als 3 grote restaurants.”

 

“Het leed dat corona veroorzaakt, vind ik erg. Maar het is een gamechanger voor onze business… en bracht een heel leuke ondernemersspirit in ons bedrijf.”

We waren eigenlijk een digitale dinosaurus

Lieven Vanlommel

CEO van Foodmaker

Lees het uitgebreide interview met Lieven Vanlommel, CEO van Foodmaker.

Digitale versnelling mét familiegevoel

Ook Stefaan van Carglass ziet de positieve gevolgen van tsunami genaamd corona. “Midden maart hebben we op de emergency-knop gedrukt”, herinnert Stefaan zich nog levendig.

 

“Thuiswerken bestond al binnen ons bedrijf, maar we hebben een digitale versnelling doorgevoerd voor iedereen binnen ons project rond 3 B’s: bricks, bites en behaviour. We gaven versneld iedereen de middelen zoals laptops, pasten de infrastructuur aan en besteedden heel veel aandacht aan security. We deden inspanningen om het interne, warme Carglass-familiegevoel te behouden.”

We deden inspanningen om het interne, warme Carglass-familiegevoel te behouden.

Stefaan Hermans

CIO van Carglass

Lees het uitgebreide interview met Stefaan Hermans, CIO van Carglass.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet