GRUUN: planten aan huis, dankzij een efficiënte webshop!

31 juli 2020 - 4 min

“Het opzetten van een webshop, met de snelle en betrouwbare internetverbinding van Telenet: dat zorgde ervoor dat GRUUN tijdens de lockdown zijn activiteiten kon verderzetten. Klanten kiezen en bestellen sindsdien de planten online. En ik lever een stukje geluk gewoon aan huis!”

GRUUN is een plek gewijd aan interieurplanten én het genot van een goede koffie, met passie opgestart door Lore Tiebout in hartje Brussel. Door COVID-19 wordt deze jonge onderneemster gedwongen haar zaak te heruitvinden. Dus start ze met de verkoop en het thuisbezorgen van planten, dankzij een efficiënte webshop. En het werkt! Haar klanten zijn dolblij nu ze zelfs in deze moeilijke tijd een stukje geluk aan huis geleverd krijgen.

 

Lore Tiebout behaalde een master in Agogische Wetenschappen aan de VUB, maar planten zijn al haar passie sinds haar jeugd. Na vijf jaar als manager van verschillende artiesten, besluit ze deze job op te geven en voluit voor haar passie te kiezen. Naast planten is dat ook ‘koffie’. Dus verkoopt ze in haar nieuwe zaak niet alleen (kamer)planten. Ze laat haar klanten ook proeven van de fijnste koffiespecialiteiten

GRUUN, een zaak die zijn naam eer aan doet

Na enkele maanden van opleiding, opent GRUUN zijn deuren op het Oud Korenhuisplein in de Sint-Jacobswijk in Brussel. GRUUN - gewoon ‘groen’ in het Brussels - is een plek gewijd aan de natuur, met een unieke selectie van planten en accessoires. De zaak serveert ook de fijnste koffies van de Belgische koffiebranderij MOK, die je binnen of buiten op het terras kan proeven. “Het is een veeleisende job, maar ik had nooit gedacht dat het me zoveel voldoening zou geven,” vertelt Lore, trots op haar kleine zaak.

Een webshop vanwege COVID-19

In maart 2020 sloot het coronavirus de deuren van GRUUN, net zoals die van alle niet-essentiële handelszaken. Toch wou Lore haar klanten het pure geluk van een stukje natuur in huis niet ontnemen. In april vond ze zichzelf opnieuw uit en zette ze een webshop op. In één weekend. GRUUN biedt nu een mooie collectie kamerplanten, maar ook planten voor op het balkon of in een kleine stadstuin. Lore levert zelf de planten aan huis bij haar klanten, met haar bestelwagen. “In deze moeilijke periode breng ik mijn klanten graag een stukje geluk: want planten doen mensen goed! Het was ook leuk om te ontdekken waar mensen wonen, en om deze ervaring met hen te delen. Ik heb echt geweldige mensen ontmoet!”

Het opzetten van een webshop was nodig zodat GRUUN deze coronaperiode zou kunnen overleven. Mijn zaak krijgt nu meer visibiliteit. En de webshop is ook een meerwaarde voor klanten die er allerlei info vinden. Ze kunnen thuis rustig hun keuze maken.

Lore Tiebout

Founder GRUUN

Meer visibiliteit door sociale media

GRUUN is ook aanwezig op sociale media. “Dat is essentieel voor de visibiliteit van de winkel. Ik moet verbonden blijven met mijn klanten, en zichtbaar zijn. Tijdens de lockdown kon je nog in de etalage kijken, maar er waren heel weinig voorbijgangers in het centrum. Ik postte regelmatig berichten en foto’s op Instagram en Facebook. Deze visibiliteit op sociale media zorgde voor mond-aan-mondreclame en de zaak kreeg stilaan een online reputatie. Tot zelfs de zender VTM een programma wijdde aan GRUUN, nadat ze mijn posts op sociale media hadden gezien tijdens de lockdown.”

Snel en efficiënt internet, essentieel voor je zaak

Zowel voor de webshop als voor de fysieke winkel GRUUN, is een snelle en krachtige internetverbinding echt onmisbaar. “De webshop is gekoppeld aan de winkelvoorraad. Zodra ik mijn bestellingen ontvang, moet ik snel de nieuwe producten toevoegen met foto’s en beschrijvingen. En de webshop biedt ook enkele veilige online betalingsmogelijkheden. Ook in de fysieke winkel is internet is net zo belangrijk: voor mijn kassasysteem en de betalingen met kaart. Maar ook voor de wifi, die ik gratis aanbied aan klanten. Deze historische wijk van Brussel verwelkomt veel toeristen: goede wifi is hier echt een must.”

 

Benieuwd welke meerwaarde Telenet Business voor uw zaak in Brussel kan hebben? Ontdek het  hier

 

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet