GOPA kiest voor supersnel en betrouwbaar internet mét back-up

10 november 2020 - 4 min

Elke minuut dat je zonder internet zit, riskeer je als ondernemer minder omzet te genereren en (potentiële) klanten te verliezen. En je medewerkers kunnen hun taken niet voltooien. Tenzij je net zoals GOPA voor Corporate Fibernet kiest. Dat is supersnel en betrouwbaar internet mét een back-upsysteem.

“We hebben twee vestigingen: de showroom van GOPA Keukens, Interieur en Haarden is gevestigd in Dilsen-Lanklaar, het atelier en de burelen bevinden zich in Maaseik”, zegt zaakvoerster Sarah Goossens. “Op de twee sites werkten we met twee verschillende internetproviders. Om meer uniformiteit en een hogere snelheid te krijgen, hebben we de twee providers uitvoerig vergeleken. Uiteindelijk kozen we voor Telenet Business.”

Back-up via 4G

“Sarah nodigde me uit voor een gesprek”, zegt Dominic Magel, senior accountmanager bij Telenet Business. “Ik luisterde eerst naar de noden en stelde daarna Corporate Fibernet met back-up voor. Dat is een razendsnelle, stabiele internetverbinding voor bedrijfskritische toepassingen. We voorzien immers een speciale router met 4G-back-upsysteem. Concreet betekent dit dat er altijd een internetverbinding is. Zelfs als de coaxkabel een storing geeft of het bakje aan de straatkant omvergereden wordt. De kwaliteit van Corporate Fibernet is onberispelijk. Er is zelfs een gegarandeerde bandbreedte tot 5 Mbps. In het pakket zit eveneens een servicegarantie (SLA) met 24/7 support. Dat wil zeggen dat we bij een eventuele uitval meteen op de hoogte gebracht worden en het probleem meteen kunnen oplossen, soms zelfs zonder dat de klant er iets van merkt. Is er toch een technieker ter plaatse nodig? Dan zorgen we dat de herstelling binnen de acht uren uitgevoerd is.”

Omdat we de juiste kabel niet in het bedrijfspand hadden liggen, regelde Dominic – zonder meerprijs – om de nodige kabel te trekken. Die ontzorging vind ik belangrijk.

Sarah Goossens

zaakvoerster GOPA

Eén aanspreekpunt

Sarah Goossens had meteen een goed gevoel bij de aanpak van Domnic. “Hij legde alles heel helder en duidelijk uit. Hij begreep onze noden en stelde een pakket voor dat goed geprijsd was. Omdat we de juiste kabel niet in het bedrijfspand hadden liggen, regelde Dominic – zonder meerprijs – ook de afspraak met Fluvius om de nodige kabel te trekken. Die ontzorging vind ik belangrijk. Ook over de opvolging heb ik helemaal geen opmerkingen. Ik kreeg snel een overzichtelijk antwoord op al mijn vragen. Ondanks de coronacrisis was de doorlooptijd van het eerste gesprek tot de installatie zelfs behoorlijk kort. Voorlopig ben ik – samen met alle medewerkers – dus vol lof over deze samenwerking.”

Met Corporate Fibernet krijg je een servicegarantie (SLA) met 24/7 support. Is er een technieker ter plaatse nodig? Dan zorgen we dat de herstelling binnen de acht uren uitgevoerd is.

Dominic Magel

Accountmanager bij Telenet Business

Ook mobiele switch

Omdat er heel wat medewerkers geen goed bereik hadden via hun mobiele telefoonverbinding, vroeg Sarah Goossens ook een offerte aan om op dat vlak te switchen. “Er zit erg veel beton in ons nieuwbouwpand waardoor het bereik op bepaalde plekken bij onze vorige provider echt ondermaats was. Dominic plande een vrijblijvende test in. Uit die meting bleek dat we via Telenet Business betere resultaten zouden verkrijgen”, gaat Sarah Goossens verder. “Niet veel later zijn we dus allemaal overgeschakeld op simkaartjes van Telenet Business. Die switch verliep eveneens erg vlot. Ik heb nog geen enkele collega horen klagen. Op financieel vlak is er trouwens geen groot verschil. Het aanbod van de verschillende providers is zo uitgebreid dat je op den duur het bos niet meer door de bomen ziet. Maar daarover moeten wij ons voorlopig geen zorgen meer maken.”

In ons pand was het bereik ondermaats. Dominic plande een vrijblijvende test in. Uit die meting bleek dat we via Telenet Business betere resultaten zouden verkrijgen. Niet veel later zijn we overgeschakeld op mobiel van Telenet Business. 

Sarah Goossens

zaakvoerster GOPA

Corporate Fibernet ook voor jouw bedrijf?

Over GOPA

Al 50 jaar lang is GOPA Keukens een gevestigde waarde op vlak van de meest uiteenlopende keukens. Er is geen enkele andere fabrikant in Limburg die een vergelijkbare specialist is in keukens, badkamermeubels, dressingkasten en interieurkasten. Ons stokpaardje? Eigen kwalitatieve keukenontwerpen die we volledig naar jouw wensen en tot op de millimeter afwerken.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet