Uw actieplan tegen cyberaanvallen in 5 stappen

11 maart 2020 - 1 min

In dit interview met onze experten Stefaan Wuytack en Willem Janssens las u al dat proactief een plan opstellen ontzettend belangrijk is. Hebt u al een actieplan tegen cybercriminelen? Dubbelcheck het of schrijf een nieuw plan aan de hand van deze 5 stappen.

Stap 1. Identificeer uw risico’s

Lijst de risico’s op in een cyber attack response plan. Noteer daarin welke partijen toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk, bijvoorbeeld: de boekhouder, softwareleveranciers, medewerkers, ...

Maak een overzicht van wie welke rol heeft bij een incident.

Stap 2. Bescherm de infrastructuur

Verhoog de beveiliging van uw infrastructuur met de nieuwste end-to-end-oplossingen. Werk tegelijk aan het bewustzijn bij medewerkers en partners.

Stap 3. Detecteer aanvallen

Het is een kwestie van tijd tot een cyberaanval lukt. Enkel wie steeds weet wat er gebeurt binnen de organisatie en in de cloud, merkt aanvallen op. Zoek een oplossing die een onderscheid kan maken tussen wat echt een risico is en wat niet.

Stap 4. Reageer planmatig

Reageer meteen volgens uw cyber attack response plan. Volg de afspraken die u met medewerkers, derde partijen en uw securitypartner hebt gemaakt.

Stap 5. Herstel beschadigde systemen

Eenmaal de aanval gestopt, wacht u een langzame heropstart. Herstel de beschadigde systemen vanaf de back-up die in elke goede oplossing is inbegrepen.

Wilt u hulp om uw plan op te stellen?

Onze experten begeleiden u graag om een actieplan op te stellen en om uw vragen over cybersecurity te beantwoorden. Is uw onderneming bijvoorbeeld goed beveiligd? Welke risico’s loopt u?

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet