Webmail

Altijd beschermd met een firewall in de private cloud

15 juni 2020 - 3 min

De perfecte firewall vandaag is dat zeker niet meer over drie jaar. Hoe weet u dat u altijd de juiste bandbreedte en functionaliteiten hebt en ook niet te veel betaalt voor ongebruikte capaciteit? Wat zijn de voordelen van een firewall in een cloud? En waar vindt u de performante software én experts die u begeleiden bij die keuze?

Upgrade uw firewall

De markt van de firewalls is een mature markt. Dat betekent dat alle bedrijven een firewall hebben. Maar of daarmee alles gezegd is? Neen. Dat u een firewall hebt, betekent helaas niet dat u (voldoende) beschermd bent.

 

Uw firewall heeft wellicht onvoldoende capaciteit om bepaalde functies te activeren. Wist u dat bijna 90% van alle HTTP-verkeer in 2020 geëncrypteerd is (HTTPS)? Al dat verkeer vergt veel verwerkingskracht van de firewall. Daarom is deze functie bij veel bedrijven niet geactiveerd maar lopen ze daardoor wel het risico dat een aantal bedreigingen ongedetecteerd door hun perimeter gaan.

Een firewall die mee evolueert

Hoe plant en budgetteert u als bedrijf de aankoop van een firewall? Want hoe weet u welke firewall u over 3 of 5 jaar nodig hebt? Uw bedrijf is tegen dan misschien een pak groter, en u werkt waarschijnlijk nog flexibeler dan vandaag. Bovendien staat de technologie niet stil en zijn er tegen die tijd nog meer én betere beveiligingsfuncties beschikbaar én nodig.

 

“Daarom verandert Telenet Business net de firewallmarkt met een managed firewall service op de private cloud van Telenet.” Dat zegt Stefaan Wuytack, Senior Product Manager Cybersecurity bij Telenet Business.“ Zo maken we cybersecurity eenvoudig, transparant, voorspelbaar en heel schaalbaar.”

 

Omdat u de firewall als een service gebruikt, is hij op maat van uw bedrijf. Heeft uw organisatie later meer of minder beveiliging nodig, dan kiest u, héél flexibel, meer of minder te beveiligen bandbreedte.

Cybersecurity wordt nog complexer. Medewerkers werken ook vaker thuis. Als netwerkspecialist bestuderen wij alle trends en kunnen we de laatste beveiligingsoplossingen aanbieden. Onze klanten werken altijd en overal veilig.

Stefaan Wuytack

Sr Product Manager Cybersecurity Telenet Business

Lokale topexperts

U kan vertrouwen op een lokale speler die gebruiksvriendelijke en performante firewalls in de private cloud van Telenet aanbiedt. Onze experts werken lokaal, vanuit België. Ze zijn dus makkelijk bereikbaar, spreken uw taal en halen altijd het onderste uit de kan.

Eén firewall waar die thuishoort

Net omdat het een mature markt is, hebben heel wat bedrijven nog een ‘fysieke’ firewall op hun site. Een heuse investering en meestal met een overbodige capaciteit bij de aankoop, maar die na enige tijd juist te beperkt is. Bovendien moet u de software updaten. En … erger nog: wat als dat toestel het begeeft?

 

“Bij Telenet is de firewall geïmplementeerd in het hart van het netwerk”, legt Stefaan uit, “in onze eigen Telenet-cloud, een firewall as a service (FWaaS). Daarmee profiteert de klant van de extra beveiliging van het Telenet-netwerk zelf. Dat we bovendien als internetprovider ons eigen kabelnetwerk beheren, maakt ons uniek. Dat betekent ook: geen vertraging op het systeem. Geen overbodige luxe nu we meer en meer versleutelde data uitwisselen.”

Altijd beschermd

De firewall is geïnstalleerd in de private cloud van Telenet. Daardoor werkt die dus niet alleen sneller, maar is de firewall ook altijd up-to-date omdat Telenet hem beheert en updatet, zonder gevolgen voor de klant. Telenet Business monitort 24/7.

 

“Cybersecurity wordt nog complexer”, zegt Stefaan. “Mensen werken ook vaker thuis. Kijk naar de pandemiecrisis. Thuiswerkers worden geviseerd door phishingcampagnes. Als bedrijf moet u mee zijn en uw medewerkers de mogelijkheid geven om op een veilige manier vanop afstand te kunnen werken. Als netwerkspecialist bestuderen wij alle trends en kunnen we de laatste beveiligingsoplossingen aanbieden. Onze klanten werken altijd en overal veilig.”

 

Wilt u graag meer weten over cybersecurity? Onze experts begeleiden u graag.

Inspiratie

Hoe maak je van digitale transformatie een succes?
Bedrijven zetten technologie in voor strategische en organisatorische verandering. Hoe doe je dit succesvol? Je vindt de onmisbare elementen in deze minigids.
Telecom en IT vormen de spil in productiebedrijf Typhoon
Ontdek hoe Typhoons productieprocessen transformeren dankzij de IT- en telecomdiensten van Telenet Business en Just Connect.
UC&C brengt alle communicatietools samen
De klant van vandaag is veeleisend en wil op elk moment van de dag contact kunnen opnemen.