Webmail

Waarom je website afstemmen op smartphones? 

Woman is doing online purchases. Girl is doing shopping using phone and credit card at home.
15 juni 2022 - 5 min

Wist je dat 38% van alle internetverkeer vandaag via smartphones verloopt? 53% van alle Vlamingen beschouwt hun smartphone zelfs als belangrijker dan hun computer of tablet. We moeten er dus geen tekeningetje bij maken: het is vitaal dat de website van je zaak ook schittert op het kleine scherm.

 

Mobiel betekent business

Niet alleen webshops hebben voordeel bij een aangepaste site voor smartphones. Ook als je diensten aanbiedt, doe je voordeel. Denk maar aan een vastgoedmakelaar. De klant scrolt door het lijstje met woningen, tikt het adres aan en laat zich meteen leiden naar de juiste plek, telefoon in de hand. Of denk aan een restaurant, waar je vanuit de site met één klik kan bellen om te reserveren. Maar ook als loodgieter, kinesist of kapper heb je baat bij een mobielvriendelijke site. Het is gewoon de norm vandaag.

5 redenen waarom je site mobielvriendelijk moet zijn

Er zijn heel wat redenen om te zorgen dat je website goed presenteert op kleine schermen. Laten we de voornaamste argumenten even op een rijtje zetten.

 

 1. Google geeft de voorkeur aan mobielvriendelijke sites
  De zoekmotor beschouwt het als teken van kwaliteit en betrouwbaarheid. Je bent dus sneller te vinden door meer mensen.
 2. Smartphones zijn alomtegenwoordig
  En je moet daar zijn waar je klanten zijn, weet elke ondernemer. Ook op de digitale marktplaats.
 3. Het is een teken van professionalisme
  Of je nu mikt op een zakelijk publiek of op gewone consumenten, als ondernemer moet je bij de tijd zijn. Je reputatie hangt ervan af.
 4. Het is wat mensen verwachten
  Als je website slecht leesbaar en moeilijk te navigeren is, haken potentiële klanten meteen af. Mobiel is nu gewoon de standaard geworden.
 5. Mobielvriendelijk is klantvriendelijk
  Een vlot toegankelijke website zegt veel over je zaak en de manier waarop je omgaat met je klanten. De digitale wereld is hoe langer hoe meer deel van het echte leven.

Mobielvriendelijk, wat betekent dat?

Webdesigners spreken van ‘mobile first’: je ontwerpt eerst de versie voor kleine schermen, dan pas voor de grotere. Dat betekent korte teksten, geen schermvullende beelden en een lay-out die zich automatisch aanpast aan ieder formaat. Je website moet snel laden en je moet er vlot doorheen kunnen scrollen. De belangrijkste informatie moet bovenaan staan en je moet als bezoeker direct tot actie kunnen overgaan. Voldoet jouw site aan die normen?

Een mobielvriendelijke site, wat mag dat kosten?

Een mobielvriendelijke site ontwerpen is tegenwoordig standaard, zonder meerkost. Wil je toch graag je oude website behouden, qua functionaliteiten en uitzicht? Dat kan zeker, maar hij moet dan worden overgezet naar een ander, flexibeler systeem. Een kleine investering, maar dan zit je meteen voor jaren goed. Benieuwd wat dat kost? 

Nog meer inspiratie

Artikel

Welk online betaalsysteem heb jij nodig voor je webshop?
Een gebruiksvriendelijke webshop biedt meer dan één online betaalsysteem aan, zoals Payconiq en Paypal. Dat werkt drempelverlagend … en verhoogt je conversie.

Artikel

Wat is een SSL-certificaat en waarom heb ik dat nodig?
Een SSL-certificaat vertelt meer over de beveiliging van de communicatie tussen je website en je bezoekers. Hoe beter het certificaat, hoe veiliger.

Artikel

Wat is e-commerce en voor wie is het interessant?
E-commerce is de verzamelnaam voor online zakendoen. De meest gekende vorm is een webshop. Daarmee kan je je doelpubliek uitbreiden en je verkoop boosten.

Artikel

Betalen met gsm: interessante oplossingen voor je zaak
Steeds meer klanten verwachten dat ze veilig mobiel kunnen betalen. Maar welke oplossingen zijn er voor betalen met gsm? En wat moet jij als zaakvoerder doen?

Artikel

Een gebruiksvriendelijke website: cruciaal voor je zaak
Een gebruiksvriendelijke website betekent een groot verschil voor je conversie en je verkoopcijfers. Je keuzemenu, effectiviteit en laadtijd spelen een grote rol.

Artikel

Je webshop promoten: hoe doe je dat?
Je webshop promoten lijkt soms een onbegonnen zaak: er zijn zoveel mogelijkheden en alles lijkt geld te kosten. Maar met een slimme aanpak hou je het goedkoop.

Artikel

Zoek de 5 fouten in je website
Je website levert niet de verwachte resultaten op? Dan mis je misschien net die noodzakelijke details voor een efficiënte website. Check 5 veelgemaakte fouten en los ze meteen op!

Artikel

5 vuistregels om uw bedrijf online op de kaart te zetten
Hoe online klanten werven in een snel veranderende digitale wereld? Investeert u liefst in een eigen website, gelooft u meer in een Facebook-pagina of mikt u voluit op sociale media?

Artikel

Een eigen website. En wel hierom!
Wat heb je nodig om een eigen website te maken? Hoe zit dat met domeinnamen en hosting? We helpen je op weg!

Artikel

Wifi maakt je zaak zichtbaarder
Gratis wifi voor je bezoekers? Da’s goeie reclame voor je onderneming. En dat mag je gerust letterlijk nemen.

Artikel

Hoe meer klanten winnen met een actiegerichte website?
Nu hebt u misschien een mooie website. Maar levert deze ook leads, prospecten en klanten op? Leer hoe een actiegerichte site meer verkoop oplevert.

Artikel

6 sites met gratis foto's voor uw blog of website
U kunt legaal toffe beelden downloaden? En toch gratis. Test deze 6 sites met gratis afbeeldingen.

Artikel

Ottercider
België is allesbehalve een ciderland, maar daar brengen Toon en Laura van Ottercider binnenkort verandering in. 7 jaar geleden zetten ze al een eerste appelazijn op tafel. Maar vandaag pronkt hun appelcider op de kaart van Vlaamse topchefs. Het resultaat van pure passie en zin voor ondernemen.

Artikel

Eindelijk orde in uw contactenlijst
Online shoppen. We love it! En we verwachten stiekem ook van alle bedrijven dat ze aan e-commerce doen. Is het nuttig voor jouw bedrijf om producten of diensten via internet te verkopen? En eens besloten, hoe begin je er dan aan? Wij helpen je met onze checklist.

Artikel

Zelf je website aanpassen
Als klant is er niks zo frustrerends als terechtkomen op een website met verouderde informatie. En als ondernemer is het al even vervelend dat je niet eens zelf je openingsuren kan aanpassen.

Artikel

Is uw website goed te lezen op iPhone en andere mobieltjes?
Steeds meer surfers surfen mobiel. Is uw website goed te lezen op een iPhone, iPad en andere mobile toestellen?

Artikel

Is jouw site mobielvriendelijk?
Heb je je website al eens met een smartphone bezocht? En? Hoe ziet dat er uit? Nu steeds meer mensen surfen via het kleine scherm, is een mobiele site een must.

Artikel

Zo kuist u uw hele mailbox op in enkele klikken
Het nieuwe jaar begint u allicht graag proper. Helaas bevat uw mailbox nu nog ontzettend veel e-mails. Hoe verwijdert u die allemaal in één keer?

Artikel

Zo breng je je zaak online in orde | Telenet Business
Klanten googelen eerst en beslissen dan waar ze hun aankoop zullen doen. Zorg er met deze tips voor dat je zaak online in orde is.

Artikel

De meest digitale haakwinkel slaat straf internet aan de haak
Al van ‘videowinkelen’ gehoord? Het Haakbeest verkoopt via videobellen: “De groei van onze winkel wordt zo alleen maar bevorderd!”

Artikel

Schep orde in je contactenlijst
Een onoverzichtelijke berg contacten in je smartphone en veel dubbele en ontbrekende nummers? Tijd voor wat orde in de digitale chaos.

Artikel

Van nood deugd maken is eigen aan sector
Matthias De Caluwe reflecteert in De Verderkijkers over de veerkracht van de horecasector en creatieve samenwerkingen die ontstonden.

Artikel

Jij bent klantvriendelijk, maar is je website dat ook?
Draag jij klantvriendelijkheid hoog in ’t vaandel in je zaak? Pas dit dan ook toe online, op je website. Hoe je dat doet, lees je hier.

Artikel

Is jouw website geschikt voor smartphones?
38% van alle internetverkeer verloopt via smartphones. Dat de website van je zaak geschikt is voor kleine schermen is dus van vitaal belang. Voldoet hij aan de normen?

Artikel

Hoe online ondernemen naast Zalando en Bol.com?
Scoren als ondernemer? Los dan het probleem op van je klant. En doe dat op je eigen manier, met oog voor duurzaamheid, service … en tips van CEO Dewi Van de Vyver.