Webmail

Gratis versie van Microsoft Office gebruiken

02 januari 2023 - 5 min

Wist je er een gratis versie van Microsoft Office bestaat? Jawel, de officiële Microsoft 365 Word, Excel en PowerPoint, zonder abonnementskosten? Overal toegang tot documenten en real life samenwerken met collega’s van op afstand. Dat kan! Je werkt namelijk online, in de cloud, in plaats van op je desktop. We leggen je haarfijn uit hoe dat werkt.

 

Stap 1. Ga online

Ga naar de site van Windows die je gratis toegang geeft tot Office Online-apps. Je hoeft er niets voor te downloaden. Voor gebruik op je smartphone of tablet ga je naar de Google Play Store of de App Store. Daarvoor is een download van de app wel vereist. 

Stap 2. Klik op app

Kies de app van het programma waarmee je wilt werken: Word, Excel, Skype, PowerPoint, E-mail, Agenda, ...

Stap 3. Registreer je

Registreer je als je nog geen Windows-account hebt.

Stap 4. Meld je aan

Meld je aan met je Windows-inloggegevens.

Stap 5. Aan de slag

Werk zoals je in de gekende programma’s werkt. Enkel wanneer je de meer geavanceerde functies wilt gebruiken, kies je best voor een abonnement op Office 365. De gratis versie van Office heeft die functies namelijk niet.

Microsoft 365

Van alle functies op al je toestellen genieten?

Nog meer inspiratie

Artikel

Handige Microsoft 365-tools om je zaak efficiënt te runnen
Productief werken, thuis en on-site? In contact blijven met collega’s en klanten? Deze Microsoft 365-tools helpen jou vlotter en efficiënter werken.

Artikel

Must-haves voor het perfecte thuiskantoor
Even een dagje de files vermijden? Met deze checklist heb jij alvast alle kantoor must-haves bij de hand voor een efficiënt thuiskantoor.

Artikel

5 tips om nóg efficiënter online te vergaderen
Naar kantoor komen werken om die ene vergadering niet te missen? Da’s al lang verleden tijd dankzij videoconference calls.

Artikel

Wat heb je nodig voor optimaal thuiskantoor?
In deze checklist krijg je tips voor de inrichting van je thuiskantoor. Ergonomie is natuurlijk heel belangrijk, maar … koffie en goeie wifi zijn cruciaal!

Artikel

Gratis versie van Microsoft Office gebruiken
Wist je er een gratis versie van Microsoft Office bestaat? Jawel, de officiële Microsoft 365 Word, Excel en PowerPoint, zonder abonnementskosten?