Webmail

Gratis versie van Microsoft Office gebruiken

02 januari 2023 - 5

Wist je er een gratis versie van Microsoft Office bestaat? Jawel, de officiële Microsoft 365 Word, Excel en PowerPoint, zonder abonnementskosten? Overal toegang tot documenten en real life samenwerken met collega’s van op afstand. Dat kan! Je werkt namelijk online, in de cloud, in plaats van op je desktop. We leggen je haarfijn uit hoe dat werkt.

 

Stap 1. Ga online

Ga naar de site van Windows die je gratis toegang geeft tot Office Online-apps. Je hoeft er niets voor te downloaden. Voor gebruik op je smartphone of tablet ga je naar de Google Play Store of de App Store. Daarvoor is een download van de app wel vereist. 

Stap 2. Klik op app

Kies de app van het programma waarmee je wilt werken: Word, Excel, Skype, PowerPoint, E-mail, Agenda, ...

Stap 3. Registreer je

Registreer je als je nog geen Windows-account hebt.

Stap 4. Meld je aan

Meld je aan met je Windows-inloggegevens.

Stap 5. Aan de slag

Werk zoals je in de gekende programma’s werkt. Enkel wanneer je de meer geavanceerde functies wilt gebruiken, kies je best voor een abonnement op Office 365. De gratis versie van Office heeft die functies namelijk niet.

Microsoft 365

Van alle functies op al je toestellen genieten?

Inspiratie

Gratis Checklist: 7 tijdbesparende tips
Als ondernemer wil jij je vooral focussen op wat er écht toe doet: je klanten helpen. Helaas komt daar meer bij kijken dan je waarschijnlijk gehoopt had. Daarom helpen we jou met 7 tips om slimmer te werken (in plaats van harder). Laat jouw gegevens achter en download deze checklist gratis.

Artikel

Hoe verbetert u uw out-of-office?
Met wat creativiteit maakt u van de out-of-office boodschap heel wat meer dan een simpel bericht dat u tijdelijk niet bereikbaar bent. U kan er klanten mee inspireren, uw imago hoog houden en zelfs gebruiken als reclamepaneel.

Artikel

7 handige tools om efficiënt je zaak te runnen
Met het nieuwe normaal is op afstand werken een blijvertje geworden. De wereld wordt onze werkplek, véél meer dan het kantoorgebouw. Toch moeten we even efficiënt kunnen werken, waar we ook zijn.