Webmail

Must-haves voor het perfecte thuiskantoor

Cat on keyboard home office
21 juni 2023 - 5 min

 

Even een dagje de files vermijden? Met deze checklist heb jij alvast alle kantoor must-haves bij de hand voor een efficiënt thuiskantoor.

 

 

 • Computer: Thuis werk je liefst met dezelfde laptop als op het werk . Zo heb je altijd alle nodige programma's en documenten bij de hand.  

 • Telefoon: Een vaste telefoonlijn is niet echt nodig. Met de juiste telecombundel bel je ook mobiel gratis naar vaste lijnen.
    
 • Tweede scherm: Liefst een groot formaat. Want dat is het nadeel van een laptop; het kleine scherm, niet ergonomisch toetsenbord en de touchpad. Maar dat is makkelijk op te lossen. Sluit een groot scherm en apart klavier met muis aan. Dat is een stuk fijner werken! 

 • Snel en betrouwbaar internet: Zorg voor internet dat werkt zoals het moet. Is deze thuis even snel als op kantoor? Test je huidige down- en uploadsnelheid via deze speedtest

 • (beveiligde) Toegang tot gegevens op de bedrijfsservers: Zo kan je direct in de nodige documenten werken. Dit kan perfect via clouddiensten als Cloud Office

 • Kantoorprinter: We printen liefst zo weinig mogelijk. Al moet er soms toch iets afgedrukt of gescand worden. Een kleine all-in-one printer met WiFi is dan handig. De Canon PIXMA MG6850 kwam als beste uit de test van Test Aankoop. 

 • Juiste bureaustoel: Die zorgt voor een gezondere houding. Dit voorkomt nek- en rugklachten en jij werkt bewezen efficiënter. 

 • Aangename ruimte: Je werkt het best als je lekker in je vel zit. Richt je werkruimte daarom op een fijne manier in. Met planten bijvoorbeeld. Die zorgen voor een fijn klimaat.  

 • Koptelefoon met ruisonderdrukking: Niets is storender dan achtergrondgeluid. Niet fijn voor jouw concentratie maar ook niet voor de collega’s waarmee je in meeting zit.. 

 • Zit-stabureau: Zo wissel je vlot tussen zittend en staand werken. Vermijd rugklachten, behoud je energie en neem al je spullen mee naar elke hoogte.  

 • Scheid je privé: Ga voor de ideale work-life balance. Velen werken vandaag vanuit hun living. Niet ideaal. Zoek een eigen plek. Liefst met een deur. Zo is het ook voor je gezinsleden duidelijk wanneer ze je best niet storen. 

 • Daglicht en frisse lucht. Daglicht geeft meer energie dan kunstlicht. Zet je raam af en toe eens open. Frisse lucht geeft een fris brein. 

  Je partner, zoon of dochter ook online aan het werk wanneer jij dat doet? Geen zorgen. Op ons supersnel netwerk zit je goed. Toch nood aan sneller internet? Dan is er altijd nog Speedboost. Merk je dat het bereik niet optimaal is in alle ruimtes? Dan kan je ook nog kiezen voor Telenet 360° Wifi dat je wifi-netwerk uitbreidt naar alle hoeken van alle kamers dankzij de slimme Telenet 360° wifi-pods.

 

Nog meer inspiratie

Artikel

Handige Microsoft 365-tools om je zaak efficiënt te runnen
Productief werken, thuis en on-site? In contact blijven met collega’s en klanten? Deze Microsoft 365-tools helpen jou vlotter en efficiënter werken.

Artikel

Must-haves voor het perfecte thuiskantoor
Even een dagje de files vermijden? Met deze checklist heb jij alvast alle kantoor must-haves bij de hand voor een efficiënt thuiskantoor.

Artikel

5 tips om nóg efficiënter online te vergaderen
Naar kantoor komen werken om die ene vergadering niet te missen? Da’s al lang verleden tijd dankzij videoconference calls.

Artikel

Wat heb je nodig voor optimaal thuiskantoor?
In deze checklist krijg je tips voor de inrichting van je thuiskantoor. Ergonomie is natuurlijk heel belangrijk, maar … koffie en goeie wifi zijn cruciaal!

Artikel

Gratis versie van Microsoft Office gebruiken
Wist je er een gratis versie van Microsoft Office bestaat? Jawel, de officiële Microsoft 365 Word, Excel en PowerPoint, zonder abonnementskosten?